enterocolita

enterocolita | Autor: milenadinu

Link direct la acest mesaj

Ieri bebe Tomit(aproape 9 luni ) a facut pentru prima data in viata lui febra 38,5 ,i-am dat un Tylenol supozitor dar cu gramajul nepotirvit greutatii , care trece de 10 kg, nu aveam unul mai puternic in casa, febra a scazut la 37,9.I-am facut si o baita mai rece cu 2 grade si m-am gandit sa-i dau un suc de portocale.Dupa doua ore voma tot si ne-am repezit la urgenta.
Acolo ne-au spus ca sunt multe cazuri de infectii intestinale, cauzate de un virus care umbla prin zona, ca vin multi copii cu asemenea probleme, etc.Avea febra 39,2(in conditiile in care pe tot timpul consultului a urlat si s-a zbatut ), a mai vomat odata si acolo.Pentru prevenirea deshidratarii ne-au dat un pliculet cu un praf GES 45, nu i-am mai dat nimic altceva sa manance.E adevarat ca ieri facuse si o diaree dupa un suc de mere le masa de pranz,dar de atunci nimic altceva decat febra care nu a scazut decat la 37,7 .Ma gandesc, daca nu cumva alimentatia de ieri a dus mai degraba la aceste coincidente-diaree, voma-copilul nici macar nu a mai iesit afara de atunci, i-am pregatit niste morcovi pentru masa de pranz, dar nu cred sa mai aiba probleme de digestie.Eu am povestit la medic toata evolutia, nu contest diagnosticul, dar am un semn de intrebare.Impresia mea e ca bebe e si in perioada eruptiei dentare, dar am citit ca numai pentru asta febra nu urca mai mult de 38,3.As vrea niste pareri de la mamici care au mai trecut prin asta: febra,enterocolita...
Adela( nu mai stiu de mult nimic de tine), tu ai auzit de virusul asta ceva ?
Am uitat sa spun ca vineri am fost la o consultatie banala si in timp ce imi luam haina din cuier, un copil in sala de asteptare l-a pupat pe Tomi, undeva aproape de gurita.N-am avut timp sa reactionez, maica-sa nici nu s-a gandit,poate sunt prea obsedata, dar o avea vreo legatura ?
Numai bine tuturor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Maria, care are acum 2,3 ani a facut enerocolita asta-vara, de la o apa de put bauta din cadita in care se scalda, fiind foarte cald, undeva la tara...s-a manifestat asa : febra mare(nu stiu exact ca nu i-am putut-o lua decat o singura data si era 39.7 parca, nu-mi mai aduc aminte f. bine..., voma orice bea, inclusiv apa, diaree...am mers la urgenta cu ea, am stat 4 zile in spital cu perfuzii, cu mancare groasnica, etc..dar a trecut..
sanatate multa

Roxana Lilea,mama Mariei 2 ani si ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Si gemenii mei au facut enterocolita in martie. Amandoi, de la iaurturile DANONE.
Eu iti zic ce tratament au facut(rezultate foarte bune, in 4 zile i-am pus pe picioare), dar nu stiu cat de ajuta...
Din momentul in care scaunele au devenit din ce in ce mai dese si mai apoase, dr. pediatra a hotarat sa trecem pe ampicilina si gentamicina injectabil. Timp de 3 zile, o injectie la 12 ore.
Dupa ce si-au revenit, le-am dat timp de o luna, de la "California Fitness" , ACIDOFILUS, pentru refacerea florei intestinale.

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Baiatul meu (14 luni) a avut ceva asemanator saptamana trecuta. Voma,scaune lichide, febra. In prima zi a dormit si a zacut doar in bratze. I-am dat antitermice si regim alimentar. In prima zi doar ceai timp de jumatate de zi, cate putzin si des, mai pe seara niste morocovi, a doua zi ceai de menta, morcovi si orez, a treia zi la fel, apoi paine prajita, supa slaba cu carnitza de pui, dar fara cartofi si abia dupa vreo saptamana, cand scaunele devenisera deja tari, am revenit la alimentatzia normala. Am uitat sa spun ca in loc de lapte i-am facut praf de orez din comertz cu apa putzin indulcita in loc de lapte, desi zaharul nu e bun, dar altfel nu il bea, iar asha l-a primit. Nu l-am dus la doctor si nu i-am dat antibiotice, bineanteles. Am auzit apoi ca umbla si pe la noi un virus din asta. Si la noi e eruptzie dentara si ne-am gandit ca poate fi de la asta, dar mi s-a parut totushi cam server doar pentru dintzi. Acum e bine, dar a slabit putzin. A luat-o pe partea aialalta si face kk tare, trebuie reglat cu sucuri. Ce sa facem, asta e viatza. Sa fie bb-lushii vostri sanatosi!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Stai putin. Eruptia dentara. Are iesiti dintisori? Se simt? gingia este umflata? Si eruptia dentara nu provoaca diaree severa. Ai mare grija la dezhidratare e tare pacatoasa. Lichide din plin si saruri. Alimentatie la regim strict daca e diaree. Enterocolita daca este enterocolita din pacate la cele 9 luni va va duce la tratament injectabil pt ca nu se pot administra antibiotice pe cale orala exact din cauza anterocolitei. Eficacitatea insa este de 100%. Nu te juca cu enterocolita daca este ea de vina. Dintii apar si se vad ca dau sa iasa daca ei sunt cauza dar repet, diareea si febra e diaree si febra. Nu te pacali singura.

echipa, www.desprecopii.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milenadinu spune:

Revin cu completari la primul mesaj.Suntem deja la doua zile dupa toata povestea, nu a mai vomat,scaunul este destul de moale dar nu l-as considera diaree. Persista insa febra,pentru asta i-am dat Brufem sirop aseara la noua, azi dimineata la trezire avea 37 cu 4,e putin cam fara chef dar totusi se joaca , mananca dar fara prea mare apetit.Am mai aflat ca durerea de cap si starea de raceala de care se plange sotul meu de vreo saptamana s-ar putea sa fie gripa, ca mai muti colegi la servici se plang de asta.Deocamdata nu-i dau nimic si astept sa vad cum se comporta astazi.Multumesc pentru raspunsuri, numai nine tuturor.

Mergi la inceput