Mamici iulie - august 2006 (81)
Raspunsuri - Pagina 10
MissJJ spune:
Buna fetele!
Bulinutza, Consi ms de urari!
Mada, Motzata welcome back!
Larissa petrecere frumoasa, ai sa ne lipsesti!
Eu dupa cum va-m zis am inceput aseara sa elimin dopul, am ceva crampe asa dar nu contractii serioase. Aseara a curs destul de mult azi vad ca nimic momentan.
Azi m-au sunat de la moase sa ma intrebe daca mi s-a comunicat data cand sunt programata pt inducere si i-am zis ca nu ca am numai un appointment la spital pe 23 la 2 dupa amiaza. Si ea zice ok stai sa verific si te sun sa iti comunic data. Si eu care ma bucuram wow poate ma cheama mai devreme si scap, mama ce bine. Si cand colo ma suna si zice ca e ok asa mergi la appointment si atunci iti vor zice cand sa te duci pt inducere.

Si deja lumea a inceput sa ma streseze toti suna si intreaba nici nu trece o zi si iar suna si le-am zis clar si raspicat oameni buni daca e ceva va anuntam noi, nu mai sunati ca nu are rost, mai mult ma streseaza serios ca toti intreaba si le zic ca ii sunam si parca nu as vb romaneste.
Eu parca nu astept sa vina, parca numai ei is nerabdatori.![]()
Anyway in alta ordine de idei vroaim si eu sa va intreb, ca am citit un articol intr-o revista despre asta, care credeti ca este diferentza ideala intre primul si al doilea copil? In articolul lor concluzia a fost ca cea mai buna perioada este 2 ani. Voi ce parere aveti?
------------------------
40+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Lucrusoare baby
Cristina_Ioana spune:
Map si Mada_mxm nastere usoara si pupici multi, sa aveti bebei sanatosi si sa fiti fericite!
Muuh, esti o scumpa, sarumana de sms
Larisa, sa va simtiti bine acolo si va asteptam cu drag inapoi
Fetelor eu ma duc pe campii cat de curand cu colicii astia. Desi avem 2 luni si ar trebui sa se amelioreze, e tot mai rau. Stau numai cu el in brate saracutzul face niste crize de ma ia capul.
Singurul remediu care functioneaza dar de care nu putem abuza este Romerganul sirop pt copii...care este un usor sedativ si cu care nu sunt de acord in principiu, dar pe care mi l-au recomandat 3 medici. Cica decat sa se chinuie copilul in crizele alea mari, cand plange pana se invineteste, e preferabil sa il linistesti cu 1ml sau 2ml de sirop d-asta pus in tetina cu putin ceai. I-am dat de 2 ori pana acum cand se ineca de plans si nu mai stiam ce sa ii fac si a adormit in 5 min...deci functioneaza...asa ca daca aveti p-acas' exemplare ca Lucu bagati cu Romergan pt copii
Cristina
lui Luca (21 jun 2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_mistodie/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10719;104;1;1/c/59/t/53/s/53/k/5acf/weight.png
Cristina_Ioana spune:
Eu nu il mai alaptez de 2 zile si sunt tare amarata. In plus, la recomandarea celor 3 pediatri i-am dat azi prima lingurita de suc de morcovi, pentru ca face kk numai daca il stimulez cu termometrul.In cateva zile urmeaza si niste linguritze de suc de mar stors...poate-poate....
Cristina
lui Luca (21 jun 2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_mistodie/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10719;104;1;1/c/59/t/53/s/53/k/5acf/weight.png
norocuta spune:
Buna tuturor,
nici nu stiti ce dor mi-a fost de voi, insa nu am prea multe sanse sa ma apropii de calculator.
Felicitari celor care au nascut si nastere usoara celor care isi asteapta "piesicutele".
In urma unor intamplari neprevazute am ramas fara ajutor, cu doi copii, numai sotul face tot posibilul sa simt cat mai putin din greul perioadei asteia. El face mancare, cumparaturile si il ingrijeste in totalitate pe Ali, "copilul cel mare"..evident cat timp este acasa...ca are si el job.
BB-ul cel mic, Nour, chiar daca a fost micut la nastere vad ca mananca cu pofta (si cam des dupa mine), am trecut de furia laptelui numai cu ajutorul lui si o pompita manuala. Acum am lapte de imi curge pe toate tricourile (schimb cate 3-4 pe zi), asta si pentru ca mie nu imi plac sutienele si nu am cum sa folosesc pad-urile pentru sani pe care am avut grija sa le cumpar.
Cezariana, multumesc la Dumnezeu, a trecut mai usor decat ma asteptam, in conditiile in care ma chinuie mai tare nesomnul din cauza alaptarilor/schimburilor de peste zi sau noapte. Pe mine lochiile m-au tinut cred ca o luna, pana la disperare, iar la exact 40 de zile mi-a venit "bucuria"...noroc ca aveam in casa tampoane,ca si uitasem cum e.
Cred ca m-am cam lungit,scuze, dar nu stiu cand si cum sa fac sa va citesc...ca mi-e dor de ziele alea cand eram toata ziua pe DC si, multe lucruri folositoare am invatat de la voi.
Va pup si numai bine,
georgiana si BB Nour (6 sapt)
norocuta spune:
mama mxm intre mine si fratele meu sunt 3 ani diferenta si as spune ca e ideal, DAR nu ma pot pune in postura mamei care cred ca nu a avut zile prea usoare cand cel de trei ani nu intelegea sa astepte in cazuri de nevoie pentru BB cel mic. Avem niste veri care sunt cu 5 ani diferenta intre ei si se cearta de cand ii stiu...
