s-a gandit cineva sa adopte copii din lumea aIII?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Nu mi se pare deloc pe aratura discutia, vorbim pur la nivel de idee.
M-am uitat la profilul tau, ai dreptate ca nu te dau banii afara din casa si inteleg si motivele care te-au dus cu gandul la a merge in afara.
Dar, sa zicem ca ne permitem banii de (un) drum. Insa ca sa stai acolo (oriunde ar fi) iti trebuie bani de chirie/hotel. Stiti cum sunt priviti in general strainii intr-o tara saraca, ca buni de "supt", asa ca orice ai inchiria preturile vor fi ca pentru straini. Mai presupune sa renunti la serviciul din tara o perioada (in ideea ca mergi si stai mai mult pe acolo ca sa cauti sau sa finalizezi actele). Ma gandesc ca nicaieri in lume nu mergi si zici ca vrei un copil si aia ti-l dau intr-o saptamana cu acte cu tot sa iesi cu el din tara. Mi se pare mult prea complicat, cred ca ar presupune multe drumuri si implicit bani (plus un eventual avocat care sa te ajute cu legea straina), nu cred ca punem problema doar unui drum pana in Cecenia.
Adica mi se pare ca nu duci rationamentul pana la capat...
Insa e o idee, bineinteles, dar raman la parerea ca pentru oamenii de rand e irealizabila, hai sa nu mai zicem moft ca intr-adevar .....nu tine de fite.

Cristina si ghighiloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Manuelita costurile pt o adoptie internationala sint foarte mari,15-20.000€ ...cel putin daca esti in Italia si vrei sa adopti din alt stat,astea sint cifrele...
Si ni s-a spus ca se astepta in jur de 2 ani jumate'-3...si dificil copiii sub 3 ani sint adoptabili...conform conventiei de la Aja,ar trebui sa se incerce toate metodele de ajutoare a copiilor in tara proprie...am inteles ca un copil abia dupa ce e "refuzat" de 3 ori in adoptie nationala,e declarat adoptabil international...si in timpul asta trec niste ani in care copiii sufera prin fel si fel de institutii...eu ma indoiesc ca intr-o tara ca India,Etiopia samd au loc multe adoptii nationale...dar daca asta-i legea ce poti face?
Eu am depus ieri actele pt adoptie nationala aici... sansele sa reusim sint extrem de reduse(ni s-a spus sa nu ne facem sperante ca in urmatorii 3 ani vom avea un copil),insa noi ne rugam din tot sufletul sa reusim...si speram ca intre timp sa se deblocheze adoptiile internationale in Ro...ar fi o sansa in plus...

Multa bafta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

o calatorie mult mai ieftina in lumea a treia ar fi cu tramvaiul pana la unul din orfelinatele noastre, ma rog, leagan, casa de copii...nu stiu cat mai conteaza denumirea. o fi excentric sa infiezi un thailandez, un birmanez...dar se gasesc prunci mai "pigmentati" si printre nefericitii abandonati prin maternitatile romanesti. intrand pe acest subiect n-am stiut daca sa rad sau sa ma inchin...doamne iarta-ma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi-ha spune:

Aissa,imi cer scuze daca raspunsul meu a fost arogant sau mai stiu eu cum.
Rationamentul si baza lui.Am o prietena care lucra la o org.de adoptii internationale.Stiu ca lucrau cu org din Franta.Asa ca procedura nu era aceeasi ca la adoptiile nationale.Adica, nu trebuiau sa vina personal pt fiecare hartie.Aveau dosar de adoptie acolo(cu evaluari psihologice,atestate,adeverinte,analize etc).Acesta era trimis aici ,veneau 1-2 pt niste interviuri si sa vada copii.Puteau sa stea si numai 1 zi pt ca se respecta punctualitatea si se faceau programari,nu ca in cazul nostru la dpc.
Nu faceau mofturi ca are copilul 3 ani,ca este rrom sau ca are nu stiu ce dizabilitati.Ulterior ,se tinea legatura prin cele 2 org si o data trebuiau sa vina cu copilul in tara pt evaluare.
Stiu ca prietena mea era placut impresionata de evolutia celor cu handicap si de rromi ,cei care la noi nu si-ar fi gasit in vecii vecilor o familie.Si spun asta gandindu-ma la sub de dincolo.

E drept,eu vorbesc de Franta raportata la Romania ,ca Romania raportata la alta tara tot dezastru da.

Mergi la inceput

Manon, Arellei si pe MAnuelitei se pare ca nu le le vine sa rada cand vad acest subiect.Presupun ca au stiut unde sa caute si ele copii ,ca doar nu s-or fi dus sa caute la cinematograf copii adoptabili.Au vazut ,cred, si ca un bilet de tramvai este mai ieftin decat unul de avion ...

Si ,totusi ,au propus acest subiect.Oare de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Eu m-am interesat despre adoptiile din lumea a treia.(nu pentru noi,fiindca desi am dori foarte mult,am avea doar sanse minime)

In Suedia dureaza cam 2 ani si ceva iar suedezii au contract numai cu anumite tari.Preturile vad ca sunt mai ieftine decit in Italia,adica 2-3 sapt.avion dus intors + cazare parinti + copil si cheltuieli in tara respectiva ajung intre 5,800 si 13,000 euro.

