Sa-i spun sau sa nu-i spun???
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
paky spune:
Buna fetelor.
Si eu sunt de parere ca ar trebui sa nu-i spui nimic prietenei tale pentru ca ai sa-i pierzi prietenia.
Poate ei dupa discutii, certuri si lacrimi se vor impaca si tu vei ramane pentru totdeauna persoana care a vrut sa-i desparta si nu vei mai avea loc langa ei chiar daca tu ai avut intentii bune.
Dar daca tot vrei sa faci ceva ataca-l direct pe el. Niste gume, niste povestiri asemanatoare, mici intepaturi pe care poti sa le faci de fata cu el ii vor da de gandit poate, sau chiar si o discutie numai cu el, cine stie?
dar ei sa nu-i spui nimic. La mine a dat rezultate foarte bune. Daca tii la ei ca si familie cu mult tact si diplomatie poate ai sa reusesti sa-i ajuti.
Succes!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
Da, dar poate unii oameni nu vor sa traiasca in minciuna si prefera adevarul si iesirea din situatia respectiva. Iar o astfel de casnicie nu are cum sa mearga bine decat daca negi realitatea sau daca nu iti pasa si mergi in virtutea inertiei.
Daca nu vrei sa traiesti in minciuna,parerea mea,iti tragi singur semnalele de alarma.Nu cred ca poate sti mai bine un prieten ce e in casa ta decat tine.
Chiar daca spui ca preferi sa stii adevarul poti sa stii cum vei reactiona in situatia in care esti pusa in fata faptului?Poate ca pana la urma il vei ierta pentru infidelitate.Si atunci?Cum va mai aparea prietena in ochii tai sau ai sotului?
Acum,probabil ca totul depinde si de cat de stransa este prietenia dintre cele 2.Una e sa-i spui "ceva" prietenei de o viata,careia i-ai spus pana si cele mai adanci secrete si una e sa-i spui "ceva" prietenei cu care te intalnesti la sfarsit de saptamana la o partida de carti sau la o barfa de soacre.
http://www.paidmail.ro/?seite=bettel&user=mariussimiuc
Jocelyn spune:
Chiar si asa, ce vina are prietena ca mi-a spus? Foarte bine ca a tras semnalul de alarma, e o adevarata prietena. Nu suport ipocritii si cei care nu-ti spun niciodata ce gandesc (respectiv ce stiu) cu scopul de "a proteja". Nu gandesc deloc in felul acesta. Si... cred ca mi-am ales bine prietenii pana acum.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
Pegasis spune:
Caz identic intimplat recent in cercul nostru de prieteni: prietena sotiei aflata in aceeasi dilema. In final se hotaraste si il invita pe el (sotul ratacitor) la o discutie, ii spune in termeni foarte duri ca nu e cinstit sa-i ceara sa minta, drept pt care ii ofera doua solutii: ori inceteaza relatia extraconjugala imediat si secretul ramine ingropat (cu conditia sa nu se mai intimple), ori ea spune adevarul.
Au trecut cca 6 luni de atunci si sotul de poarta taaaaare frumos cu sotia lui...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Joycelin,suntem oameni diferiti,cu personalitati diferite.Nu poti sa impui (nu stiu daca e cel mai potrivit cuvant,asa mi-a venit acum) cuiva sa gandeasca la fel ca tine. Era mai demult pe forum un subiect despre iertare in caz de...Si majoritatea au acordat circumstante vinovatului. In aceasta situatie,ce vina are prietena?Poate ca nici una,dar eu sa fiu in locul ei,n-as mai putea sa dau ochii cu cei doi.
Jocelyn spune:
Pai nu cred ca e cel mai potrivit ca nu cred ca am impus nimanui... doar ti-am raspuns cum stau lucrurile din punctul meu de vedere.
Edit: iertarea e una, a continua relatia alta. Poti sa ierti si totusi sa divortezi. Nu ai sentimente negative fata de partener, i-ai iertat fapta dar nu mai continui fiindca nu mai vrei sa fii ranit si te gandesti ca se poate reedita la un moment dat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/daniela_b/daniela_b.jpg)
daniela_b spune:
Eu pretuiesc prietenia. Prietenia este sacra si nu folosesc un cuvint mare, fara sa stiu bine ce inseamna.
Este adevarat ca se poate ca sinceritatea ta sa aduca prejudicii prieteniei, cu toate astea, mai degraba accept sa fiu considerata "bagacioasa" decit "nesincera".
Daca prietena mea se supara ca ii atrag atentia, consider ca e momentul sa reevaluez relatia noastra. Nu este normal sa fii prieten cu cineva si acesta sa nu inteleaga motivele ingrijorarii tale.
Din pacate, am observat ca se pune prea usor pret pe cit de comoda este o relatie de prietenie dpdv al comunicarii si ajungem sa-i consideram prieteni pe cei care ne fac sa ne simtim bine si relaxati, la un moment dat.
Ne simtim bine in compania lor, petrecem clipe placute si gata! sintem prieteni.
Asa cum vad eu lucrurile, nu e chiar asa!
