Ce mai citeste lumea...
Pe site`ul unei edituri (nu spun care, ca sa nu fac reclama), iata care sunt cele mai vandute carti:
Sophie Kinsella - Poti sa tii un secret?
Lauren Weisberger - Diavolul se imbraca de la Prada
Plum Sykes - Blonde de milioane
Stau si ma intreb... cine sunt acesti autori? Si cum de cartile lor se cumpara mai bine decat, sa zicem, Balzac, Salinger, Poe, Flaubert, Cervantes si alti clasici ai literaturii universale?
Nu, nu e din caua pretului. Cateodata, cartile de "chick lit" sau cum i se zice, sunt chiar mai scumpe decat unele ale "greilor" universali. Si atunci?....
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Raspunsuri
lulu77 spune:
Iubika , exista mai multe motive pemtru care sunt cele mai bine vandute carti .
Fie , pe tema lor s-a facut enorm de multa publicitate si le cumpara atat cei care nu prea citesc de fel , ori cei care citesc destul de mult , si citesc autorii recunoscuti , vor sa isi "piarda timpul " intr-un mod placut ( asa cum zicea roxanaz la alt subiect de gen!).
Sincer ,mie imi place sa citesc foarte mult ,si uneori cand sunt intr-o perioada mai proasta ,mai stresata ,mai obosita ,prefer sa imi pierd timpul intr-un fel placut , si anume sa citesc acest gen de literatura , pentru ca ...atunic cand citesc carti BUNE am nevoie de o minte odihnita ,lucida sa pot digera bine cartile.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
GeorgetaR spune:
Asa este! Nu poti sa citesti in tramvai carti "grele". Si daca simti nevoia sa citesti oriunde, oricand, atunci recurgi si la "maculatura". Eu, spre exemplu, daca n-am o carte cu mine chiar si in baie, citesc etichetele de pe sticlele cu detergent, balsam, hartie igienica. Oi fi nebuna, dar mai stiu si altii ca mine. Pe de alta parte, putini mai citesc azi carti serioase. Probabil ca omul nu mai are timp sau nervi sa aleaga singur ce citeste si atunci intervine publicitatea.
lulu77 spune:
quote:
Originally posted by GeorgetaR
Asa este! Nu poti sa citesti in tramvai carti "grele". Si daca simti nevoia sa citesti oriunde, oricand, atunci recurgi si la "maculatura". Eu, spre exemplu, daca n-am o carte cu mine chiar si in baie, citesc etichetele de pe sticlele cu detergent, balsam, hartie igienica. Oi fi nebuna, dar mai stiu si altii ca mine. Pe de alta parte, putini mai citesc azi carti serioase. Probabil ca omul nu mai are timp sau nervi sa aleaga singur ce citeste si atunci intervine publicitatea.
Nu esti nebuna deloc ...si io cand citesc tot ce gasesc in baie pe masina de spalat ..cred ca devin experta in ingredientele unui detergent ,balsam de rufe , Vanish ,etc .
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
dani_da spune:
Eu personal citesc in functie de dispozitie. Cand sunt obosita citesc carti usoare si care ma fac sa rad, la fel in metrou sau prima saptamana dintr-un concediu.
Cartile grele le citesc destul de rar avand in vedere ca ma solicita si nu se pot citi pe fuga. Le-am citit in liceu si facultate cand aveam timp liber mult la dispozitie.
cred ca asta se intampla multora dintre noi si avand in vedere ca viata din ziua de azi este foarte solicitanta suntem toti obositi in majoritatea timpului, deci vrem carti cu mult umor, a caror scriitura curge, se leaga si care nu te pun chiar f mult pe ganduri...
melina34 spune:
a propos de citit: acum 2 sapt in tren am avut ....,,placerea" de a calatori cu 2 vamaiotzi, el si ea, imbracatzi in negru si desigur pletoshi;la un moment dat, ea a inceput sa-i scoata lui punctele negre de pe nas,barbie si...... nu se mai oprea; mi s-a facut sila si atunci m-am gindit sa scot cartea pe care o aveam in geanta-Ghidul nesimtitului de Radu Paraschivescu, si sa incep sa citesc tinind cartea destul de sus si cu copertile la vedere ostentativ....
Ratare,n-a avut nici un efect.
M.
ps.merita sa o cititi cind vreti sa va amuzati, veti recunoaste personaje din viata de zi cu zi, din tren,autobuz....
crista-s spune:
Melina m-ai facut sa rid ...
Aia doi poate nici nu stiau sa citeasca ...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crini spune:
Raspund si eu, ca ma simt vizata, tocmai am luat de la biblioteca o carte a Sophiei Kinsella.
Deci, daca te intrebi de ce le cumpara lumea, explicatia ar putea fi si ca pe cele clasice le are deja in casa. Fiind aparute si in trecut in mod sigur multi le au de la parinti, bunici, le-au citit deja.
De ce sunt citite? Sunt relaxante, poarta o picatura de optimism intr-o viata plina de stres si probleme. Cartile bune, serioase sa zicem asa, de cele mai multe ori sunt dramatice si dupa ce le citesc stau mult sa ma gandesc la ele, ma consum si simt nevoia de un ajutor exterior pentru a-mi reveni. Eu sunt pesimista si ma deprim usor, probabil cineva mai puternic nu se lasa afectat de o carte, dar cei sensibili, influentabili gasesc un colac de salvare in genul 'chic'.