greseli de diagnosticare

greseli de diagnosticare | Autor: sorceress

Link direct la acest mesaj

S-au facut greseli de diagnosticare la voi? Cum ati trecut peste?

Povestea noastra:

Pasul 1

infertilitate inexplicabila, ca la foarte multe dintre voi
pe hirtie totul ok si la mine si la el
io cu trompe desfundate, ciclu ceas, un fibrom care nu afecteaza
el cu spermatozoizii vigurosi si la pinda
incercare cu clomid 3 luni, fara nici un rezultat

Pasul 2
-schimbat doctorul
-asteptat 9 luni ca sa intram la noul medic (chestie de sistem medical prost cirmuit, nu are rost sa intram in detalii)
-inceput investigatii
- noul medic cere rezultatele vechi; le primeste pe loc (traiasca sistemul computerizat) si zice: uuuuups, spermatozoizii sint cam lenti asta inseamna ca doi medici citesc aceeasi analiza complet diferit
-pe mine ma baga la investigatii, cea mai crincena fiind "endometrial biopsy" (biopsie de determinare a endometriozei). Fetelor, am crezut ca lesin de durere. Inca nu imi dau seama de ce am trecut si prin asta, din moment ce eu la contacte nu am dureri.

Acum asteptam rezultatele. El a mai facut doua teste. Sintem programati in doua saptamini sa discutam urmatorii pasi.

Mi e frica, sint speriata. Am trait cu speranta ca si eu si el sintem bine. Stiu, greseli se fac. E omeneste. Ca multi altii insa urlu de ce mie?

Ah, biopsia am facut o in ziua 22. Ecografie de dimineata. In ziua 22 la ecografie intra vaginala se poate determina o eventuala sarcina? Ah, si de vineri de cind cu biopsia, inca singerez, f putin, e adevarat. E normal?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

draga sorceress,

cred ca foarte putine dintre noi au avut norocul de a fi diagnosticate corect, asa din prima...

e normal sa sangerezi, nu te speria. cam vreo 7 zile.
iar biopsia aceea se refera la" biopsie de endometru" (adika de mucoasa din interiorul uterului) si in nici un caz de "determinare a endometriozei",doar in cazul in care medicul ti-a facut clar aceasta specificatie, dar chiar si asa sunt sceptica.
sa ma corecteze cine crede ca gresesc...

si da, doare de mori!!!
si nu , in ziua 22 nu are cum sa vada o eventuala sarcina cu nici un ecograf din lume, atunci abia daca "reuseste" sa se fixeze...

ai grija de tine!

Mergi la inceput