Pete pe fatza
Raspunsuri - Pagina 2
dana d spune:
Nu port ochelari de vedere. Nu prea folosesc nici crema de protectie solara, sau nu pe fatza, dar nici anii trecuti nu am folosit. Am tenul mai inchis si rezistent in general la soare. Ma bronzez repede si ma ard mai greu de asta nu prea folosesc creme decat cand stau efectiv la plaja.
Am fost gravida acum 3 ani si nu am ramas cu pete,nici nu am avut, asta a aparut abia anul asta.
Nu mi-ati raspuns cum evolueaza pata cand vine toamna, iarna si se duce bronzul. Va rog, sunt foarte curioasa.
Cred ca la solutia asta o sa apelez si eu- estomparea cu fond sau un creion corector local.
Fetele mele
Luna75 spune:
Din pacate nici venirea iernii nu aduce mari imbunatatiri,pata ramane chiar daca mai putin accentuata.
Singura solutie de a scapa de ea ramane laserul,dupa care adio expuneri la soare,cum te bronzezi putin,cum apare din nou.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
dana d spune:
Laura, si eu te rog sa-mi spui si mie ce rezultat ai obtinut in urma peelingului si cat te-a costst. Si te mai intreb cum ai ajuns la d-na Doctor Leventer si cat cost consultatia si eventual tratamentele. Nu e buna solutia cu tratament cu laser cum spunea Allore?
Copilutu, nu fumez, nu beau, nu stiu sa am probleme cu ficatul si nici probleme hormonale nu cred ca am.
Cred ca soarele este singurul vinovat dupa ce m-am impacat atat de bine cu el toata viata.
Inca ceva, am 39 de ani, conteaza cumva varsta?
Si inca ceva: si mama mea are pete pe fata dar ea are un ten deschis si ochi verzi si e plina de pistrui si pe spate, brate... Eu am altfel de piele, sora mea a mostenit-o, eu l-am mostenit pe tata cate are pielea mai inchisa si fara pete sau alunite.
Fetele mele
angelito spune:
Buna, fetelor!
Si eu sunt "fericita" posesoare a unor astfel de pete maronii, mai precis doua, localizate sub ochi (vad ca localizarea asta e destul de raspandita...). Petele de tipul asta sunt provocate de soare, de obicei in combinatie cu alte elemente agravante - contraceptia hormonala, tratamente locale sau generale fotosensibilizante (de ex. antibiotice, Retin-A etc.), produse cosmetice pe baza de acizi de fructe, anumite extracte din plante, anumite uleiuri esentiale (de ex. cele extrase din citrice), produse de ingrijire parfumate etc. Cu cat pielea e mai sensibila, cu atat se fotosensibilizeaza mai usor si creste si riscul aparitiei unor manifestari cutanate anormale... Cum spunea si Laura, se numesc melasma sau chloasma (in cazul gravidelor).
Eu am pielea alba si hiper-sensibila, urmez si un tratament fotosensibilizant, si mi-au fost de ajuns cateva ore intr-o zi foarte insorita, fara crema fotoprotectoare, ca sa ma aleg cu cele doua pete "minunate"
! Am fost si cateva zile la mare, m-am protejat cat am putut - crema cu SPF maxim (100, sau 50+, dupa noile reglementari), palarie, umbrela, am incercat sa nu ma expun deloc, si totusi petele s-au accentuat... Dar acum vad ca s-au estompat destul de bine (am fost la mare acum o luna), arata ca niste pistrui, sau ca un bronz ff usor. Nu stiu din ce cauza s-au estompat, n-am folosit nimic special impotriva petelor, doar crema hidratanta si gelul Prolagene de la Decleor (e un gel care teoretic accelereaza regenerarea pielii), dar nu stiu daca are vreo legatura.
Serul Flavo-C il am si eu, dar l-am folosit doar de cateva ori, am impresia ca e comedogen (dar pe net am citit ca foarte multe utilizatoare sunt incantate de el).