Mai curind astept sa fiu criticata si sa mi se arate greselile de catre un prieten decit sa-mi spuna tot timpul ca sint "deosebita" sau, si mai rau, sa-mi ascunda ca stie mai multe decit mine, despre mine (relatia mea, imaginea mea in societate)
Pe de alta parte, atunci cind eu aflu lucruri ce o intereseaza pe prietena mea, in primul rind ma gindesc: sint eu gata sa fiu o buna prietena si sa gestionez provocarea de a-i spune ce secrete am aflat? Am eu capacitatea sa construiesc aceasta relatie si cu bune si cu rele? Si daca, da...recipientul prieteniei mele este in stare sa inteleaga acest lucru?
Oricum, nu as ezita sa spun cuiva la care tin ca e nevoie sa aiba atentie intr-o anumita directie ( casnicie, cariera, comunicare, sanatate) deoarece plec din start cu convingerea ca e bine sa fac bine, ca sa gasesc bine! ceea ce imi doresc si mie insami, nu astept sa fiu menajata, astept sa mi se acorde suficienta incredere cit sa stie PRIETENA mea ca merit sa mi se acorde!
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
Pai nu cred ca e cel mai potrivit ca nu cred ca am impus nimanui...doar ti-am raspuns cum stau lucrurile din punctul meu de vedere.
Edit: iertarea e una, a continua relatia alta. Poti sa ierti si totusi sa divortezi. Nu ai sentimente negative fata de partener, i-ai iertat fapta dar nu mai continui fiindca nu mai vrei sa fii ranit si te gandesti ca se poate reedita la un moment dat.
Era vorba "despre tine" la modul general.
![](alcool.gif)
Si mai era vb despre iertare cu continuarea relatiei...
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Exista mai multe variante:
1.ii spui,se supara pe tine,il crede pe el..si relatia continua,dar tu vei ramane oaia neagra.
2.nu-i spui,afla, il iarta si continua..deci in situatia asta iti dai seama ca nu ar fi avut rost sa-i spui
3.nu-i spui,dar afla ca tu stiai,ar fi vrut sa-i fi spus si tot tu esti de vina..Ironic,nu?Greseste sotul si te gaseste pe tine oaia neagra in orice situatie!
Si as putea continua cu multe variante.Insa cred ca tu o cunosti cel mai bine si sti daca e genul de femeie care prefera sa traiasca in minciuna,sau e genul care lupta si vrea sa fie cu adevarat fericita..
Am fost intr-o situatie asemanatoare..si nu i-am spus,nefiindu-mi prietena ci o simpla cunostinta.De ce nu i-am spus?pt ca nu voia sa vada!La un moment dat toti prietenii spuneau ca "prost sa fi sa nu vezi",ca doar sotul facea diverse chestii chiar sub nasul ei!
Deci sunt persoane care si daca si-ar prinde sotu' in pat cu altcineva s-ar minti singure si ar gasi diverse scuze!
Daca voi sunteti prietene bune,eu cred ca o cunosti suficient cat sa sti ce fel de femeie este si daca i-ar place sa stie adevarul sau sa traiasca in minciuna!
Personal as vrea sa mi se spuna!Ar durea,dar nu suport sa traiesc in minciuna si urasc minciuna...iar intr-o relatie unde exista respect si dragoste si intr-o casnicie adevarata minciuna nu are ce cauta!
POZE
marci spune:
Nu cred ca daca nu-i spui unui prieten un adevar esti ipocrit. Daca vezi ca el nu vrea, nu poate, nu este pregatit pt a primi acel adevar nu are sens sa insisti, oricum nu-l ajuti. Si aici nu este vorba de un adevar asa, la modul general.
Relatiile dintre oameni cred ca ar fi extrem de simple si fara mari disensiuni daca am intelege ca suntem diferiti. Dovada ca nu toti reactionam la fel in situatii similare o avem aici, chiar la acest subiect. Fete care s-au bucurat ca au aflat adevarul si fete care nu si-ar fi dorit sa-l afle.Si asta nu inseamna ca una este mai prejos decat cealalta, ci doar ca.....ma repet, suntem diferiti.
Eu cred ca raspunsul la intrebarea ta ti-l poti da singura, daca citesti cu atentie ce-ai scris mai inainte.Chiar tu spui ca prietena ta il considera perfect dupa ce i-a declarat cu nonsalanta ca ar fi divortat de ea daca ar fi fost sterila, ca ii gaseste mereu scuze la delegatiile lungi si dese, la faptul ca nu-i convine mai nimic,ca nu poate trai fara el. Tu crezi ca un asfel de om ar suporta adevarul?
Raspunsul nu cred ca-l poti gasi pe forum, aici ai mai multe variante, dar nu uita, fiecare priveste din punctul lui de vedere.
Incearca sa-ti cunosti mai bine prietena si sigur vei afla cum trebuie sa procedezi!
Daca nu esti un om puternic o asfel de veste te-ar nauci. Daca mai esti si labil ai toate sansele sa ajungi pacient la psihiatrie.
La adevar poti sa ajungi si singur daca vrei, nu tb sa vina cineva sa-ti dea cu el in cap.