Clubul nurorilor (67)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

olim parca ne ziceai ca ne spui ce mai face soacra ta dupa ce trece postul. Si a trecut...:)

Soacrele voastre ce mai fac?
Sa va intreb ceva: ati vazut soacre care isi santajeaza (emotional) copiii? Daca da, care sunt metodele si cum se manifesta?

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Fla, ai dreptate, ca suntem la clubul nurorilor, dar numai de soacre nu vorbim...
A mea soacra din pacate nu face prea bine, are niste probleme cu mana dreapta, a inceput un tratament saptamana asta si speram sa isi revina macar cat de cat (ca medicul i-a zis ca nu e vindecabila boala, doar se poate ameliora prin tratament). In rest, realizeaza cat de mare i-a crescut baiatul ca-mi zicea sotzul zilele trecute ca acum totdeauna cand mergem la ei, iese la fereastra si se uita dupa noi cand plecam si pana acum nu facea asa... Se bucura cand apucam sa trecem pe la ei si s-au calmat acum ca a trecut nunta si a iesit totul super (ca de asta erau agitatiile si povestile dinainte, ca noi suntem copii si nu stim sa ne organizam si cine stie ce-o sa iasa...). Cam atat. Cat despre soacre care isi santajeaza emotional copiii, personal nu cunosc. A mea sigur nu e genul. Poate nici nu inteleg exact la ce te referi. Gen: sa-l puna intre ciocan si nicovala (adica cine-i mai buna mama sau nevasta)?

Nunta noastra de vis

www.youtube.com/watch?v=A0TRU7LWAb0" target="_blank">Videoclip nunta 1

www.youtube.com/watch?v=ymnOMBTa_RA" target="_blank">Videoclip nunta 2

Luna de miere

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherry22 spune:

Fla, cred ca aproape toate soacrele isi santajeaza emotional copilul, intr-un fel sau altul. Atunci cand simt nevoia sa fie bagate in seama, fac in asa fel incat sa reuseasca. De exemplu, de cand ne-am apucat de constructia casei am fost mai rar pe la socri, din lipsa de timp sau treceam 5-10 minute si plecam. Socrela ii reprosa sotului ca de cand s-a insurat a uitat de parinti, nu mai sunt importanti, dar sa stim ca ei ii este dor de noi si i-ar face mare placere sa trecem mai des pe la ei si sa stam mai mult, sa mai vorbim una, alta. Binenteles ca in urmatoarele zile urma o vizita mai lunga la socri, ca nu a rezistat sotul la vorbele mamei. Santaj sentimental, nu? Ei, dar cine mai baga in seama lucrurile astea? Eu una, nu ma mai consum pentru orice fleac, ca nu merita.
fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Santaj sentimental?!!!!Oho si inca cum!! O luna de zile dupa nunta a fost "bolnava" d-le si nu se simtea bien decat aici, la bucuresti. Eram asa de furioasa, ca atunci cand bubu era la serv si eram doar eu cu ea, nu avea nici pe dracu', statea mot in pat si vedea toate telenovelele. Cum venea el de la serv, d-le murea, nu mai avea aer, se sufoca. Si al meu ca un prost se foia dupa ea, ca vai ce rau ii e. In cocluzie, a mea soacra din cand in cand (din pacate pt mine destul de des) se "simte rau" si vine la "recuperare". Chiar in seara asta o sa vina sa stea cateva zile ca e mult de munca la tara si ea a obosit. asa ca il lasa pe socramiu sa se descurce si ea vine la telenovele

briza_marii
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

LA MULTI ANI CHERUCA!!! sa fii iubita
si LA MULTI ANI! si ptr SOTUL NADIEI
SA VA IUBITI MULT!!!

Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima.
Gabriel José García Márquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Eu stiu multe soacre care isi santajeaza copiii sentimental, inclusiv ceva de genul cum zice Alynutza, ii pun intre ciocan si nicovala, dar cred ca alea sunt cazuri extreme.
cherry ai surprins foarte bine aspectul

Sa va zic de ce am intrebat, pt ca am tot auzit despre asemenea cazuri si imi tot pun si eu intrebarea. Am avut un mic incident zilele astea, dar care mie mi-a ridicat un mare semn de intrebare.
Am scos niste poze pt parintii si bunicii mei (cu Sara) sa le trimit sa le mai treaca dorul. Le-a vazut soacra si s-a suparat ca pt ei nu am facut poze. Cand sotul a discutat cu ea, i-a spus mai multe lucruri, ca ei nu mai sunt importanti, ca pana si parintii mei sunt mai importanti decat ei, ca se simt dati la o parte, k el ca si copil al lor se poarta mai frumos cu parintii mei decat cu ei...in fine, apoi ca este bolnava si se simte f rau...

Cam astea mi le-a spus sotul la insistentele mele, dupa care am luat foc. El in fata lor mi-a luat apararea mie si alor mei, dar mie imi tot spunea ca ea e bolnava si nu stie ce are, ca ei fac multe pt noi si trebuie sa fim recunoscatori...

M-a deranjat f tare, pt ca au mai fost 2 situatii similare pt care sotul si-a asumat vina, insa mi-e frica sa nu se repete.
Si dupa ce am nascut soacra-mea a facut o depresie in locul meu, si l-a facut pe sotz sa ajunga la concluzia ca trebuie sa lasam de la noi ca sa o protejam pe ea.

Recunosc ca e o femeie buna, ca face multe pt noi, mie nu mi-a zis niciodata nimic sa ma jigneasca, insa mi-e teama ca se baga intre noi mai mult decat e limita. Sotul ma asigura ca el ramane tare pe pozitii, dar in clipa de fata nu mai sunt sigura de nimic si foarte confuza...

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Oh Fla cat te inteleg! Nu vreau sa te alarmez, dar crede-ma ca asta e numai ce ai aflat tu. Discutiile astea sunt mult mai multe intre soacra-ta si sotul tau. Eu i-am auzit o data intamplator simi-am dat seama ca e mult mai mult decat stiu eu. Si cumea am auzit tot ceva legat de poaze: eu am scos 10 poze pt bunicii mei si ea ii spunea ca ei nu i-am scos, ca vrea si ea cateva poze. Stit ce a insemant cateva poze? 100!!!!Asta in conditiile in care noi ca miri ne-am scos pe hartie 200, si i-a a vrut 100!!!! Cateva, nu?!

briza_marii
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

eu cred ca toate soacrele fac putin santaj sentimental, constient sau nu. probabil e un sentiment ciudat ca si-au pierdut copiii, le e teama ca acestia se vor indeparta de ele. a mea e maestra in a-l sensibiliza pe sotul meu (hihi, e prima data cand imi vine sa-i spun asa). dar o las in pace, atata vreme cat nu sare calul. in fond daca nicovala e la locul ei macar ciocanul sa se indeparteze putin si sa nu preseze.

cherry, la multi ani si sa fii feicita si iubita!

pupici pe botici

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Fla, acum am inteles ce vrei sa zici... ei bine, eu am experimentat chestia asta nu din partea soacrei, ci din partea maica-mii... Dupa nunta mi-a reprosat ca noi am mers prima data la socrii sa le spunem cum am iesit cu banii, desi noi locuim in aceeasi casa cu parintii mei si maica-mea a venit la noi chiar cand desfaceam plicurile si a stiut prima ce si cum, apoi s-a suparat ca de ce ne-am dus la socrii sa-i vedem inainte sa plecam in luna de miere, e foarte geloasa pe socrii mei, desi ei stau in alta parte a orasului si mergem cam o data pe saptamana la ei. Si desi sotzul meu se straduieste si el insista sa mergem in vizita la ai mei (desi ii vedem zilnic), ea tot geloasa e. Eu nu iau prea mult in seama ce spune (mai ales ca stiu ca n-are dreptate), puteti spune ca-s fiica denaturata, dar asta sunt eu, am o fire foarte independenta, independenta mi-am castigat-o greu si mi-o apar cu indarjire, daca ar fi dupa mama, as fi si acum legata de poalele ei si incapabila sa fac un pas fara ea. Insa da, cand a fost vorba de activitati "comune" sa zic, de genul: vizionarea pozelor si dvd-urilor de la nunta, i-am adunat pe toti sa nu comenteze vreunul (maica-mea adica, socrii n-ar fi zis nimic) ca au vazut ceilalti inainte ceva.
Despre ce spui tu, e adevarat ca trebuie sa le fim recunoscatori parintilor pentru ceea ce fac pentru noi, dar ma enerveaza cand ti se baga chestiile astea pe gat (adica eu ti-am facut si ti-am dres si tu...). Probabil o sa schimbe situatia dupa ce va mutati in casutza voastra. In rau sau in bine, nu stiu, s-ar putea sa fie o lovitura puternica pentru ea, mai ales ca s-a obsnuit sa va aiba pe amandoi acolo, insa pentru voi sigur va fi bine. In rest, cum spuneam, similara situatia cu a mea, doar ca maica-mea ma santajeaza pe mine ... desi nu prea are pe cine.

Nunta noastra de vis

www.youtube.com/watch?v=A0TRU7LWAb0" target="_blank">Videoclip nunta 1

www.youtube.com/watch?v=ymnOMBTa_RA" target="_blank">Videoclip nunta 2

Luna de miere

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

fetele cu mine nu ii prea merge la soacra.....de obicei eu sunt aia care e mofturoasa, nu ii convine una alta...sa obisnuit deja ea cu mine , si oricum nu mai are loc si ea sa faca fitze.....
de exemplu acuma sambata, ne pregateam sa mergem la plaja dar trebuia sa mergem inainte pana la ea si eu nu am avut timp, trebuia sa pregatesc una alta si a mers doar sotzu......bineinteles imediat a intrebat de mine, de ce nu am mers, dc sunt suparata pe ea.....

Mareea iulie 2006

Mergi la inceput