Partea proasta cu aceste pete e ca se estompeaza si dispar ff greu, si cu eforturi foarte multe, sustinute, constante, si permanente, din pacate. O data ce au aparut petele, pielea trebuie protejata cu SPF maxim toata viata, pentru ca se pot inmulti, pot creste, sau daca am reusit sa le facem sa dispara, pot reaparea... Primul pas, si cel mai important, in tratarea lor, si prevenirea aparitiei altora, este deci protectia solara maxima permanenta (eu am un fluid fotoprotector Photoderm, de la Bioderma, SPF 100/50+, dar sunt bune si produsele fotoprotectoare de la Avene, Ducray, Roc, si toate gamele apartinand grupului l'Oreal).
Cat despre produsele depigmentante, mai toate marcile de cosmetice au si cate o gama destinata hiperpigmentarii, problema e sa stii care sunt intr-adevar eficiente. Eu am fost chiar azi la dermatolog si mi-a recomandat serul depigmentant de la Lierac, mi-a spus ca este un produs puternic si agresiv, care ar trebui sa dea ceva rezultate intr-o luna. Mi-a mai spus sa-l aplic doar seara, exclusiv pe pete, si sa am grija ca s-ar putea sa fie iritant.
Pe mine ma tenteaza si crema depigmentanta din gama Photoderm White Objective, de la Bioderma, din pacate e cam scumpa (iar serul Lierac cred ca e si mai scump). Puteti vedea gama aici, sunt mai multe produse:
http://www.sentia.ro/whiteobjective.html
Cat despre laser si crioterapie, am auzit ca pot da rezultate bune, dar sunt si cazuri in care in locul hiperpigmentarii s-a produs o hipopigmentare dupa un astfel de tratament, astfel ca persoanele respective s-au trezit cu pielea decolorata si pete albe in locul petelor maronii...
Eu o sa cumpar serul (sper sa nu fie ff scump), si dupa doua saptamani de tratament trebuie sa merg iar la medic sa evaluam rezultatele - o sa va tin si pe voi la curent!
Pana atunci, succes tuturor si un ten cat mai curat
!
bidiloi spune:
Cam tot ce au spus fetele pina acum e adevarat:as mai adauga un alt motiv:STRESUL-sau o problema care te macina .La mine au aparut in acelas loc ca al tau in 2001-si acum, de anul trecut nu se mai vad deloc!Am incercat in schimb sa nu ma mai "consum" ca inainte, sa imi protejez fata cu lotiune de soare de fiecare data si nu mai stau la soare-evit cit pot!Asa ca sint sanse sa iti dispara! Numai bine si sanatate multa ...
loneanbianca spune:
Asa este...aceasta melasma are mai multe cauze...in general hormonale si tulburari in functionarea ficatului si colecistului. Am si eu si am fost si la dermatologie....am incercat foarte multe creme scumpe si degeaba...asa ca cred ca o sa ma duc la un peeling chimic....
doina2222 spune:
Buna fetelor,
si eu am aceeasi problema.Am doua pete maronii de toata frumusetea, ca niste mustati.
Am o intrebare, v-ati epilat cumva(acum ma refer le cele care aveti petele deasupra buzei superioare)?!
Pentru ca la mine au aparut in urma sensibilizarii zonei respective de la benzi VEET pt epilat si sub actiunea razelor soarelui.
Am fost la mare si m-am transformat intr-un MONSTRU (femeia cu mustata) !
Am incercat disperata tot felul de creme si am avut rezultate cu o crema de la ORIFLAME - Even Out Face Cream SPF20 cu 270.000lei vechi.
La mine s-au mai estompat si mi-a disparut depresia si disperarea in care intrasem.
In catalog scrie ca reduce melasma cu pana la 86%.
