Teme pentru vacanta.
Buna, baiatul meu a terminat in iunie clasa I.
Usor nu mi-a fost,dar am scos-o la liman cu fb pe linie,cu toate ca in opinia mea nu merita fb la romana...dar ma rog,stiu sigur ca la scoala se comporta altfel.
A primit pentru vacanta un Caiet in care e si Limba romana si matematica(Marcela Penes),caietul e usurel,l-ar face cu efort minim si cu toate astea:
caietul care-l primise de la scoala,e facut varza,am gasit la o librarie si i-am cumparat altul,am luat-o de la capat,propunandu-mi sa stau langa el.Este cumplit,daca fug la bucatarie sa amestec in mancare si il las cu cuvantul pe jumatate scris,tot asa il gasesc si peste o jumatate de ora.
matematica ii placea tare mult,am zis ca o sa faca fara probleme,intampinam probleme si acolo,nu la calcule care le face mental excelent ci la scrisul lor...in caiet.
Apoi din vointa lui face pian,a mers bine la scoala,a primit de studiat(descifrat),piesele pentru clasa doua,multe elemente noi,necunoscute,dar eu fiind muzician i le-am explicat,practic i-am dat mura-n gura.
I-am spus ca daca nu-i place sa studieze il scot de la muzica,nu e nici o problema,plange zice ca vrea sa faca,dar concret,se uita la mine si canta gresit,dinadins,ca face greseli acolo unde isi permite sa faca,la pasajele grele care ii solicita atentia canta bine....
de citit numai cu scandal ia cartea in mana,cu toate ca citeste usor,nu face efort(iarasi sesizat la cuvinte grele),dar sta minute in sir la un cuvant ca: sus,etc.
Voi cum va descurcati?
Raspunsuri
Danna_36 spune:
Si noi am primit caietul respectiv, nu l-a terminat inca nici d-ra mea, nu pentru ca nu ar sti sa faca, ci pentru ca amana cat poate si pune mana numai cand o fortez eu. Si ai nostri nu sunt singurii care fac asa. Nu zic ca e bine, dar nu trebuie sa te sperii, ci doar sa te inarmezi cu rabdare de fier si sa insisti cum stii si cum crezi tu ca e mai bine... cel putin eu asa fac
Mult succes mai departe!
Primavara 2006
angy11 spune:
Dana,a fost un moment in care chiar m-am speriat,eu eram silitoare din ce zic parintii,sotul la fel,imi venea sa plang cand vedeam ca copilul meu e indiferent....si-a mai revenit,cred ca incepe sa simta inceperea scolii.....
Intre timp am avut ocazia sa mai aud pareri,m-am mai linistit.
GabrielaG spune:
Angy..nu esti singura...stai linistita. Al meu era foarte docil...(de asta nu sunt deloc incantata)...a terminat caietul, i-am dat cate o pagina infiecare zi. Acum mai are de compus probleme, dar cica sunt foarte grele. (hi, hi...doar el trebuie sa fie autor) dar are o leeennnne
Azi cand l-am intrebat cand mai scrie si a spus ca poate maine...o sa vad...oricum cu cititul stam prost...ar fi trebuit sa citeasca in fiecare zi, dar e mult mai interesant TV-ul sau calculatorul, nu? Nici afara nu se duce...am pb cu socilaizarea la el.
Pupici si spor la treaba la toti harnicutii care nu mai sunt bobocei,
Gabriela si baietii
angy11 spune:
Si la noi desenele sunt problema,de calculator si bicicleta vad ca a uitat toata vacanta.
De cateva ori am scos desenele,dar acum in vacanta le-am lasat pentru fiica-mea care e inca la gradi si nu are nici o vina ca asta trage chiulul,mai ales ca ea e ok.
Chiar si in fata desenelor se pune mai coloreaza,deseneaza,picteaza,se joaca cu Barbie....
grati.ela spune:
Fetelor cu temele ma lupt si eu. I-am spus Ozanei ca nu accept ca la clasa I sa-mi spuna ca nu-i plac temele si ca s-a saturat de ele. M-am enervat cumplit, i-am sters desenele de la TV si i-am spus raspicat ca daca nu are temele gata pe data de 4 septembrie nu merge cu noi la mare. Mi-a spus ca-s rea, ca e vacanta si vrea sa se joace...Sa-mi zica! Nu vreau sa ingroase randurile celor frumoase si tante. Azi sunt nervoasa, e clar!