ce gatim azi- pentru pitici (6)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Ioana, caramelizezi zahar 100 - 150 g pe foc ( stai langa el, amesteci continuu sa nu se faca negru, e amar ) si cand s-a caramelizat,usor sa nu te arzi, e foarte periculos, il intorci in oala pe peretii ei ( va rezulta o oala care are de la jumatate spre fund si fundul cu zahar ars )si dupa ce nu mai e gros in fund, adica are un strat uniform, il lasi sa se raceasca, el incepe sa faca zgomot..pocneste , tot pocneste. Cand s-a racit asezi pe fundul oalei mere acrisoare taiate foarte mari - in maximum patru si daca merele sunt micute doar in doua - dupa ce le-ai curatat de samburi si de coaja si peste aceste mere torni pandispanul ( se face ca orice pandispan ).
Bagi oala in cuptor ( eu fac intr-o oala mai mare chiar daca iese jumatate, sa am loc sa intorc zaharul si sa creasca pandispanul ).
Cand s-a copt pandispanul verifici cu un betisor subtire ca de matura sa nu ramana pe el aluat - el se coace ~ 40 - 50 minute, il scoti si asezi o farfurie peste oala si intorci !

Ca o paranteza, carnea nu e bine sa o dai seara, se digera greu, copilul va avea somn agitat.
Cu carnita recomand tuturor mamicilor pentru prichindei si nu numai...

CHFTELUTELE MAGICE A LUI BUNI :
Se macina o jumatate de piet de pui ( e il fac in robot ca sa nu spal masina de tocat pentru atat de putin ) se curata 3 morcovi mari, 3 cartofi medii, o ceapa medie, 6 catei usturoi, si toate se rad pe razatoarea mica. SE STORC si se pun peste carnea de pui macinata. Se mai pune sare si eu pun si putin piper.Se poate pune si vegeta , cine foloseste. Apoi se pun oua pana se leaga - la cantitatea asta eu pun 2 oua mari. Se incinge ulei in tigaie si se fac rotunjoare micute cat nuca, se da focul tare si apoi se mai micsoreaza dar nu mic pentru ca se imbiba in ulei. Se fac sa stai langa ele, altfel risti sa le arzi, se intorc si cand s-au colorat caramiziu se scot pe o farfurie pe care se pune inainte un prosop de hartie. Din cantitatea asta eu fac o tigaie maricica.Mancam si noi cu sos de rosii si piure.
Sunt delicioase !
Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anomis_ina spune:

Draga Maya,
iti multumesc pt. sfaturi.
La noi e destul de greu sa schimbam ceva , in primul rand pt. ca Mateiul meu doarme cam prea mult.Se trezeste pe la 10.00-10.30 si apoi iarasi la 13.00-13.30 cam doua ore si jumatate ,astfel incat in intervalul asta in care el este treaz , mie imi este imposibil sa-i dau doua mese.Sunt prea apropiate ca timp.De aceea ne ducem cu pranzul atat de tarziu - 16.00.Si mai e ceva: Matei maninca f. incet , iar fiecare masa ne ia cam o ora .Asa incat termm de mancat pranzul pe la 17.00....Logic ca nu-i mai pot da nimic pana la 20.00.Iar la culcare nu mai maninca lapte.Din cauza asta se trezeste noapte sa-si ia portia de lapte.Noua totul ni se trage de la somn....
Pupici tie si lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

10- lapte cu biscuiti si goldflakes, un cub de branza topita cu painica
14- piure cu 2 ficatei de pui si conopida pane, un Dots
17- banana cu branza de vaci, un iaurt Milli cu straciatella
20- placinta cu branza
22- cereale milubrei

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

dim suge,figanele
10 banana cu branza si cereale
pui cu legume.piersica
orez cu lapte
la culcare suge

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

Draga Maya,mersi de sfaturi,stiu ca e g grea carnea seara ...dar da-mi tu o idee cam ce sa-i mai dau seara ca nu stiu,..
Uite ce a papat azi:
10-un sandvishcu muschi si cascaval,2-3 linguri orez cu lapte si la 1/2 de ora un iaurtcu fructe
12.30-bors de gaina si putina brinza de oaie...
Iintre mese 2 mentosane,1/2 de morcov maricel crud ...se musca din el...mai si rade mami,
Acu la 17 ii dau iaurt cu pufarine si nu stiu ce o sa ii dau la 8 deseara....?
Ma ajutati si pe mine?

IOANA 2006(1an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Ioana, poti sa-i faci: sufleuri(de broccoli, dovlecel, cartofi, morcovi in ce combinatii vrei- fierbi legumele bine, apoi razi branza pe ele, sau 2 linguri branza de vaci, pui un ou batut si o cescuta de lapte si bagi la cuptor), sandwichuri calde, orez cu lapte sau gris cu lapte cu putin gem, macaroane cu branza, ca o budinca.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Matei doarme dimineata pentru ca se culca tarziu presupun.
Alexandru cand se culca la 22 se trezeste la 10, cand se culca la 20 se trezeste la 8, doarme in jur de 12-13 ore nopatea si 1-2 ore ziua.
Incearca dimineata sa faci putin zgomot care sa-l trezeasca , joaca-te cu el si seara poti sa dai stingerea mai devreme.
Dar cand se trezeste la 10 ( rar, dar se intampla...) tot mananca la 13 pranzul Intr-o astfel de dimineata intarziata ii dau mai putin sa manance micul dejun ( ii dau fruct, ou, o felie paine cu unt, o sarlota, etc.) in caz contrar si mie imi refuza pranzul.
Faptul ca papa incet este ideal.
Alexandru meu nu are rabdare , cand ii este foame mananca rapid si apoi se ridica in scaun in picioare si inteleg faptul ca masa s-a cam terminat.
Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Alexandru azi:

6.30 - 200 ml lapte formula
10.40 - 1/2 ou fiert cu unt , 1/2 felie subtire branza , o para, patru linguri suc mandarina.
13.30 - ciorba vitel lapte 14 linguri, piept pui gratar ( acel mic mic de langa os este al lui! ), cu 3 linguri legume, o sarlota de vanilie
19 - iaurt capsuni cu musli ( Zott ), 1/2 mar, trei papanasi
20.40 - 250 ml lapte formula

maya

Mergi la inceput

Oana, multumesc si eu!
maine fac sufleu de morcovi , ardei, dovlecel,cartofi si branza dulce cu marar.
Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

7,30 - lapte
9,30 - banana cu branza
14,30 - ciorbita de pui
19,00 - lapte cu gris
21,00 - lapte

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput