ce gatim azi- pentru pitici (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Am uitat sa specific faptul ca nu stiu cat san ai tu. Eu de la 8 luni ii completez sanul cu lapte formula pentru ca mai mult de 80 ml nu am in cei doi sani. Adica, la ora 6 ii dadeam un biberon de lapte de 150 ml si DUPA biberon san.
La 10 fructul.
La 13 pranzul.
Acum , Alexandru suge de 3-4 ori in 24 de ore si dimineata si sera primeste doua biberoane de lapte formula.
Pentru ca nu vrea cereale deloc, tu poti incerca dimineata sa-i dai cereale dar nu la 8, la masa de la 6...si apoi doar fruct in jur de 9-10.
Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Ina, la fel imi facea si mie, mi-a luat ceva timp si vizite la pediatru si testari pana am inteles...copilul care se trezeste noaptea sa pape inseamna ca nu a mancat suficient in timpul zilei.

Iti recomand pentru inceput sa aduci masa de pranz mai devreme si tot ce papa el ca o gustare ( cremwursti, etc.) sa pape dupa amiaza.
Aviz tuturor mamicilor : dati copiilor vostri fructe pana in ora 10.30 si evntual ca desert la pranz, niciodata dupa 13, sa fie energici in timpul zilei, nu noaptea : fructoza se transforma in glucoza in cateva ore. In plus veti observa ca vor manca un pranz de trei feluri. Ina mamico, felul intai plus felul doi trebuie sa fie minimum 200 g ( 20 linguri, sau 40 lingurite )...specific pentru ca eu le masuram pana am invatat din ochi. In zile bune poate contine si 300 g , asa cum in zile proaste poate sa fie doar 100 g.

Fara ciuguleli. el ciuguleste, are implinita senzatia de satietate dar nu are calorii si de aceea se trezeste , nu ca asa s-a obisnuit ci de foame. Un copil nu trebuie sa ciugule nimic. Acest obicei va fi baza problemelor de mai tarziu cand in loc de papa va ciuguli sticksuri, loto si alte tampenii ( imi permit sa afirm asa ceva pentru ca sunt si chimist !), va fi anemic si nu va avea o alimentatie echilibrata, neavand va fi fara o imunitate serioasa, va fi vulnerabil racelilor, etc....dar cred ca asta stie orice mami, nu?

Mai exact, orarul de masa trebuie respectat chiar daca nu poate fi rigid ca un copil are si el toanele lui, dispozitiile lui, etc. Dar o zi sa contina strict 5 mese si atat. Cand papa una din mese, oricare ar fi nu are decat sa ciuguleasca orice dupa ce a mancat ce trebuia la acea masa, dar la acea ora, nu intre mese.

Mateiutul tau papa serios in prima parte a zilei si semnificativ de putin ca valoare calorica in partea a doua.
Cred ca vei reusi.
Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

10- lapte cu biscuiti si cereale
12- o clatita cu gem de mere
14- ciorba de vacuta cu paine
17- un sandwich cu parizer de pui, suc de portocale si un mar cu biscuiti
20- iar juma de clatita, cativa fulgi de cereale Chocapic
22- cereale milubrei

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancatrana spune:

merci mult pt sfaturi, MAYARNA
citind primul tau mesaj m-am gandit exact la ceea ce m-ai scris in al 2-lea. eu nu cred ca mai am lapte destul pt a o satura, nu stiu exact cat pt ca nu ma mulg si mi-e greu s-o fac, asa ca din acest motiv ii dau foarte repede(la 2 ore dupa ce suge) cerealele cu lapte si fructe de dim. o sa incerc sa-i dau la 6 cand se trezeste mai intai cerealale si apoi sa suga, pe la 9-10 sa-i dau fructe si apoi o sa incerc piureurile magice.
formula ii dau seara inainte de baitza adik pe la 7.30 amestecata cu cereala pt ca nu vrea sa manance cu biberonul asa ca ii dau cu lingurita lapte formula si il mai ingros cu cereale. apoi ii fac baitza pe la 8 si pe la 8.30 ii dau sa suga.
dimineata imi era f comod cand se scula (pe la 6) sa-i dau sa suga si abia pe la 8 sa ma ridic din pat sa-i dau masa de cereala cu fructe si lapte. Dar asa cum am mai zis, o sa incerc sa-i dau mai intai cerealele si apoi sa suga.
mai am o probl. nu vrea sub nici o forma sa manace formula cu bibe pt ca nu stie ce-i ala. cum s-o fac sa manace lapte fara sa-l maio ameste cu cereala? mi se pare crima sa-i dau 120 lapte cu lingurita (nu vorbesc de mai mult). cu canita cu tuturoi din care bea apa nu vrea decat apa, desi i-am luat una asemenatoare cu gandul sa bea lapte din ea. cu paharul nu vrea. oare nu-i place gustul laptelui simplu, fara cereale?