Eu acum cresc un copil de aproape 6 ani si BB nour de 6 saptamani si, imi dau seama mai bine cat de important este sa poti conta cat de putin pe intelegerea fratelui "cel mare"...in lucruri aparent marunte.
Concluzia? Dupa mine cred ca in jur de 4 ani sunt ok ca diferenta.
georgiana
codritu spune:
Crissa uite un site care iti explica cum se pune wrapul: http://peapodcreations.ca./howto.html
Larissa, m-am uitat si eu la filmuletele de pe site-ul dat de tine, foarte faine. Ma tot gandesc daca sa-mi iau si eu sau nu ca deja am un sling de la primul bb care mi-a fost de folos. Pentru Petra deocamdata nu e ca nu sta se tot foieste.
Cristina eu te inteleg ca si eu simt ca o iau razna si imi doresc sa am destula putere si rabdare sa trecem de perioada asta. Cand vad ca tu la 2 luni inca nu ai scapat ma apuca disperarea ca eu am crezut ca se vor ameliora pana atunci.Si cu caca si la noi e la fel doar stimulata face.Doamne ajuta!
Mada, intre ai mei e 2 ani si 4 luni, ce pot sa-ti spun ca deocamdata e foarte greu> Tudor e prea mic sa inteleaga complet ce se intampla, el stie doar i s-a schimbat toata rutina si e destul de sacait si plangacios, plus ca vrea si el suzeta, tzitzi si tot ce vede la ea, parca regreseaza si el. Sa speram ca totul va fi mai bine cu timpul.
Nastere usoara viitoarelor mamicute si bb- fara colici la toata lumea.
Tudorel
angelli spune:
Map, Mada_Maxm mai aveti putin, va tinem pumnii!
Eu sunt varza, l apropriu, am avut 3 zile cind am mincat in picioare, abia am apucat sa fac un dus.Andreas papa tzitzi cu nervi, sugea o data, plingea de trei ori, apoi vomita ca la balamuc si iar sugea nervos, tot asa trei ore pina oboseste el si pe mine ma dor creierii de la atita plins.Trezire din ora in ora la fix, ca ceasul, nu mai am nevoie de ceas, ma iau dupa el.Am sunat doctorul, explicat ce se intimpla.Dr.zice: nasucul infundat, folositi pompita, para de cauciuc.Mi se pare cam dura metoda, dar se pare ca functioneaza, doarme bebele de o ora, e mult.si a papat cuminte, fara urlete.Sa vedem.
Eu de la alaptatul acesta haotic am un sin mai mare si unul mai mic, ce ma fac?
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20731;28/st/20060722/dt/8/k/3f0b/preg.png
oncicu spune:
Cristina_Ioana si eu sunt in aceeasi situatie colici la greu, nesomn si kk doar stimulat dupa cateva ore de scremete. Romergan nu as vrea sa incerc, cel putin deocamdata, pt ca mi se pare f micut, dar in cazuri extreme voi apela si la asta. Am incercat toate siropurile, picaturile si ceaiurile de pe piata, am schimbat si laptele, inainte mancam Humana 1 acum am trecut pe Novalac AC 1, anticolici, de 2 zile. Azi nu mi-a dormit aproape toata ziua , atipeste cateodata 5 min dar se trezeste tipand. Nu stiu ce sa-i mai fac, cand il vad cum se chinuie simt ca o iau razna, si nu mai suport sa vad cum plange ca din gura de sarpe. Are vreo 2 crize pe zi cand plange cate 15-20 min de zici ca se rupe in doua, nu mai are aersi se face ca o vanata la culoare.
Spunea cineva de Lass Baby pt kk, este bun? Pot sa-i dau chiar dc nu este constipat dar face f greu si de cele mai multe ori stimulat? Ii dau in fiecare zi ceai de musetel si Bonnisan dar tot se chinuie.
Sper sa treaca cat m,ai repede perioada asta ca nu mai rezist.
Dar hai sa nu ne mai vaitam atata si sa ne mai si laudam. Ne-am cantarit aseara si avem 3950 g la 3 sapt si 3 zile, deci am luat aproape 900 g in 3 sapt , e bine, nu? Sa vedem cum ia in greutate de la Novalac ca de ieri papam numai d/asta.
Va pup
Oana cu
robert Cristian (23 iulie)
Tweety7 spune:
Mamicilor
! Sunt la Calarasi si nu ma pot hotari sa plec spre Bucuresti, fiindca nu sunt convinsa ca ceea ce mi se intampla reprezinta inceput de travaliu. (Pentru fetele care nu stiu, eu sunt din Calarasi, dar vreau sa nasc la Bucuresti). Mai exact, in cursul zilei de azi am simtit o scurgere de lichid (cred ca a fost lichid amniotic). Mai pe seara, am constatat in doua randuri ceva rozaliu pe hartia igienica (presupun ca era dopul sau parte din el). Toata ziua am avut contractii dureroase si mai am inca. Problema este ca nu sunt la intervale regulate. In schimb sunt destul de dese: la intervale cuprinse intre 5 si 10 minute. Este cazul sa merg la spital sau mai pot ramane si in noaptea asta acasa???
Va rog din suflet sa ma ajutati!!!
http://photos.yahoo.com/ph/mirescuandra/my_photos
39+
angelli spune:
Se pare ca pierzi dopul si ai contractii.La mine a inceput noaptea la ora 2.00 si am stat acasa toata ziua, iar seara m-am internat.Maternitatea era la 10 min distanta.Dar tu fiind din alt oras, poate ar fi bine sa mergi la spital, nimeni nu iti poate spune cit dureaza travaliul tau. Iti tinem pumnii, nastere usoara.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20731;28/st/20060722/dt/8/k/3f0b/preg.png