Gradinita catolica sect 4
Imi puteti spune, va rog, ce stiti de gradinita aceasta?
De la ce varsta primesc copiii, conditii tarife?
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
Raspunsuri
mamimo spune:
Buna Mada.
Pot sa-ti raspund la unele dintre intrebari pt ca Radu a fost 3 ani la gradinita catolica din Popesti,la maicute.Desi stam chiar vis-a-vis de gradinita catolica de pe Oltenitei,am fost nevoiti sa facem atata drum pt ca la aceasta gradinita,cum cred ca este cazul si la cea de la Cutitul de Argint,se primesc copii doar de peste patru ani(deciziile directoarelor...).Cand Radu a inceput gradinita avea 3 ani si doua zile,l-au primit in Popesti,dupa ce l-a vazut directoarea si si-a dat acordul(era f bine dezvoltat fizic si psihic,nici-o diferenta intre el si cei de patru ani..).
Stiu insa ca e o problema mare cu locurile,am prieteni care si-au inscris cu mult timp inainte copiii.
De preturi nu stiu sa-ti mai spun,difera de la un an la altul si in functie de ce program optezi,pana la 12,cu masa sau fara masa,sau pana la 16.
Din experienta noastra personala iti spun ca are o foarte mare importanta educatoarea,chiar daca toate sunt maicute,teoretic cu frica lui Dumnezeu.Din pacate,in fiecare din cei trei ani Radu a avut educatoare diferite.In primul an cele doua maicute,tinere si extrem de dragute,si-au facut meseria cu mult suflet,daruire si pricepere.In al doilea an au avut ca educatoare chiar pe directoare,draguta si ea de altfel,dar prea ocupata cu problemele administrative.In al treilea an in schimb,o maicuta de aproape 50 de ani,cu o tona de frustrari,care urla la copii ca apucata,pe unii chiar i-a lovit,care ii pedepsea punandu-le felul doi de mancare peste resturile de la ciorba sau supa,pe motiv ca nu si-au mancat felul intai,care primea anumiti copii bolnavi in clasa,cu antibioticele dupa ei,iar cand i-am atras atentia ne-a spus ca daca nu ne convine sa ne luam copilul sanatos acasa(desi la inceput de an,la sedinta cu parintii,chiar directoarea ne comunicase ca asa ceva nu e permis si ca cei care au copiii bolnavi sa faca un efort si sa-i tina acasa...)Acest gen de "tratament" aplicat copiilor(nu numai noi ne-am plans,nu avea ceva personal cu Radu,asa stia ea sa faca "educatie")ne-a determinat sa-l mutam la o alta gradinita,de stat,intr-o anumita grupa,dupa ce am vazut modul in care erau tratati copiii acolo,ce invatau si,mai important,cum erau motivati sa o faca.Am fost foarte multumiti de evolutia copilului,de tot ce a achizitionat acolo.
Radu,dupa doi ani in care a mers zi de zi la gradi,fericit si nerabdator,ajunsese in al treilea an sa planga in fiecare dimineata si sa refuze sa mai mearga...
Ceea ce ti-am spus nu e o regula la gradinita catolica,cred ca a fost o exceptie.In general sunt persoane culte,cu multa scoala,care cunosc cel putin doua limbi straine si care stiu si pedagogie.
Daca ajungi la gradinita de la Cutitul de Argint,intreaba de Sora Vianeea,a fost prima educatoare a lui Radu,e o persoana minunata care iubeste mult copiii.Stiu insa ca are grupa mare in acest an,poate la anul...
Sper sa-ti foloseasca informatiile,mult succes in continuare.
Artemis1578 spune:
Mada, anul acesta am inteles ca nu se face grupa mika, ceea ce ma bucura foarte tare pt ca acolo am de gand sa il dau pe Matei incepand cu 2007. Va avea 3 ani si ceva, deci nu cred ca e nici o problema sa il primeasca. Inscrieri se fac la inceputul anului urmator. Tariful stiu ca e in jur de 4 milioane.
Daca mai esti interesata, voi incerca sa iti mai dau detalii pe masura ce le aflu.
Anka si Ubitu (26.06.2004)
Mada spune:
Buna, multumesc mult pentru raspunsuri.
Eu nu ma interesez pt anul acesta, ea peste o luna va implini abia 2 anisori, Pt la anul in toamna, ma interesam si cum stiu ca incep devereme inscrierile as fi vrut amanunte, ca sa pot avea timp sa decid.
Mona voi sunteti catolici sau greco? Este importanta religia copilului la inscriere?
Imi pare rau ca a trebuit sa suprte micutul asa ceva!
Noi am fi vrut la cea de la de pe Oltenitei(Cutitul de Ag), ca este chiar in drumul nostru spre serv, plus ca vreau sa o inscriu si la scoala acolo.
E destul de mare tariful, cel putin asa mi se pare mie, poate gresesc. Stiam ca de e stat. Va rog daca stiti lamuriti-ma.
Multam inca odata, Anca mai stii poate ne facem colegi de grupa, ar fi super!
