Cum cumpar apartamenta fara agentie imob?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

O strategie invatata de la cel care a cumparat apartamentul parintilor : iei un prieten(a) buna cu tine care sa se arate interesata de cumpararea apartamentului si care semneaza contractul de vizionare cu agentia iar apoi te intorci tu si discuti cu proprietarul.

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

quote:
Originally posted by carmens

O strategie invatata de la cel care a cumparat apartamentul parintilor : iei un prieten(a) buna cu tine care sa se arate interesata de cumpararea apartamentului si care semneaza contractul de vizionare cu agentia iar apoi te intorci tu si discuti cu proprietarul.

carmen

E o idee foarte ingenioasa,dar mie,personal,nu imi sta in fire.Pentru mine asta inseamna inselaciune.Vroiam sa gasesc un apartament fara sa ma folosesc de serviciile unei agentii,dar nu am reusit,asa ca am ajuns tot la mana lor.Norocul meu ca am gasit niste oameni super.Am negociat comisionul ,am luat apartamentul si totul a fost ok.Nu m-am mai stresat ca nu gasesc,nu am mai alergat sa caut...mi-au pus ei pe tava si eu am ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

asa am facut eu cand am vandut apartamentul....am platit agentiei imobiliare care mi-a adus clientul doar niste bani pentru intermediere ....de comun acord cu cumparatorul....atat...suma a fost mult mai mica decat ce vroiau ei...dar asta e...caci oricum, actele le-a facut notarul, inclusiv intabularea si noi nu prea am avut de alergat....vreau sa zic ca aveam semnat un precontract cu ei...au amenintat ca ne dau in judecata au facut tot circul de rigoare....circ si nimic mai mult...a trecut un an de atunci si nu am primit nici o citatie...

la cumparare....am gasit anuntul pe site-ul www.anunturiparticulari.ro, dupa ce am trimis un sms care costa cam 3 usd....mai apar si prin ziare particulari...in romania libera ii mai gaseam...am pus si fluturasi in posta si anunturi pe la scarile blocurilor car ne interesau dar nu a sunat nimeni...a durat mai mult cautarea dar a meritat zic eu...caci la o tranzactie de 50.000 euro, comisionul agentiei, care e platit tot de catre cumparator, este de 3.000 euro ....brrrrr

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Site-ul asta vrea sa fie ferit de riscuri, dar ma enerveaza tehnic lor!
Recomand www.anuntu.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura113 spune:

quote:

irinaelena Posted - 30/08/2006 : 10:41:01
--------------------------------------------------------------------------------
Exista un site, www.anunturiparticulari.ro unde poti sa te inscrii si iti sunt prezentate numai anunturi de particulari. Costa, e drept, dar poate ca merita, fata de cei 3% care trebuie platiti unei agentii.

Anunturile poti sa le vezi si fara sa te inscrii, dar nu poti vedea datele de contact. De asemenea, daca te inscrii, ai dreptul sa vezi numai anunturile dintr-o singura zi.

Eu ma uit in fiecare zi...si daca gasesc suficiente anunturi care ma intereseaza, platesc cei $3 si incep sa sun.

Din Bucuresti sunt multe anunturi, insa nu stiu cate sunt din alte orase.

Succes la cautat!

Irina

Irina si platesti 3 usd in fiecare zi? Eu m-am uitat pe site acum vreo doua saptamani si nu mi s-au parut deloc anunturi valabile, noi si prea putine.

Si pe mine ma intereseaza apartament fara agentie imobiliara in Militari, bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Carmens, in Cluj nu functioneaza strategia asta. Toti care vor sa vada se prezinta cu buletinul, deci si prietenul. Altfel nu il vezi. Asa ne-am pacaliti si noi cu "vizionare".
Daca sti unde vrei apartament, vorbesti cu administratorii sau dai tu anunt si daca te contacteaza agentii imobiliare le spui din start ca nu vad comision de la tine. Si vor fi interesati, ca oricum vor lua comision de la vanzator (poate).
Succes!

Codruta &www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)

& Poze noi &

www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Laura,

nu, nu am platit 3 usd in fiecare zi, Doamne fereste . Am dat doar de 2 ori, in zile in care am gasit mai mult de 3 anunturi care pareau interesante....din nefericire nu asa am gasit apartamentul potrivit pentru noi.

Pana la urma tot prin agentie cumparam, dar pot sa spun ca avem noroc de o agentie serioasa. Noi facem credit, si la banca mai era nevoie de 2 acte, care in mod normal se pot obtine in 2-3 saptamani. Ei mi-au promis ca mi le obtin in 5 zile si mi le-au dat in 3.Si au mai convins si proprietara sa mai lase 1000 eur la pret.

Codruta,
parerea mea este ca daca ii zici unui agent ca nu vrei sa dai comision, in cazul in care tu esti cumparatorul, acel agent nu te va mai suna , preferand sa sune un alt client care e dispus sa dea comision.

