Deseneaza-ti (in creion) copilul ca spiridus!
De curand am gasit pe un site tare dragut despre flori si spiridusi si cum sa desenezi o zanita:
http://www.fairiesworld.com/fairy-artist.shtml
Apoi m-am gandit sa redesenez totul (vezi plansa de la "mai multe idei pentru desenat zane"), inlocuind capul zanei cu cel al fetitei mele si decorand (acolo unde a fost posibil) cu petale de floarea soarelui, frunze de vita de vie, etc. (multumesc fetelor de la "Flori presate"!).
Sunt convinsa ca un profesionist ar scoate o lucrare minunata . Eu m-am limitat la creion, umbre aiurea si petale lipite cam "ne3D".
Candva as vrea sa-l "transform" si pe baietel in fluturas...
Spor la treaba! Va astept cu spiridusii din dotare.
Explicatii pt. "tablouasul" cu Baietelul Fluturas::
si poze:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/
1. Am ales o poza de buna calitate a copilului
2. Am trecut-o prin editare si "cartea de colorat" din softwareul Easy Share Kodak (vezi poza "creionata" cu baiatul in genunchi)
3. Am fotografiat melcul pe care a "aterizat" (vezi poza melcului pe podea)
4. L-am trecut si pe el prin acelasi programel de carte de colorat (vezi poza melcului "creionata")
3. Am micsorat/marit dupa caz si copilul si melcul (adica sa nu iasa un melc minuscul, un copil gigant si aripioare mai stiu eu cum...) ) si apoi printat.
4. Am decupat baiatul si taiat un pic melcul (o fanta) sa intre copilul inauntru.
5. Am gasit desenul unui fluturas pe Net, trecut prin programel (vezi poza "creionata" a fluturelui) si apoi printat.
6. Am lipit aripioarele in spatele baiatului si zdup! in melc cu fluturasul.
7. Am redesenat totul pe o foaie separata.
8. Am "decorat" cu frunze, petale, floricele si carcelusi de vita de vie
9. Am pus la presat
10. Am inramat
Spor la lucru! Mai intrebati de vreti.
Va astept cu frumuseii!
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Raspunsuri
andora spune:
ML, ce frumos!!!!!!!!! Felicitari ! Cand am intrat aici ma gandeam ca e vorba de face-painting , chiar m-a surprins si sincer iti spun ca ti-a reusit superb desenul! Acum m-am ambitionat si vreau sa ma apuc de desenat, parca-s copil.... Mie mi se pare f migaloasa floarea-soarelui, nu-i asa? Vroima sa te intreb, folosesti pentru colorat ceva anume sau e doar un hobby (care-ti reuseste f bine)? Scuza-mi ignoranta, nu am prea intrat pe aici si-mi pare rau
site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
iuliana spune:
Cum ai reusit sa faci desenul ala al fetitei pe fotoliu citind? A iesit f. frumoasa !!
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
ML spune:
Andora multumesc.
La desen am folosit exclusiv creion, hasuri, guma de sters si ghemotoace de hartie igienica. Este numai un hobby de dupa adormit copiii. Ma relaxeaza mai ales... hasurile.
Tu despre rochita ce zici? Acum nu mai sunt atat de entuziasmata ca atunci cand l-am terminat. Asta seara i l-am aratat si sotului si el nu prea intelegea cum vine cu trupusorul.
E adevarat ca nu se observa umbrele bine si din cauza asta nu numai ca e greu de priceput care ce e, dar si pare o zanita grasuta! Cred ca trebuia sa orientez oarecum pe diagonala petalele si poate folosesc pt. umbre numai partea mai inchisa...
Ce vrei sa faci? Vei incerca acelasi desen sau un altul, combinat si cu flori sau lasat simplu?
Un astfel de desen inramat ar fi, zic eu, o amintire de neuitat pt. intreaga familie si mai ales pt. copii. Eu cred ca il voi pastra pt. ziua fetitei.
Abia te astept!
P.S. Am modificat si titlul
ML spune:
quote:
Originally posted by iuliana
Cum ai reusit sa faci desenul ala al fetitei pe fotoliu citind? A iesit f. frumoasa !!
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
Iuliana, nu, nu, nu-i desenul meu.
