Imi doresc cu disperare...

Imi doresc cu disperare... | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Un alt trup, o alta viata. Ma uit cu invidie in jurul meu la orice femeie mai tanara si slaba si as vrea sa fac o minune sa-i pot lua locul. Uneori nu numai corpul ci si chiar viata. Imi inchipui ca e fericita, ca are un job, ca are un ban al ei, ca o iubeste si respecta sotul... sau mai bine: nici nu e casatorita deci mai poate lua decizii in privinta asta, are inca sansa de a alege un drum pentru ea.
Am impresia, si nu ma impac deloc cu asta, ca viata mea s-a terminat, sau cel putin nu ma mai asteapta nimic bun decat regresie. Ma apropii de 40 de ani, sunt grasa si urata si nu am un job. Stau acasa sa cresc copii si astept bani de la sot. Copiii cresc si eu raman fara o viata a mea.
Am venit o luna in Canada la sora mea. Ma uit cu invidie la orce femeie frumoasa de pe strada pentru ca stiu ca e canadiana si are un serviciu, deci e AICI si e INDEPENDENTA. Fac diferenta intre viata mea si a lor si ma simt aproape moarta.
Peste cateva zile ma intorc acasa. Sunt hotarata sa-mi gasesc de lucru desi nu-mi va fi usor. Totusi asta nu va rezolva principala mea problema: mi-a trecut tineretea si simt ca mi-am irosit-o.

Fetele mele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Dana, nu conteaza ce a trecut, important e ca te-ai mobilizat sa faci ceva in viitor. Nu zic ca e rau sa stai acasa sa cresti copii, dar e f. bine sa incerci sa-ti gasesti ceva de lucru. La aproape 40 de ani inca esti tinara, mai ai timp pt. tot ce-ti doresti. Problema ta nu cred ca este ca n-ai facut nimik ci ca nu ai o casnicie asa cum ti-o doresti (din cite inteleg eu). Cred ca ar fi bine sa vorbesti cu sotul, sa-i spui ce te deranjeaza, sa incerci sa-l faci sa te inteleaga prin ce treci.

Edit: ai niste fete superbe, nu stiu cum poti sa spui ca nu ai viata ta ? Si nu esti grasa mey (doar un pic mai plinuta) si nici pe departe urita. Zau, Dana, uite-te in oglinda !

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Dana, ia atitudine. Nu-ti place cum arati ? Schimba-ti look-ul cum ajungi acasa. Fa sport ! Tine un regim ! Cauta-ti un servici ! Si nu uita sa te rasfeti, e un subiect super despre asta la Femina intim. Fa-ti singura bucurii si nu le astepta de la altii, viata e scurta si, din pacate, atunci cand ne ducem, ne ducem singuri ...

Curaj !

Sibylle 31 +
Pozele mele Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Dana, probabil ca te-ai simtit bine la sora ta si acum iti pare rau ca te intorci.
Hai sa-ti zic cum vad eu problema: sa zicem ai un servciu solicitant, cu multe ore de stat peste program, sambete si duminici lucrate, stres cat cuprinde; apoi si cele 2 fetite de care trebuie sa te ocupi cu temele si cursurile de innot sau stiu eu, casa, cumparaturi si eventual cursuri si examene pentru locul de munca, cum crezi ca ar fi? Eu daca as fi in locul tau nu mi-ar pare rau de timpul trecut, pentru ca oricum asta nu ajuta cu nimic, ci gandeste-te doar la viitor. Eu una ma gandesc doar la pensie...sper sa o apuc!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

40 de ani te sperie?...mie la 40 de ani mi s-a schimbat viata TOTAL!
Daca la 40 de ani eram grasa(si urata) aveam 87 de kg la 1,60...acum am 44 de ani,un copil de 2 ani si tocmai imi revin la greutatea normala...am ajuns la 61 si mai am de dat jos vreo 4-5.Toata schimbarea a inceput cu decizia de a slabi...pe masura ce cantarul arata din ce in ce mai putin,ma simteam din ce in ce mai bine,ba chiar prietenele imi spuneau ca intineresc pe zi ce trece (chiar si ciclul mi s-a reglat)...in aceasta stare in care incepusem sa ma IUBESC pe mine insami,mi-am intalnit "jumatatea"( a doua sansa a vietii)...avem impreuna un baietel de 2 ani(dupa ce medicii imi pusesera diagnosticul "sterilitate")...Primul pas,este deci sa faci ceva pentru tine! sa incepi sa te simti bine in propria ta piele,sa te iubesti! (daca TU nu te iubesti pe tine,crezi ca altora le-ar fi mai usor?)...Hai la capitolul "femina intim"-sunt o gramada de cure de slabire si grupuri de suport...Incepe de ACUM!...ai sa vezi ca dupa cateva zile vei incepe sa fii mandra de tine,ca faci CEVA (chiar daca rezultatele nu se vad imediat)...apoi,vei incepe sa te aranjazezi(nu exista femeie urata!)...si vei vedea cum soarta iti va deschide porti nebanuite-poate un job nesperat,sotul se va reindragosti de tine-daca il ai-sau alt barbat va fi atras de tine-daca nu ai sot...copiii tai vor fi si ei mandri de tine si te vor asculta altfel...HAI CURAJ! INCEPE ACUM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Dana, fiecare avem momentele noastre de deprimare.
Eu una cnd ma apuca, ma duc si ma tund, imi fac suvite.. ma fac alta.