Ilinca
mamimo spune:
Nu suntem catolici,insa nu a avut nici o importanta religia,nici la inscriere nici dupa.Sunt doua gradinite diferite,cea de pe Oltenitei si cea de pe Cutitul de Argint.Sora Vianeea va avea grupa mica anul viitor,daca reusesti s-o inscrii pe Ilinca la ea ar fi extraordinar.
Cand Radu era la gradi,parca plateam 1,5 mil pana la 12,cu masa inclusa.
Meniul era cu specific german mai mult,vinerea nu mancau carne.Aveau niste feluri de mancare neobisnuite pt noi...Insa noi am vrut sa-l invatam pe Radu deprinderea de a manca singur,ceea ce a si facut intr-un timp foarte scurt.
Daca mai vrei informatii,cu cea mai mare placere.
Artemis1578 spune:
Si eu tot la fel stiam, ca religia nu are importanta.
Mada, stiu ca tariful e mai mare decat la stat, dar oricum nu ca cel de la o particulara. Repet, am auzit lucruri frumoase despre gradinita catolica, asa ca va fi prima in lista optiunilor. Sper sa reusesc sa il inscriu.
Mamimo, ce crezi? As putea sa o cer la telefon pe Sora Vianeea sau trebuie sa ma duk acolo pt a cere detalii?
Anka si Ubitu (26.06.2004)
Mada spune:
buna, multam pt detalii.
Acum imi dau seama de confuzia mea.
Cea de pe Oltenitei e de fapt cea din Popesti, nu?
La Cutitul de Ag, am intelesca era la subsolul bisericii de la Bellu Catolic, am inteles ca s-a mutat, stit exact unde este?
inca odata mersi
Ilinca
mamimo spune:
Cred ca,daca ai facut rost de nr de telefon,poti incerca.Insa cea cu care cred ca ar trebui sa vorbesti este directoarea.
Nu stiu daca gradinita de langa Bellu catolic,cea langa care stam noi,s-a mutat.Anul trecut a functionat in paralel cu cea de la Cutitul de Argint,langa blocul BCR.Iar cea din Popesti e inca acolo.Sora Vianeea a fost,acum cativa ani,in Popesti,apoi a plecat pentru specializare(a urmat nu stiu ce cursuri pt a deveni invatatoare).A revenit insa la gradi,dupa terminarea studiilor,pentru ca aveau nevoie de experienta ei acolo.Este cea mai draguta persoana pe care am intalnit-o.Ne-am revazut cu ea in parc acum cateva luni,ea ne-a spus ca anul asta are grupa mare si la anul crede ca va lua grupa mica.Eu m-am bucurat,pentru ca la anul,e vremea asta,Luca va avea aproape 3 ani si daca as putea sa-l inscriu la gradinita,as alege-o ca educatoare pe sora Vianeea indiferent unde va fi in acea perioada.Sper sa gasesc intelegere la directoare.
ingridnen spune:
Salutare mamici,
eu am incercat sa il inscriu pe Cristi la Gradi Catolica de la Cutitul de Argint. Am inceput sa merg si sa intreb inca din decembrie 2005, luna de luna, pana cand in februarie-martie mi-au spus ca nu fac decat grupa de 4 ani impliniti toamna asta. Cristi e nascut in martie, deci va avea in septembrie 3 ani si 6 luni, si nu il acceptau.
Inscrierile s-au facut prin aprilie.
Noi am optat pentru o gradi de stat (nr. 25, de pe Frigului, sper sa fie OK).
La Gradinita Catolica pretul e de 3,5 sau 4 milioane, program lung (pana la ora 17). Chiar daca lasi copilul doar pana la ora 12, tot atat platesti.
In rest curat, frumos. Ce nu mi-a placut ca nu scot copii afara deloc, fapt confirmat de o bunica ce are nepotica acolo de anul trecut...
Ingrid si Cristi 3 ani si 5 luni
anesimone spune:
quote:
Originally posted by ingridnen
Salutare mamici,
eu am incercat sa il inscriu pe Cristi la Gradi Catolica de la Cutitul de Argint. Am inceput sa merg si sa intreb inca din decembrie 2005, luna de luna, pana cand in februarie-martie mi-au spus ca nu fac decat grupa de 4 ani impliniti toamna asta. Cristi e nascut in martie, deci va avea in septembrie 3 ani si 6 luni, si nu il acceptau.
La Gradinita Catolica pretul e de 3,5 sau 4 milioane, program lung (pana la ora 17). Chiar daca lasi copilul doar pana la ora 12, tot atat platesti.
In rest curat, frumos. Ce nu mi-a placut ca nu scot copii afara deloc, fapt confirmat de o bunica ce are nepotica acolo de anul trecut...
anesimone spune:
Vreau si eu adresa dumneavoastra de mail.Vreau sa-mi inscriu si eu baietelul la anul,la gradinita de pe strada Frigului si vreau mai multe detalii despre aceasta gradinita.Va multumesc!
quote:
Originally posted by ingridnen
Salutare mamici,