Fetita pe fotoliu este poza folosita pt. cap. Poza este Kodak si am trecut-o prin softwareul Kodak (Editare apoi Fun Effects si Coloring Book). Ce rezulta pare un desen gata de a fi colorat, deci ceea ce ai vazut tu.
Eu am potrivit-o ca marime, printat-o, taiat capul si lipit peste cel din desenul original (si el tiparit alb/negru, spre a fi folosit ca baza) si redesenat cu totul: flori, copil, aripi...
zana spune:
Ce minunatie!
Felicitari ML si la zanita, de acum mai trebuie sa prinzi fluturasul sa-i faci .
Spiridusul meu era ultima data "cocotat" in copac, dar cand coboara de acolo trec la executat desen, ideea e geniala si amintirea pe masura.
andora spune:
ML, foarte frumoasa ideea cu florile presate, eu din pacate sunt o ignoranta si n-am mai desenat deloc.... m-ai pierdut la hasuri si hartie igienica .Eu nu prea am rabdare decat pentru persoane, la plante cred ca la mai mult de una-doua nu rezist . Dar vreau sa incerc, nu stiu daca cu acelasi desen, de obicei cand desenam ceva punam creionul pe harie si iesea ce iesea, portrete nu am prea incercat dar am ambitie hihi, asa ca o voi face. Abia astept sa-mi adoarma mandra la pranz, sau daca nu diseara. Cat desdpre rochita, e foarte frumoasa, super potrivita pentru o zanita a florii soarelui . Tu folosesti la desen si creioane colorate?
Din nou ma scuz pentru nestiinta, stiu ca m-am bagt aici ca musca-n lapte dar perseverez.
site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
mygirl spune:
ML, FELICITARI!!! e superb tabloul tau, poate nu lucrare de profesionist dar deosebit ptr ca-i lucrat de o mama ptr copilul ei..vreau sa-i fac si eu fetitei mele ceva asemanator dar tb sa prind curaj, n-am mai desenat din scoala generala. daca ma inteles bine...ai printat poza cu fetita, ai lipit chipul pe poza cu fundalul si apoi ai redesenat totul pe alta hartie avand drept model colajul?
Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
ML spune:
Zana ma intrebai pe mail daca iti pot "trece" o poza prin softwareul Kodak. Trimite-o!
La fel, daca mai doreste cineva, va dau adresa pe PM.
Dar: poza trebuie sa fie facuta pe un fundal neincarcat, cat mai simplu, de preferinta inchis la culoare. De nu, ies prea multe liniute peste tot si se prind cu greu trasaturile. Si sa fie realizata nu de prea departe, clara.
Andora nu te mai scuza, ca nici eu nu stiu multe. Chiar mi-ar face placere, daca se uita pe aici cineva cu experienta in domeniul artistic, sa ne indrume. Se ofera cineva??
Nu am folosit si creioane colorate, doar creion si hasuri cat mai dese (fara a apasa pe hartie) pt. a realiza o nuanta mai inchisa de negru si invers. Iti mai poat da detalii la nevoie, dar nu zic ca as fi cea mai indicata persoana.
P.S. La portrete, si in general la orice, foloseste mult sa desenezi rasturnat si apoi intorci si mai corectezi. Da, chiar intorci desenul si "baza" cu capul in jos si desenezi ce vezi. E o placere, un joc sa vezi ce iese.
Oana tare mi-au facut placere randurile tale. E o experienta unica, mai ales ca am strans impreuna cu cei mici din gradina flori si frunze, deci ii implic si pe ei indirect.
andora spune:
ML, multumesc pt cuvinte Si mie imi placea sa ma joc cu pozele dar in PaintShopPro, iesea identic c poza cufotoliul, dar mai departe nu mergeam. Tare interesant "erasturnatul"desenului, nu m-am gandit niciodata
Eu azi mi-am procurat caiet cu foi veline si creioane dar nu am avut cand sa desenez ca am o mica belea cu fii-mea, sper maine sa se simta mai bine si sa am timp.
Pupici!
sinzi_ana spune:
Am incercat si eu ceva...nu e cine stie ce...dar macar ca idee...
http://community.webshots.com/photo/553282214/2608266400087737923hoKQkv
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
varsta David
poze David