Isi suge degetele si nu vrea suzeta !!!
Raspunsuri - Pagina 4
cylyche spune:
Bebelusiul meu are 3 luni si la fel ca si copii vostri isi sige degetul.Preferat de el este degetul mare.Si eu si fratele meu ne-am supt degetul ,3 nepoate de ale mele la fel...nici unul nu ne-am deformat nici dintii nici degetele.Dak ii scot degetul din gura urla de numa ,se enerveaza iar suzeta o scuipa ,nici biberonul de la sticla no suporta in gura.Nu am de ales decat sa-l las in pace sa-si suga degetul daca asa vrea desi preferam sa suga pe suzete ca e mai simplu de a tine igenic. Iar in ceea ce priveste dezobisnuirea ...sper sa scape repede de obiceiul asta daca nu oricum eu inca nu am vazut adult care sa-si suga degetul:}}}.
siara spune:
Si,bb al meu isi suge degetele,dar pt ca nu are preferinta pt un anumit deget nu-mi fac griji,are si suzeta dar n-o accepta decat cand ii este somn apoi o scuipa sau o scot eu cand e adormit.A acceptat-o foarte greu i-o faceam cu glicerina boraxata dar ma bucur ca o are pt ca adoarme mai repede cu ea.O asociaza insa numai cu somnul,daca incerc sa i-o dau cand e agitat si nu ii este somn se "crizeaza". In privinta degetelor poate exagerez pt ca are doar 3 luni si o saptamana ma gandesc ca-l mananca gingiile pt ca si saliveaza mult si baga in gurita tot pumnisorul sau degetele desfacute nu doar unul,sau daca e cu capsorul pe umarul meu imi "roade"bluza.
daliaailad spune:
Andrei are 2 luni si isi suge pumnul in lipsa suzetei. De cand am venit de la maternitate isi sugea pumnul si am preferat sa suga suzeta in locul pumnului. I-am cumparat initial una ortodontica de la Nuk si n-a acceptat-o. Apoi am incercat una Avent cu mai mult succes si acum le ia pe amandoua, cand vrea el.
Cand era aproape adormit, ii scotem pumnul din gurita si-i dadeam suzeta. Incercam de cateva ori pana o lua. Nici acum n-o accepta tot timpul. I-o plimb pe langa gurita si daca o vrea, o cauta. Daca nu, nu insist pentru ca icneste si nu vreau sa verse. Accepta suzeta doar cand e agitat sau somnoros.
http://by.lilypie.com/X8XZp2.png
http://b1.lilypie.com/Ck8qp2.png
iula78 spune:
Si Stefan era mare amator de supt degetul mare, nu conta mana, pana cand, din alte motive, am fost internati si i-au pus la o manuta o bramula prinsa cu leucoplast. Nu si-a mai supt degetul, dar acum suzeta parca ii este lipita de gurita. A invatat piticul sa si-o potriveasca asa cum trebuie si in somn. Scapi de una si dai peste alta.
manon spune:
e belea mare cu degetul asta...si nu trece "de la sine". am incercat multe metode, babesti, ce sa zic...pana la urma, exasperata te teama deformarii maxilarului, i-am pus o manusa, prinsa bine (ca facea pe istetul si incerca s-o scoata!!), s-a enervat nitelus dar...asta a fost. succes si vointa de fier!!
MamiLili spune:
In urma cu cateva luni m-am aflat in aceesi situatie disperata si anume de a dezvata copilul sa-si suga degetul. Il prefera doar pe cel mare, nu mai retin de la ce mana, si-l baga in gura de plictiseala, la somn si chiar intre doua lingurite cu mancare. Am deschis atunci un subiect pe care-l puteti vedea aici. Solutia a fost bandajarea cu leucoplast. Am scapat de acest gest reflex in doar cateva zile si de atunci nu si-a mai bagat degetelul in gura. Avantajul e ca baietelul meu avea doar 8 luni pe-atunci si nu si-ar fi putut dezlipi singur leucoplastul, la copiii mai mari e mai dificil.
Ca o parere personala, suzeta nu e o solutie. Scapi de una, dai de alta. Dezvatul de suzeta e uneori f traumatizant ptr copil.
Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)
Save the Earth! It's the only planet with chocolate.