alocatie 2007

alocatie 2007 | Autor: Oti_s

Link direct la acest mesaj

Sunt mamica unui bebelus de 7 luni, iar in feb.2007 urmeaza sa nasc a doua oara. Acum sunt in CIC1 si, din cate am inteles, voi intra direct in CIC2 si voi primi o singura indemnizatie. Avand in vedere faptul ca din 2007 alocatia de stat va fi de 200 RON, intrebarea mea este daca voi primi alocatie pentru amandoi copiii + indemnizatia de 600 RON pentru bb2.
Oti&Teo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Eu am sunat odata la primarie si mi-au zis ca numai copii care se nasc incepand cu 2007 vor primi alocatia de 200ron.ca este un fel de scindare a indemnizatie de 8 mil care este acum in alocatie pentru bb 200 si pentru mama 600.
Acum eu nu stiu sigur daca e asa,asta e ceea ce mi-au spus ei.
nastere usoara si multa sanatate!

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Pai cred ca solutia ar fi urmatoarea: continui CIC 1 pina cind acesta expira, dar dupa nasterea copilului 2 soliciti alocatie si pentru el. Abia dupa ce expira CIC1 soliciti CIC2. Cred ca asa ar trebui sa-ti dea 8 mil. pentru CIC 1 + 2 mil. alocatie copil nascut in 2007.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Normal ca vei primi alocatia pentru copil de 200 lei pentru fiecare copil. Ideea e ca vei primi acei bani doar pana copiii fac 2 ani iar dupa 24 lei * 2 sau cat o mai fi dupa indexare.

Din pacate ceea ce nu se spune este ca persoanele care sunt in cic ori care iau stimulent pierd cei 24 de lei din 2007.
Sunt avantajati cei care au turnat si pana acum copii( nu ma refer la cei care din diverse motive nu au avut stagiu de cotizare)ci la un anume segment din populatie nu vreau sa denumesc sa nu fiu acuzata de rasism sau mai stiu eu de ce, deoarece vor lua cei 200 pentru fiecare copil dar ma intreb oare ce vor face cu acesti copii dupa ce implinesc 2 ani? -ii baga in orfelinate sau la cersit?
In schimb ceea ce e sigur este ca va creste natalitatea dar nivelul de trai ma indoiesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen-daniela spune:

Oricum este o mare tampenie. Pana la 2 ani iti da alocatie 200, iar de la 2 ani 24 sau cat s-o mai indexa cu 5 sau 10 lei. Parca dupa 2 ani copilului nu ii mai trebuie nimic. Daca te intorci la un lucru unde ai salariul minim pe economie.... si asta daca te ia inapoi la lucru. Oricum legea asta ii favorizeaza pe cei care n-au de lucru si ii stimuleaza pe cei care nu vor sa lucre, nici intr-un caz natalitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitibiti spune:

cum adica copiii nascuti in 2007 vor avea alocatie 200ron.cred ca toti copii care inca nu au 2 ani in 2007.eu nasc in decembrie 2006 si deci in decembrie iau 8mil+alocatia normala de 240mii,iar din 2007 iau numai 8mil:6mil indemnizatie+2mil alocatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

da kitibiti, asa este! toti copiii care vor avea pana in 2 ani inclusiv, vor primi, de la 1 ian 2007 alocatia de 200ron, indiferent de data nasterii(atata timp cat au inca sub 2 ani, evident)!

iar pt oti_s, din cate stiu eu, de la nasterea celui de-al doilea copil, vei intra in cic2 si vei primi 600ron indemnizatia+ 200ron alocatia bb1+ 200ron alocatia bb2! ca cica mai mult pt situatiile astea s-ar fi modificat legea! deci pe tine te avantajaza ca vei primi 1000ron dupa noua lege. dupa legea veche ai fi primit 800ron+48ron (alocatiile).

raluca 38
cu alexia-maria
pozishoare
...vinealexutza

Mergi la inceput