Cat costa gradinita in tara unde locuiti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Completez cu inca ceva...

Cind a avut grija matusa mea de ele o plateam tot $1,000.00 pe luna si daca pleca in vacanta sau daca plecam eu si luam fetele cu mine. Toate vacantele de long weekend le avea libere si inca doua saptamini de Craciun.

Acum, ca sint la day care este regula de trebuie sa platesc taxa obisnuita chiar daca le duc in vacanta sau daca sint bolnave si trebuie sa le tin acasa. Acest Day care insa nu se inchide deloc pentru ca isi iau vacantele cu rindul si au o gramada de ajutoare part time.

Pina acum sint multumita de ingrijirea pe care le-o da fetelor mele. Au activitati diverse si educative. Sint multumita si cu ce le serveste acolo, le da fructe, vegetale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

In Montreal la gradi de stat este 7 cad/zi (programul incepe la 6.45 si se termina la 17.45) iar la cele private incepe de la min 10 cad/zi si poate ajunge si la 25cad/zi (cele private sunt in mare parte mediu familial, copii fiind de varste diferite si numai 10, ca numar, de obicei).
Eu am baietelul la stat si sunt mai mult decat multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

in Quebec (provincia francofona a Canadei) costa 7$/ora cele de stat, dar sunt aproape inexistente la 7$ majoritatea au adaogat o piscina, ceva activitati extra si au marit tarifele) si ajung pina la 20$/ora; anul urmator statul returneaza aproape 100% din suma, plus ca anul acesta s-a introdus un ajutor de 1200$ pe an (in toata Canada) pentru copii sub sase ani-pentru gradinite;
program 6-18H, meniu inclus ( un prinz + doua gustari); acum constat c-am fost foarte multumita si linistita cit copilul a fost la gradinita; la scoala sunt o multime de zile libere pentru copii dar nu si pentru parinti, cind nu stii ce sa faci cu ei, plus vara e o distractie cu campurile de jour daca nu ai pe nimeni din Romania sa te ajute....

salariul minim e pe la 7$ pe ora, iar cel mediu cred ca pe la 15-18$ /ora;

Ana

http://community.webshots.com/user/vara2006photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Fetelor, m-am hotarat.... ma mut in franta !!!!
Oricum, la gradinita de stat de aici, romania/bucuresti/militari , un program lung o costa tot vreo 30 de euro ca in franta dar.... daca gasesti locuri !!!!
Si chiar si asa... mai punem peste cei 30 de euro 100/200 la inceput pentru asigurarea eventualului loc...
Iar de banii acestia.... nu ponei, nu inot, nu spectacole, nu excursii...
Sa zicem merci daca vine cu vreo poezie/cantecel invatate si nebruscat!!
So, oricat de mult imi place iralanda si anglia mie.... ma mut in franta.
macar pana termina gradinita....

Serios acum.... va invidiez pentru conditiile pe care le descrieti ca le ofera gradinitele voastre. Si, m-a impresionat in mod deosebit ce ne-a povestit otilia.De asemenea,... si grija statului canadian pentru mamicile sigure.... Bravo lor!!!!

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Daca nu ai venituri gradinita este gratuita.
Daca lucrezi platesti in functie de salariu, la salariul cel mai mare posibil gradinita este maximum 200 de euro lunar pentru primul copil si max.180 pentru al doilea.In general la un salariu mediu 1500-2000 euro(impozabili)platesti cam 80-100 de euro pentru primul copil.

Locuri nu prea sunt desi in tara asta exista doar 5 160 000 de cetateni.(dar daca luam in considerartie doar familiile care au copii si nu raportam la intreaga populatie,ar iesi cam 3 copii pe familie)

Invatamintul prescolar din anul premergator clasei I(se refera la toti copii de 6 ani)este total gratuit si include mic dejun,dejun,gustare de dupa amiaza.
Cred ca e cazul sa ia si Finlanda exemplul Frantei ca la impozite cu siguranta i-am intrecut pe francezi!

Sabina 16+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

mey, fara suparare dar io nu am auzit niciodata de gradinita de 30 eur pe luna...si am locuit in Fr pana acum 2 luni.
Oricum de specificat ca statul fr plateste o parte mare din tarif in functie de veniturile parintilor.

Am vrut sa precizez pt cele cu valiza facuta sa se mute aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Alinus, are dreptate Otilia, gradinita publica in Franta este gratuita. Uite aici www.education.gouv.fr/prat/inscripmat.htm" target="_blank"> conditiile pentru inscrierea la "ecole maternelle" (gradinita), copilul (francez sau strain) poate fi primit de la varsta de 3 ani dar e posibil si de la 2 ani daca e "fizic si fiziologic pregatit".
Doar cresa (unde merg copii pana la trei ani) se plateste in functie de venituri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Eu platesc in jur de 800$ full-time pt. fiimea la un daycare privat JK acum. Nu are dreptul decat 2 saptamani vacanta pe an (mai ceva ca la corporatii ) si atunci i se aplica un mic discount . Daca nu esti dispus pe perioada vacantei risti sa pierzi locul, aparent. Programul e de dimineata pana la 6 seara, daca intarzii dupa ora asta esti perceput cu o taxa diferita la fiecare 5 minute, dar partea bune e ca nu inchid daycare-ul decat lunile din long weekend in tot anul cand au si parintii liber, deci nu e nici o problema. E adevarat face destule acolo, in sensul ca uneori chiar exagereaza mi se pare mie...la 3 ani jumate face deja literele (programul fonic), a invatat demult formele geometrice, numerele, culorile, cantecele, merg la gradina zoologica sau la African Lion Safari, bla bla. La inceput cand am dat-o ne-a incantat ca avea sistemul video over the internet, si puteam sa o supraveghem in timp real de la serviciu . Si in partea engleza guvernul iti da o parte din bani inapoi atunci cand se fac taxele. Cel putin noi mai avem un an si terminam cu gradinitele

PS: Si in Canada la varsta de 4 ani poti sa dai copilul gratis la gradinita, in sistemul public, dar trebuie sa-l iei la ora 12, iar daca lucrezi trebuie sa faci arajamente de after-school, asa ca pana la urma iar platesti

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by alba

violetzyka,si la noi a fost la fel,a trebuit sa platim toata luna complet,chit ca gradinitza a fost inchisa 3 saptamini,asta e asa peste tot,cred eu :-)
Darian a fost in Germania la o gradinita care apartine de Crucea Rosie cu program scurt de la 8.00 la 12.00 fara mic dejun.
Plateam lunar 71 €.

Alba,mami de Darian (6 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Da,exact la fel si noi.Am platit mereu peste vacante.
Pt program 8.30-13.00 am platit 70 euro,fara mic dejun.Pt porgram 8.30-16 cam 145 euro,e inclusa si masa.
Gradinita fetitei mele este de stat,e sponsorizata de primarie si suntem multumiti.
Am mai platit pt bautura vreo 15 euro/an,le cumpara lapte bio,apa minerala si suc de mere.
Pt jucarii parca am mai platit vreo 20 de euro/an.

De anul viitor o sa ne recuperam ceva din taxe,nu stiu sigur ce si cit doar contabila noastra ne-a anuntat ca s-a modificat putin legea.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Susman Mihaela spune:

La gradinita unde o sa-l dau pe al meu din primavara voi plati 250 euro/luna, full time, cu mese si transport.
Insa ne place locul asa ca pt. noi merita.Ne si permitem ca altfel nu am fi dat copilul acolo.

Mergi la inceput