Cu kg - stiu ca nu e usor de dat jos. Dar - se poate. UIte: ia-ti o bicicleta. Daca crezi ca una de plimbare ar fi folosita 2 zile si apoi ar zace in debara, iti propun una de apartament. Iar cnd te asezi in fata televizorului, aseaza-te pe bicicleta. Pana se termina un serial, tu faci 20km.

Cu serviciul - ai dreptate. E bine sa ai si tu banutul tau.Desi - tinand cont ca te-ai ocupat de copii, sotul tau ar fi putut sa iti dea si tie lunar un mic salariu. Sau sa zica: "uite asta e ptr ca sa te faci frumoasa". Stiu insa ca in RO cu salariile care sunt abia ajung de mancare...asta e din pacate realitatea.
Dar - te poti intoarce la munca. Orice care sa te ajute sa te detasezi nitel de gospodarie..

Iar in privinta schimbatului de vieti - pana nu stii cu ce schimbi, nu iti dori asta.

Hai fruntea sus! Se poate si mai rau sa stii. Doamne fereste!

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Dana, capul sus! Uneori ne apuca si astfel de ganduri, ca suntem mai altfel decat ne dorim. Trece. Ai sa ajungi acasa si cand ai sa iti strangi comorile superbe in brate totul va fi mai frumos!
Gandeste-te la ce minuni de copii ai si gandul ca a trecut viata pe langa tine ti se va parea caraghios!

Curaj si succes in gasirea unui job motivant si placut! Si nimic nu e prea greu pt cine vrea sa munceasca cu adevarat! Bafta!

In ce priveste dimensiunile... Ha ha. Si eu ma uit cu suparare in oglinda, asta e, cu sarcina am pus si a ramas totul acolo unde am pus. Alearga, fa miscare si tine un pic de regim. Nu va fi ca la 25 de ani dar va fi mai bine pt sanatatea ta si pt moral.

PS si eu am 38de ani jumatate, si am 12 kg peste greutatea de inainte de sarcina, ce parere ai? Si fac un tratament hormonal si mai pun inca... Dar incerc sa vad partea frumoasa a vietii: maine fiu-meu face 3 ani asa ca slaba-grasa voi fi mamica lui cea mai frumoasa -cum imi spune el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

curaj dana, si eu te sustin. si eu tr sa slabesc si sa scap de petele de pe fata, asa ca hai sa ne apucam de treaba. si eu sunt acum acasa cu copiii. si asa cum cineva frumos spunea, incepe sa te iubesti si sa-ti faci complimente. eu de ceva timp am inceput sa ma iubesc si sa ma iert mai mult. incearca si tu! si sa vezi ca merge!

