Lentile de contact cu dioptrii
Raspunsuri - Pagina 2
monip spune:
Eu am lentile EDGE de la German Optics; sunt valabile 1 an si am dat pe ele 2800000;pe solutie am dat 700000;eu ma simt bine cu ele, dar sunt mai greu de purtat decat ochelarii.....
monip spune:
Eu am lentile EDGE de la German Optics; sunt valabile 1 an si am dat pe ele 2800000;pe solutie am dat 700000;eu ma simt bine cu ele, dar sunt mai greu de purtat decat ochelarii.....
lucas spune:
eu port de 14 ani.
in timp am mai schimbat firmele.
ce iti recomand: comanda lentile pentru o luna sunt mult mai soft. si cere sa aiba multa apa. eu acum iau de la Eba Optics de acolo de la palatul telefoanele sunt foarte multumita, ai sa gasesti si la unirea la parter, acum gasesti mai peste tot.
sunt super multumita de lentile.
Allure spune:
Eu am o experienta proasta la capitolul asta. Poate or fi lentilele de vina (Acuvue) sau corpul meu nu le suporta... Cica nu oricine e candidat la asa ceva. Mie dupa citeva ore mi se usuca okii ingrozitor si incepe sa ma doara in fundul ochilor...
Operatia imi suride si mie dar imi e frica de mor! Am auzit si de cazuri de nereusita...Nu ma pot juca cu lumina ochilor!
Mi-am cumparat cei mai frumosi (si scumpi!
) ochelari si m-am linistit (teoretic)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel. ![]()
alionushca spune:
Allure ochii nu ,, respira,, cind porti lentile ( poate or fi exceptii) - de aceea la noi se recomanda sa se poarte progresiv pentru ca ochii sa se acomodeze incetul cu incetul cu ,, lipsa,, aerului, cornea nu are vase de singe, ea primeste oxigenul din aer de aceea trebuie sa fim atenti la purtat lentile, s-apoi vezi poate ai vreo colonie de bacterii pe ea - eu asa ma trezisem intr-un timp, desi aveam grija de ele.
bine sunt lentile ce se poarta doar o zi - acelea sunt foarte bune din punct de vedere a igienei - dar putini isi pot permite. Ale mele lentile erau pentru o perioada mai indelungata, o data la doua saptamini trebuia sa le tin in solutie speciala, erau flentile moi - prietena mea se intelge perfect cu ele - eu nu - am trecut repede la ochelari, desi cind merg la vreo petrecere as vrea sa ma bitzii putin si nu prea pot cu ochelarii sarind pe nas![]()
Mie lentilele mi le-a ales medicul - avem un cabinet specializat in astea - a vazut anume care mi se potrivesc, a studiat cu un aparat cum plutesc, asa a depistat mai tirziu si colonia de bacterii - mergeam la control, sa vada in continuare daca nu zboara intr-o parte
.
Aliona
Allure spune:
Aliona, stiu ca okii nu respira cu lentilurile astea...de-aia nici nu ma omor sa le port. Tot de 2 saptamini am si eu si tot soft. Intrebarea mea e de ce la altii ochii "respira" si la mine nu?
Am eu o teorie dar e neverificata, asa ca nu o expun ![]()
La mine in prima zi cind le port e relativ ok. De a 2-a zi fix insa incepe cosmarul cu durerile
Nu sint bacterii, cred ca sint proaste lentilele. Voi incerca altele ca sa ma conving.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel. ![]()
lucas spune:
Allure, mai du-te la un control, pot fi prost alese ca distanta, si ca dimensiune.
si la mine tot doctorul mi le-a recomandat.
la Eba eu am fisa si doar cumpar pentru ca fetele se uita in fisa si stiu ce sa-mi dea.
imi pare rau dar nu stiu nr. de la programari. stiu ca la Eba se fac si operatii cu laser pentru reducerea miopiei. eu una inca nu am curaj, dar stiu persoane care au facut si este ok. se face la un ochi apoi la un interval de timp si la celalalt
amik spune:
pai si trebuie sa ma duc pana acolo ca sa imi fac programare?
am dat search si nu am gasit nimic...damn!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
edit:am gasit nr de tel, am sunat, nu se face programare de obicei, cred ca ma duc maine la consult.300.000 consultatia, 450-600.000 perechea de lentile pt o luna, in functie de nu stiu ce calitati/caracteristici.si cea mai mica sticluta de solutie costa 180.000.deci preturile sunt super lejere,zic eu.aaa, si intr-adevar se da o pereche de lentile de proba pt o luna.
Alissaa spune:
Eu port de 4 ani Focus Night&Day de la Ciba Vision. Se pot purta fie o luna, non-stop, inclusiv noaptea sau doua luni daca le scoti noaptea si le tin in solutie. Eu am ales a doua varianta.
Inainte de ele am avut si eu o incercare nereusita cu alte lentile, eram foarte dezamagita. Doctorita mea actuala mi-a sugerat sa mai incerc o data. Le-am pus din prima zi si nu am simtit nici o jena. In patru ani am avut doar doua conjunctivite, din propria mea vina - sunt extrem de neglijenta si imprastiata, imi duc mana la ochi mereu, sunt groaznica.
Am citit pe site la ciba vision ca aceste lentile au permeabilitate mare la oxigen (inteleg ca ochii pot respira). Si mai exista o variante de lentile cu permeabilitate la oxigen - O2Optix.
Eu sunt cea mai fericita ca exista lentile de contact. Am diptrii -4,5 si nu stiu cum as conduce cu ochelari, ca nu vad nimic daca ma uit peste ochelari sau printr-o parte.