Vama declaratie Hyper URGENT
Annie si scriu de pe contul lui Iren va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
Io plec maine in tzara si vreau sa imi iau laptopu de uz personal cu mine. Factura am uitat o acasa. Permis de rezidenta am (adik se vede ca ma intorc). Trebe sa il declar la vama si sa platesc? Sau mai bine il las aici?
Poate cineva sa imi dea exact copy/paste de pe textul de lege care reglementeaza asta, ca nu pot sa intru pe siteul lor de trei lei.
Multumesc frumos,
a.
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Raspunsuri
turturica spune:
annie, din experienta personala, nu trebuie sa-l declari si nu trebuie sa platesti nimic. Eu l-am avut mereu cu mine la vedere si nu s-a legat nimeni de el niciodata. Si am fost aproape de fiecare data cu laptopul in vacanta acasa.
Poze
Marina spune:
declara-l cand intri in tara si vei iesi fara nici o problema. Ai putea la fel de bine sa nu-l declari da nu stii de ce nebun dai.
iren spune:
Da dak declar il platesc? Sau intra in categoria de bunuri scutite, deoarece e folosit, e al meu si imi trebuie si il iau inapoi?
Ca asta e problema mea, n as vrea sa dau bani (nici macar temporar).
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
sirimie spune:
Nu trebuie sa il declari cind intri in tara, si nici cind iesi. Ar trebui declarat daca pleci cu el si pe urma intri inapoi cu el (pentru ca iti cer vama daca il introduci in tara).
Daca te intreaba cineva la intrare in tara poti arata biletul de intoarcere, sau cartea de rezident, si sa le spui ca nu ramii in Romania cu el. Nu cred sa ai probleme.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
dddd spune:
nu se plateste absolut nimic numai ca de declarat e bine sa-l declari, nu e obligatoriu dar te poate intreba ce-i cu el. in aeroport intrebi unde se declara obiectele electronice personale. eu aveam un aparat foto si o camera si am solicitat sa le declar dar numai camera a trebuit pentru ca aparatul era de valoare mica si mai vechi. iti dau o hartie cu detalii despre aparatul in cauza pe care in caz ca te intreaba trebuie sa faci dovada ca este personal si ca ai venit cu el nu l-ai cumparat ulterior. pentru ca daca nu ai dovada intrarii cu el te pot pune sa platesti taxe vamale. s-au mai intamplat cazuri.
iren spune:
Sint Iren shi scriu de pe contu lu Iren : subektu se poate inkide, multzumesc.