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Va multumesc de incurajari si stiu, stiu ca pot sa fac ceva si ca ar mai fi timp, dar nu am putere sa ma mobilizez, mi-e foarte greu sa ma abtin de la ceva bun, sau sa fac sport organizat, permanent, periodic... Ma apuc de ceva si ma tine 3 zile, apoi zic ca.. in fond e singura mea placere, mancatul si computerul, de ce sa mi le refuz si pe astea? In rest munca, obligatii...
Si, da, nu am o casnicie fericita> Asa de mult mi-as dori sa fiu iubita si respectata, sa simt ca cineva are grija de mine..
Stiti cat e de dureros sa simti ca sotulu tau te dispretuieste? ca nu-i pasa, ca poti sa mori langa el...Nu am nici putearea sa ma rup din casnicia asta, de fapt nici motive palpabile. Altele umbla cu ochii vineti sau le inseala barbatii sau nu le aduc bani acasa.... Deci.. uneori am impresia ca am prea multe pretentii, ca vreau prea mult, ca se va supara Dumnezeu ca nu sunt multumita cu viata monotona si cat de cat linistita si asigurata pe care o duc.
Mi-e mila de copiii mei ca cresc si se formeaza intr-o atmosfera nu tocmai vesela si optimista, ma intreb cum poate asta sa le afecteze formarea caracterului si viata viitoare. De multe ori le reped si sunt acra si fara chef, ele vor sa ne jucam, sa radem, sa ne distram, iar eu nu am chef de asa ceva, ma gandesc doar la viata mea mizerabila care se apropie de batranete si mai ales la ce am fost, la cat de frumoasa si admirata am fost, la cati m-au iubit si eu l-am ales pe singurul de care a trebuit sa trag eu... Daca as putea sa ma intorc in timp si sa am mintea de acum.....
Uneori ma doare dorinta asta de a da timpul inapoi la copilaria mea fericita sau la adolescenta in care eram mandra de mine, eram frumoasa si dorita...
Faptul ca am stat o luna in Canada e adevarat ca mi-a zgandarat putin durerile sufletului. Ma uit la femeile sau fetele de aici, de toate rasele si imi doresc sa stiu cum ar fi sa fiu in pielea fiecareia dintre ele. Cu viata lor in lumea civilizata, cu independenta lor, si beneinteles frumusetea...
Ma intreb mereu de ce eu traiasc viata "aia" si ele pe "asta"? de ce eu traiesc doar pe jumatate si am acelasi timp de trait, traiesc mult mai putine, imbatranesc si las in urma mult mai putine amintiri frumoase.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Draga Dana, stiu cum e sa te uiti la altii si sa-ti imaginezi ca sunt fericiti, au de toate si totul e roz in viata lor. Dar sa-ti spun un secret: in marea majoritate a cazurilor nu e asa. Fiecare are crucea lui, sa stii asta. Chiar daca pe dinafara par a fi fericiti de multe ori in sufletul fiecaruia se ascunde ceva "greu" o umbra care intuneca. Si stii care e cel mai bun tratament la chestia asta? Sa inecrci sa stai de vorba cu cei din jur si sa vezi care e povestea vietii lor. Cind ai sa afli mai multe povesti ai sa vezi ca e ta nu e nici pe departe una nefericita.
Sunt atitea femei care isi doresc cu disperare un copil si nu-l pot avea. Tu ai doua comori in viata ta! Uita-te la ele cu ochii sufletului si ai sa intelegi ce inseamna fercirirea.
Daca iti doresti sa slabesti atunci ai sa gasesti forta sa o faci, dar conditia e sa-ti doresti cu ADEVARAT acest lucru. Trebuie vointa si trebuie sa fii consecventa, te-ai apucat atunci du la bun sfirsit acest lucru. Ai sa constati ca si sotul tau o sa inceapa sa remarce schimbarile si o sa inecapa sa te respecte pentru acest lucru.
Cu jobul e foarte bine sa ai si tu. Iti da mai multa incredere in tine, pe linga plusul financiar care nu strica niciodata.
Incepe cu schimbarile, dar cite un pas odata, nu incerca sa schimbi totul peste noapte ca nu ai sa reusesti si ai sa te declari foarte usor invinsa.
Viata m-a invatat, dupa ce mi-a dat multe palme peste ceafa si m-a readus in mod durereos la nivelul solului, ca e bine sa incepi sa faci schimbarile in viata ta cu pasi mici dar vizibili si atunci poti sa vezi micile schimbari si te simti mai bine, capeti din ce in ce mai multa incredere in tine.
Hai, capul sus si cu curaj inainte! Ai sa vezi ca maine o sa fie mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Dana toate femeile au cate o iesire din asta,astazi poate nu ne place ca avem un kg in plus, maine poate parul nu ne sta bine si atunci stam numai sa ne plangem si normal ca viatza trece pe langa noi,am gasit eu o carte nu stiu daca e si in romana titlul in traducere este <Hei Viatza ta asteapta >,Chiar ieri am realizat ca imi fac probleme fara sa am,imi fac probleme de ce se intimpla maine si nu traiesc astazi!De kg mi-a trecut de mult ma accept asa cum sunt si vad ca daca eu ma accept sotul ma adora,zicea el ca ii place "os pe os "cand eram tineri dar acum sa obisnuit si carne pe carne!Acasa as sta si maine daca as putea dar sti ca in Canada nu e asa usor sa lucreze numai o persoana ,mai ales ca vrei sa realizezi o gramada de lucruri.Cite oare or vrea sa fie si in locul tau sa aiba copilele alea frumoase , sa stea acasa ca o doamna , e drept la tine e problema sotul dar el te vede ca tu esti insecura si poate ca sa saturat de toate reclamatiile tale la adresa ta si atunci le foloseste si el daca tu nu te iubesti pe tine cum sa te iubeasca alti???? Noi suntem pe primul loc trebuie sa ne respectam si sa avem grija de noi, daca noi nu suntem fericite nici familia noastra nu o sa fie ,fetele o sa simta ,barbatul la fel asa ca trebuie sa faci ceva pt tine .Viatza e scurta si trece pe langa noi daca o lasam.....
Ai grija de tine

Mergi la inceput