Acum nu stiu care este situatia daca nu exista contracte de adoptii internationale intre Romania si respectivele tari din lumea a treia.Fara reglementari legale pot aparea o multime de probleme.

Din punctul meu de vedere adoptia internationala este o afacere si imi pare foarte rau ca tarile respective care nu pot avea grija de acei copii ii vind cu niste conditii si la niste preturi rusinoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Buna fetelor,
sunt deacord ca un astfel de "demers" frizeaza imposibilul, extravagantul, exoticul si cum mai vreti sa spunem. Daca el este astfel sau are la baza aceeasi motivatie omeneasca, dorinta de a avea "un pui", de a-ti oferi dragostea si caldura si energia unui pui de om parasit de parintii lui, depinde numai de oamenii care il incearca. Nu contest ca este greu, vroiam doar sa spun ca nu este imposibil, si poate nici chiar foarte greu, nu avem de unde sa stim daca nimeni nu a incercat. Nu sunt deacord cu privitul acestui lucru ca pe un "comert" desi sunt multi cei care castiga astfel, atunci cand este facut cum trebuie si cu adevarat in "interesul superior al copilului" are aceleasi semnificatii ca si adoptia nationala. Mi-ha are dreptate, cei din vest care adopta din lumea a III-a sunt inati monitorizati, apoi li se da un fel de atestat, ca si la noi. Dosarul lor este trimis de agentia care a intocmit dosarul (homestudy) in tara respectiva, potentialii parinti adoptatori primesc apoi dosarul unui copil adoptabil, si in cazul in acre sunt deacord sa adopte copilul respectiv calatoresc pentru 1-3 saptamani (depinde de tara) in tara respectiva. La finalul acestei perioade seintorc cu pui cu tot si toate actele terminate acolo. Acum referitor la costuri: in cazul in care locuiesti intr-o tara vestica si cu traditie in adoptiile internationale, vei folosi o agentie care te va taxa "la sange" pentru serviciile sale, taxele acesteia duc in mare parte la miile de euro pe care le platesc parintii din strainatate pentru o ado internationala. La noi taxele astea n-ar exista pentru ca noi nu avem astfel de agentii private, probabil tot DPC-UL s-ar ocupa de dosar si de atestat, urmand ca dupa asta fiecare sa adopte pe cont propriu din tara respectiva, cu ajutorul unei agentii locale. Alt cost mare dar inevitabil este biletul de avion, e vorba pentru un cuplu de vreo 1000-3000 eur in functie de tara. Cat despre costurile de sedere in tara respectiva, nu cred ca trebuie sa ne facem griji intrucat fiind o tara subdezvoltata, costul de trai ar fi inferioare chiar si celor din Romania.
Ceea ce ma intreb eu, este daca institutiile responsabile cu adoptia in tara respectiva ar recunoaste un atestat al DPC-ului si care ar fi apoi cadrul legal prin care copilul ar deveni cetatean roman. Probabil ca pentru noi costurile ar fi mult mai mici decat pentru parintii din strainatate. Desigur ca 5000 eur sunt o suma foaret importanta raportat la salariile "obisnuite" din Romania, dar daca ne gandim ca multi dintre noi imprumutam astfel de sume de la banci pentru a ne cumpara masina sau a pune geamuri termopan, cred ca putem concluziona ca tot pentru noi nevoia de a adopta este mai puternica decat aceea de a ne lua masina sau termopane.

Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
You didn't grow under my heart
But in it.

Mergi la inceput

Ca sa nu mai luam in calcul pretul unei fertilizari in vitro unde procentajul este de ~20%.Asta mi-a venit sa spun...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Am gasit pe net adresa de email a unei avocate din Madagascar care ajuta parinti din vest cu adoptii internationale,i-am descris pe scurt situatia noastra si mi-a spus ca faptul ca suntem din Romania nu e un impediment sa adoptam, chiar daca nu sunt acorduri internationale incheiate, singura problema e ca si la ei e de ceva timp o situatie asemanatoare cu cea de la noi in ceea ce priveste adoptiile internationale, vestea buna e insa ca lucrurile se misca.
Eu incerc sa iau legatura si cu avocati din alte tari, daca reusesc ceva si intereseaza pe cineva ceea ce aflu, mai scriu.
o seara buna va doresc

Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
You didn't grow under my heart
But in it.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

quote:
Initial creeata de Manuelita

Buna fetelor,
tot cautand informatii despre adoptii pe net am ajuns pe multe site-uri din strainatate unde oamenii adopta din tari slab dezvoltate: India, China, vietnam, tari africane, America de Sud.
V-ati gandit vreuna la asa ceva? Si daca da, la ce concluzii ati ajuns?
Pe mine a inceput sa ma cam bata acest gand, dar habar nu am despre cadrul legal in care s-ar putea face asta...

Manuelita

Buna, Manuelita!

Inteleg ca vrei sa adopti un copil. Dar n-ar fi mai simplu sa cresti unul din RO? De ce te intreb? Pentru ca mi se pare natural sa ajuti mai intai pe cel de langa tine; de ce sa mergi la capatul pamantului pentru a ajuta pe cineva (si implicit si pe tine), si sa nu iei din RO un copilas minunat? Ai face economie si de timp si de bani! Iar daca ai timp si bani din belsug, atunci poti sa adopti mai multi copii din RO! Ce zici de sugestia mea?

Iti doresc sanatate si pace sufleteasca!

Giuliano

Mergi la inceput