Anka & Carla 12 nov 05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancatrana spune:

mai am o mare probl
de vreo luna e foarte constipata, adik face kk f greu, dar face o data sau chiar de 2 ori (mai rar) pe zi. ceea ce ma supara f tare e ca se chinuie si cate un sfert de ora sa faca, si uneori fara succes, ma tine tare strans de mana, uneori si plange, si dc nu face ii pun supozitor, uneori si termometru dupa supozitor. cand o vad cum se chinuie imi vine sa mor. cand face kk la inceput iese f tare, apoi normal. i-am dat prune, pere, suc de mere
ma puteti ajuta??????
mi-e frica sa nu aiba altceva, poate o doare si stomacul f tare pt ca uneori se screme dupa ce deja a facut kk, isi strange si freaca piciorusele

pupici

anka & carla 12 nov 05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Ancatrana,
Primele mesaje dupa inscrierea pe forum le sunt moderate tuturor noilor veniti, asta-i regula.
Restul mesajelor pe care le-ai pus ti le-am sters pt. ca nu transmiteau nimic. Am rugamintea sa incerci sa comunici in continutul unui singur mesaj ceea ce vrei nu sa fragmentezi, 2-3 cuvinte in 14 mesaje, incarcam forumul inutil.
multumesc,
moderator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

9- 200 ml lapte Milli cu biscuiti
11- o prajitura cu visine
13- piure cu o pulpita de pui la cuptor cu sos, suc de portocale
17- banana cu branza de vaci si biscuiti
20- un sandwich cu cascaval
22- cereale milubrei

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

quote:
Originally posted by mayarna

Multumesc pentru specificare.
Eu nu am facut pandispanul decat cu visine si dupa ce asez pandispanul pun visine multe , multe la o distanta de 2-3 cm una de alta, ele se lasa in pandispan si cand tai pandispanul se vad pe acolo prin el, de aceea nu stiam cum e cu piersicile de exemplu.
Eu asa fac tortul de vara de mere ( aleg mere acrisoare, le curat coaja si samburi si le tai mari ) Caramelizez zahar pe fundul unei oale, racesc zaharul ars dupa ce l-am intors bine pe fund si pe pereti si asez merele si apoi pandispanul. Il intorc cu o farfurie.
Toate bune,

maya

Draga mea ,ma bag si eu....asa,daca nu te superivreau sa ii fac un tort de genul astaa fetei mele care v-a implini 2 ani peste o luna si nu inteleg ceva din acea reteta de tort cu mere;
cind arzi zaharul in tigaiesi apoi pui pandispanul ce se intimpla cu zaharul? nu se intareste?sau cum ? Mai scrie ,te rog o data reteta....

IOANA 2006(1an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

Sa stiti ca e super subiectul asta dar vreau sa stiti ca Ioana mea are aproape 2 ani si nu prea ii dau preparate ca ii apar bubite si mincarea de dupa amaiaza e tema ptr acasa ...fiindca imi trebuie timp sa improvizez
Deci sa va spun si ce maninca fata mea de obicei si spre ex incep de azi....ca e luni,deh...
Dimineata 10h....2 feli de piine,una unsa cu un triunghi de brinza ,cealalta cu o felie de sunca taraneasca...
Prinz12.30-13h...Bors de gaina cu ceapa si ou prajit si putina piine.
Dupa amiaza...17.30-18....lapte cu orez,chipsuri si 2 bobo...
Deseara20.30-21...iaurt si ...mai vad eu ce ii dau ...ceva cu carne,nu stiu,...voi aveti idee?

IOANA 2006(1an si 2 luni)

Mergi la inceput

Ancatrana, nici Alexandru nu a primit biberonul, dupa 5 saptamani de chinuri l-a primit pe cel fiziologic de la Chicco - dupa ce incercasem absolut toate firmele si modelele (innebunisem...), asta cred datorita faptului ca un copil care suge refuza plasticul, cauciucul, siliconul, etc. Biberonul de la Chicco seamana foarte bine cu tatzuca. Acum folosim si de la Avent. Sotul ii dadea seara iar eu ieseam din camera. Foarte greu , plangea ca din gura de sarpe, sotul incerca doar 4 minute si-i zicea: " <<mmmm>> acesta este un biberon extraordinar, e unul magic..." si tot asa, pana la urma am reusit. El era foarte calm si faceam lapticul putin mai cald, asa i-a lacut lui Alexandru, sunt copii care papa la temperatura camerei, depinde de gusturi, trebuie sa descoperi.
Constipatia se rezolva cel mai bine cu ceai de musetel din flori nu plicuri mai concentrat ( eu ii dadeam 4-5 linguri lui Alexandru ), in care pui o lingurita miere.
Constipatia se mai rezolva cu suc mere amestecat cu suc de morcov, de la pediatru stiu, intrucat desi amandoua constipa, impreuna rezolva constipatia. Se fac ~ 30 ml.
Pot sa-ti spun ca Alexandru de la 6-7 luni cand a inceput sa pape piureuri, supe si fructe nu a mai fost constipat decat rareori, desi inainte de asta ( sugea numai san )nu facea "aa" decat cu supozitorul si asta in fiecare zi...
Untul, smantanica,uleiul din piureuri si supe inmoaie scaunul.
Toate bune,

maya

Mergi la inceput