Cum sa-l invat sa vorbeasca?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Daniela, faptul ca nu vorbeste mare lucru nu ar fi asa o problema mare la virsta asta. La fel crizele astea pot fi specifice virstei. Copiii pe la doi ani devin "imposibili".
Dar asculta de instinctul tau de mama. Daca sint si alte elemente in comportamentul lui care te pun pe ginduri, inseamna ca tu stii mai bine.
Ziceam si eu de un copil care a vorbit la patru ani. El a intirziat cu vorbirea pentru ca auzea vreo 3-4 limbi in jurul lui si nu mai stia de el. In rest avea un comportament absolut normal. Cu toate astea eu am indraznit si am abordat subiectul cu mama lui, care imi era foarte buna prietena. Nu s-a suparat, nici eu n-am insistat. Si ea a avut dreptate, copilul nu avea nimic.
Odata ce intri in starea asta e greu sa mai si gindesti logic, ti se pare ca orice chestie e un semn de intirziere. In primul rind trebuie sa incerci sa te linistesti ca sa poti privi lucrurile "mai la rece" (vorba vine).
Eu iti urez mult succes si sanatate puiutului.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Multumesc pt raspunsuri. Sunt exasperata de tipetele lui nu numai in parc (cu toate ca acolo apare si penibilitatea situatiei). Pt ca nu vorbeste omuletul tipa si cand vrea ceva si cand nu-i convine ceva si cand il doare ceva si cand e obosit si oricat ma stradui nu vad nuante in tipetele astea.
Presupun ca asa comunica el cu noi, dar ma dor urechile si devin nervoasa si pesimista, puiul ma simte si, cu toate ca nu tip la el se nerveaza si el si intram intr-un cerc vicios.
Azi in parc a vazut in mana unui copil, aflat intr-un grup mai mare, o masinuta. S-a repezit si i-a luat-o din mana. Copilul (ceva mai maricel) dupa primul soc i-a zis: "e masina mea" si i-a luat-o inapoi. Si al meu ca bradul s-a pus pe urlaaaat. Am intervenit si am incercat sa-l calmez, intre timp ceilalti copii au inceput si ei sa tipe (din amuzament) si a iesit o chiraiala generala.
E doar un exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazaroaie spune:

[font=Comic Sans MS][/font=Comic Sans MS]

Mergi la inceput

Daniela,sint membru nou in acest forum,insa pe linga alte subiecte interesante vazute aici,am vazut si durerea ta,ma gindesc ca nu am gresit cind m-am exprimat asa.Ma preocupa psihologia in general,comportamentul uman,etc.Fiecare om are propria personalitate,deci gindeste-te ca si puiul tau are propriul sau mod de exprimare.Am un bb de 4ani si 6 luni,care a vorbit destul de greu sau mai bine zis destul de tirziu;cam la 2ani si6-7luni.Intrasem si noi in panica ,ascultam tot felul de pareri,ba de mers la doctor ba de sfaturi babesti.La medic am fost si ni s-a spus sa avem rabdare asa ca am trecut si pe leacuri babesti(orice numai sa vb copilul),iar acum turuie de nu mai reusesti sa tii pasul cu el.Parerea mea sau sfatul meu este sa ai rabdare,fiind baiat e posibil sa fie mai comod sau mai lenes,deci multa multa rabdare si nervi de otel numai asa treci peste toate.Acusi vine anul nou,sa ii dai sa bea apa dintr-un clopotel(noi asa am facut) si vei vedea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Conform scalei de calcul al nivelului dezvoltarii limbajului la 1 an si 10 luni (22luni) un copil trebuie :
1.sa inteleaga o sarcina verbala si sa o execute (adu cana!)
2.imita cuvinte la cerere
3.imita silabe
4.intelege gesturile adultului
5.pronunta spontan intre 3 - 20 cuvinte
6.denumeste corect cateva obiecte
7.intelege interdictia
8.utilizeaza cuvinte cu sens in propozitie
9.cunoaste denumirea partilor fetei si corpului
etc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Einstein a vorbit la 7 ani. Se pare ca motivul ar fi fost ca nu a avut nimic de spus pana la aceasta varsta. Intarzierile in vorbire nu sunt deci un semn al lipsei inteligentei. Se pare ca unii copii nu vorbesc pentru ca noi, parintii ne grabim sa le dam totul inainte sa apuce sa ceara. Intinde manuta catre apa, noi hop cu apa langa el. Sugereaza ca vrea jucaria de sus, noi salt ininte sa dam jucaria copilului. Incearca sa nu-i mai dai nimic daca nu face un mic efort sa ceara.
Legat de faptul ca te loveste. Eu am un baiat de 5 ani si pe la 2-3 ani a lovit-o pe bunica; apoi pe mine. I-am prins manuta cu fermitate si i-am spus pe un ton hotarat "Nu". A mai incercat de cateva ori si am procedat lafel de fiecare data - mereu i-am aratat ca sunt PROFUND deranjata si jignita. Intr-o zi am parasit camera, m-am inchis in camera mea si i-am spus ca eu nu mai pot continua sa stau in aceeasi incapere impreuna cu cineva care ma loveste. A plans pe la la usa cam 2-3 minute si, dupa ce si-a cerut scuze am facut pace. De atunci nu a mai incercat niciodata sa ma loveasca. Dar nici eu nu l-am lovit niciodata pe el.

