zidarie din piatra de rau

zidarie din piatra de rau | Autor: IEPU

Link direct la acest mesaj

Am cumparat un teren pe care ne propunem, peste cativa ani, sa construim o casa pe structura de lemn.

Deocamdata am vrea sa il imprejmuim. Ne-ar placea un zid din piatra de rau cu stalpi pusi la 1.5m intre care sa fie niste arcade inverse (adica cu concavitatea in sus). Piatra de rau e la indemana in zona, avem experienta renovarii propriului apartament, ne-am baga sa-l facem noi.

Daca si-a facut cineva sau a vazut cum se face zidaria din piatra de rau, il rog sa impartaseasca cu noi din experienta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Noi am construit un gratar a carui baza e din piatra de rau. Nu stiu exact compozitia liantului dar e acelasi care se pune si la ziditul cu caramizi. Nimeni din familia mea nu se pricepe la zidarit dar banuiesc ca e OK metoda fiindca gratarul are vreo 3 ani si nu s-a daramat inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Noi avem un astfel de gard. Se face cam asa: se face cofragul (nu stiu daca termenul este corect dar asa spuneau muncitorii nostri) si se pune un strat de pietre, un strat de liant - beton, dar cu atentie astfel ca intre pietre sa nu ramana loc gol. Din cand in cand se bate in peretii cofragului pentru a se astupa eventualele goluri. Se lasa apoi sa se intareasac , cateva zile (1-2) apoi se decofreaza si se pun in evidenta pietrele din periferia zidului indepartand surplusul de ciment, cu o dalta sau ciocan. Daca sunt atenti si lucreaza cu bun simt, iese foarte bine,.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IEPU spune:

Multumesc mult, Lia,

chiar asta nu intuiam cum se face: de ce raman inafara pietrele. Faza cu dalta m-a lamurit.

Mergi la inceput