Daca esti vanzator, atunci iti permiti sa zici ca nu dai comision, ca sigur gasesti cumparatori si, la urma urmei, tu le asiguri "marfa" agentilor, pentru asta te pot scuti de comision.

De fapt comisionul vanzatorului este platit tot de cumparator .Orice persoana care vine un apartament stie cat vrea sa primeasca pe el...si peste acest pret isi pune agentia comision ...si uite-asa cumparatorul plateste ca fraierul tot, pentru ca n-are ce face...tre' sa-si cumpere casa..

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura113 spune:

Multumesc de raspuns irinaelena, si noi tot prin agentie va fi pana la urma, m-am uitat si aseara pe anunturiparticulari.ro si sunt niste preturi.....enorme....pai, eu prefer mai bine anuntul.ro pentru ce ma intereseaza pe mine apartament doua camere confort 1 daca se poate si decomandat mi se par mai rezonabile preturile afisate de 50-55 mii euro, deocamdata nu am sunat nicaieri sa vad ce si cum.
Ideea este ca m-a uitat si pe anunt a-z, anunt imobiliar, toate sunt prin agentii, n-avem ce face, asta e, daca n-or sa ne ajunga banii face prietenul meu (viitorul sot foarte curand) un credit de nevoi personale nu prea mare din care sa ne platim comisioanele - comisionul agentiei si taxele notariale - iar eu pot sa iau creditul de casa. Am vorbit deja la banca si urmatorul pas e sa depun dosarul.

N-avem ce face, asta e, nu pot sa astept dupa anunturi de la particulari, eu trebuie sa-mi gasesc in doua luni de la aprobarea creditului.

quote:

moana Posted - 31/08/2006 : 11:47:04
--------------------------------------------------------------------------------
asa am facut eu cand am vandut apartamentul....am platit agentiei imobiliare care mi-a adus clientul doar niste bani pentru intermediere ....de comun acord cu cumparatorul....atat...suma a fost mult mai mica decat ce vroiau ei...dar asta e...caci oricum, actele le-a facut notarul, inclusiv intabularea si noi nu prea am avut de alergat....vreau sa zic ca aveam semnat un precontract cu ei...au amenintat ca ne dau in judecata au facut tot circul de rigoare....circ si nimic mai mult...a trecut un an de atunci si nu am primit nici o citatie...

la cumparare....am gasit anuntul pe site-ul www.anunturiparticulari.ro, dupa ce am trimis un sms care costa cam 3 usd....mai apar si prin ziare particulari...in romania libera ii mai gaseam...am pus si fluturasi in posta si anunturi pe la scarile blocurilor car ne interesau dar nu a sunat nimeni...a durat mai mult cautarea dar a meritat zic eu...caci la o tranzactie de 50.000 euro, comisionul agentiei, care e platit tot de catre cumparator, este de 3.000 euro ....brrrrr

Moana, ai calculat gresit: 3% din 50 000 euro inseamna 1500 euro nu 3000 euro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Laura, spui ca nu ai sunat inca la anunturi... de aceea indraznesc sa iti dau cateva sfaturi, ca sunt proaspat trecuta prin asta.

Noi am luat in fiecare zi Romania libera si luni, miercuri, vineri Anuntul telefonic (doar atunci apare). Tu poti sa alegi ce ziare doresti, dar iti recomand sa suni zilnic la cat mai multe anunturi posibile, adica la cat mai multe agentii. La inceput s-ar putea sa fii dezamagita, s-ar putea sa primesti foarte multe raspunsuri de genul: "Acel anunt?Nuu....nu mai este de actualitate, dar lasati-mi nr dvs de tel si va sunam cum apare ceva". Eu am constatat ca agentiile afiseaza anunturi vechi sau false, numai ca sa suni la ei si sa te aiba in baza de date. Partea proasta e ca ceea ce vezi in anunturi nu corespunde intocmai cu ceea ce gasesti pe piata, dar partea buna e ca esti in baza lor de date si chiar te suna daca apare ceva. Dar sa nu te bazezi numai pe asta, tu sa cauti incontinuu pana gasesti.

Inca ceva...nu vreau sa te intristez, dar nu spera ca o sa gesesti ceva bun, sub 55000 ...noi nu am reusit sa gasim nici intre 55 si 60 (ma refer la Militari). Dar noi cautam mai aproapre, adica Lujerului - Veteranilor, maxim Gorjului. Spre Apusului, poate gasesti.Cel mai bun apartament pe care l-am vazut era un 8/9 semidecomandat, la 55000 pe la Gorjului...dar l-am refuzat din cauza etajului si pt ca era semidec.

Noi am schimbat vreo 3 zone....si pana la urma am gasit intr-o zona pe care abia daca o cunoastem, dar cred ca e mai buna decat Militari-ul - Campia libertatii.

Cat despre agentie...tine minte ca majoritatea negociaza comisionul

Succes!

Irina

Mergi la inceput