Mergi la inceput

Mazaroie, am auzit si eu de apa din clopotel. Poti sa-mi spui mai multe despre procedeu?
Pana la urma incercam orice, cu conditia sa nu-i faca rau copilului, nu-i asa? Si daca mai stii si alte leacuri babesti, spune-mi-le, te rog.

Tare mi-as dori sa ajung sa ma plang ca-mi turuie copilul de-mi face capul calendar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

scuze ca ma bag si eu in vorba! de un leac babesc am auzit si eu (sa nu dai cu pietre, dar functioneaza): procedeul este destul de amuzant, dar merge. pui copilul intr-un sac si inconjori casa de trei ori cu el facandu-i urarile de rigoare. nu stiu mai multe dar poate a auzit cineva si de asta.
vorbind serios, la biserica ati incercat? mergeti intr-o duminica la o biserica unde se fac slujbe de leac (eu am fost odata, intamplator la Dervent si m-a ingrozit vazand cata lume este in suferinta) si asistati pana la finalul slujbei. la sfarsit preotul se dezbraca de vesmintele preotesti si atunci toti cei care sunt in suferinta merg si ating acele vesminte si-si gasesc leacul. pot sa spun ca procedeul este verificat de un var de-al meu care pana la varsta de 3 ani nu a scos niciun sunet (se credea ca este surdo-mut!). dupa vreo saptamana a inceput sa vorbeasca, mai greu, este adevarat dar a facut-o. astazi este un inginer IT de succes in bucuresti! dar totul e sa crezi!
va doresc sanatate si sa vorbiti cat mai repede!

mirela

Mergi la inceput

Alte leacuri babesti sincer nu le-am luat in seama,de aceea nici nu mai tin minte pentru ca nu toti iti vor binele(sint genul de persoana care nu crede pina nu vede),insa in acest caz am facut o exceptie neavind cum sa ii faca rau.Apropo de procedeu,primul copil care vine cu uratul ii ceri putin clopotelul,pui apa in el si ii dai copilului sa bea.Sa nu astepti ca a doua zi sa inceapa sa si vorbeasca.Tot trebuie sa ai putintica rabdare,rezultatele nu vor intirzia sa apara.Daca tu crezi ca este neatent,este doar parerea ta.Este mai atent decit crezi si foarte receptiv la tot ce tine de exterior.In totdeauna starea ta sufleteasca el o receptioneaza.Incearca sa fii atenta cind esti suparata cum reactioneaza,cind esti nervoasa,cind esti nelinistita;toate aceste stari se transmit copilului,iar daca este o fire mai sensibila vei vedea schimbarea imediat.Al meu pui are jucarii atit de multe incit as putea deschide lejer un magazin,insa cind ies cu el in parc sau la plimbare am intr-o sacosa si 3-4 masini tocmai pt a evita circul.Ai spus ca ai incercat sa il ignori,insa el se ducea tot acolo unde dorea;incearca sa il lasi sa vezi ce face.Incearca sa ii faci un program de somn la prinz,iar afara un pic dimineata si mai mult dupa amiaza;sau incearca sa angajezi o bona,in felul acesta te vei putea reface si tu(sa zicem timp de 3-4 ore,eu asa am facut) si v-a putea vedea si el cum este cu altcineva.Ar fi bine sa gasesti pe cineva tinara si cu voce placuta care sa aiba rabdare si sa ii placa sa se joace cu el,ce mai sa ii placa copii.

Mergi la inceput

Lucrurile s-au mai imbunatatit, in sensul ca Gaga mic vocalizeaza mai mult, e mai vioi, se catara peste tot, cerceteaza tot, sta chiar si pe olita (nu cu prea mari succese insa), am senzatia ca pricepe mult mai mult decat inainte. Si ca vrea sa comunice.

Ce vreau eu sa va intreb: la varsta asta (22 luni) cat timp ar trebui sa fie concentrat pe un anumit lucru? Pt ca al meu se plictiseste destul de repede de jucarii sau jocuri. Si deseori il simt tare plictisit, mai ales seara, dupa ce a rascolit bine casa si a imprastiat jucariile peste tot si nu numai.

Mergi la inceput