programa pt.gradinita
Ma poate ajuta cineva cu o programa pentru grupa mica si una pentru mijlocie?Am cautat pe site-um Min.educatiei dar nu am gasit nimic pentru prescolari.
As vrea sa urmaresc daca la gradinita unde este copilul meu se respecta ceva sau se fac activitati dupa ureche.
Oana si Sebastian(06.10.2002)
Raspunsuri
miruta spune:
Nu cred ca ai cum sa urmaresti cu exactitate ceea ce face sau nu face piticul la gradi urmarind o programa prescolara .Programele prescolare nu dau ca cele scolare detaliat activitatile ci dau doar obiective pe activitati dar sunt vage si sunt pe parcursul unui an scolar .Nu cred ca ai intelege mare lucru din ele .Educatoarea isi planifica activitatile in functie de cerintele grupei,de nivelul copiilor si tinand cont si de preferintele copiilor(in caietul educatoarei ).Ea isi selecteaza obiectivele din programa in functie de temele care si le planifica pe semestre .Crede-ma pe cuvant , lucrez in domeniu.Daca intradevar vrei sa urmaresti activitatile piticilor ,cere-i educatoarei sa va afiseze la avizier in fiecare saptamana ,planificarea activitatilor la grupa .Nu are cum sa refuze .
Multa bafta la gradi !
moko spune:
de obicei, la prima sedinta cu parintii din an, se citesc obiectivele urmarite de-a lungul anului scolar.Apoi se poate urmari daca aceste obiective sunt indeplinite prin diverse activitati demonstrative cu parintii. Daca acestea nu sunt facute ( normal ar fi ca macar odata pe semestru sa existe o astfel de activitate, la care parintii sa fie prezenti), solicitati-le educatoarelor de la grupa dumneavoastra. Astfel puteti observa pe viu metodele care sunt folosite la grupa, modul in care sunt activizati copiii, cat de apropiata este educatoarea de copii, stilul pedagogic, etc.
Sper sa gasiti solutiile ideale pentru copiii dumneavoastra!!
nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
au mai ramas...
poze
mamioana spune:
Educatoarele pun la mapa lucrarile copiilor pe ziua respectiva, ar fi o idee buna sa le cerem sa puna la inceputul saptamanii si planificarea activitatilor pe toata saptamana. La grupa mica mai mult au desenat, au pictat, au modelat si au lipit.Pe langa poezii si cantecele. Poate ca atat ar trebui sa faca la 3-4 ani.As fi vrut mai mult, dar cred ca are timp de-acum incolo. Problema e ca a avut dimineata o educatoare tanara abia iesita de pe bancile scolii, fara pic de experienta, si cu care nu facea mare lucru, iar dupa-amiaza o educatoare mai in varsta si foarte priceputa insa fara prea mult timp la dispozitie. Oricum educatoarea tanara a plecat la facultate si a venit o alta cu cativa ani de experienta mai mult. Sa speram ca va fi mai bine.
Multumesc pentru sfaturi.
Oana 14+ si Sebastian(06.10.2002)