Eu sunt multumita.Ma dadeam la mare din ora in ora, acum acasa, apuc doar dimineata si seara.Se da numai pe pete cu un betisor cu vata.
chivutamonica spune:
fetelor dragi,nu demult am scris un mesaj unde v-am spus ca mi-au iesit niste pete albe pe sapte ,ca si cum s-ar decolora pigmentii.In 23aug.a fost la medic{SUA}si mi-au prescris o reteta cu un sapon sub denumirea de:SELSEB,contine slenium sulfide 225%,aici e foarte scump :50$ in cant. foarte mica.
eu am intrebat de ce sau facut aceste pete,din cauza soarelui?Si mi-a zis asa:ca toti avem in org.aceasta ciuperca care daca stam expusi la soare de uitam de noi atunci iese pe piele ca niste pete,mai iute sau mai tirziu,depinde si de organism si de sensibilitatea pielii.
Mi-a zis ca in 6 sapt,sa ma spal cu acest sampon si v-or disparea dar sa nu ai stau la soare pina uit de mine.
,MONI
angelito spune:
Doina, e clar ca petele sunt produse de combinatia soare+agresarea si sensibilizarea pielii cu diverse produse sau proceduri - in cazul tau, epilarea mustatii. Oricum cred ca aparitia melasmei deasupra buzei de sus e printre cele mai ingrozitoare, pentru ca se vede ca un fel de mustata si e foarte inestetic si deprimant. Am o prietena in situatia asta si e tare disperata, mai ales ca medicul i-a zis ca nu se poate face nimic si asa va ramane toata viata 
!! Ceea ce nu-i adevarat, exista o gramada de produse si preparate, si celebra formula Kligman anti-pete (o combinatie de hidrochinona, tretinoin si cortizon, foarte eficienta), care dau rezultate, de la estomparea petelor pana la disparitia lor totala. Totul e sa avem rabdare, sa fim perseverente si sa nu uitam niciodata de protectia solara zilnica si cat mai ridicata!
Moni, sa stii ca si eu am exact aceeasi problema cu petele de pe spate - am cateva pete mari pe spate, si mai multe mai mici pe brate, unde pielea e decolorata. Decolorarea e foarte usoara, aproape ca nu se observa (se observa mai bine daca ma bronzez), iar pielea in zonele respective e mult mai sensibila, si daca nu am mare grija de ea (spalare cu produse detergente cat mai delicate, hidratare permanenta cu produse speciale pt piele atopica si eczematica) ma irit imediat. Mie mi-au aparut tot dupa o expunere la soare in orele interzise (am cautat pe cineva pe plaja cateva ore, si fix atunci cand nu trebuia sa ma expun), si eu am si pielea extrem de sensibila, asa incat m-am ars ingrozitor (atat de rau incat mi se umflase fruntea, aratam ca un klingonian, daca va puteti imagina!! iar corpul era o rana vie). Iar dupa aceea mi-am dat seama ca am aceste pete.
Eu ma speriasem pentru ca am tot cercetat si am citit pe Internet si in diverse carti de dermatologie, si ma gandeam ca ar putea fi vitiligo. Dar doctorita mi-a spus ca nu, si ca sunt clar din cauza soarelui. Dar nu mi-a dat vreun tratament, ci mi-a spus doar sa folosesc crema Atoderm PO Zinc de la Bioderma.
Cat despre selenium sulfide, exista si aici sampoane care contin aceasta substanta, sunt in general sampoane impotriva matretii (sapunuri n-am vazut). Probabil ciuperca aceea care determina aparitia matretii produce si petele respective. Tie ti-a spus medicul ca folosind produsul respectiv petele vor disparea?! Ca as incerca si eu un sampon cu SS...
Iar in legatura cu melasma, eu acum folosesc o seara Skinoren (am citit pe un forum unde discuta medici dermatologi din intreaga lume ca acidul azelaic ar fi eficient, multi dintre ei avusesera rezultate bune - dar in urma unei utilizari de lunga durata), si o seara Prolagene de la Decleor. Serul recomandat de medic il voi lua cand il voi gasi si cand voi avea bani. Si as mai vrea sa incerc crema de la Oriflame, care are avantajul de a fi si ieftina, asta daca gasesc un distribuitor.
Va pup, fetelor, si multa bafta tuturor!!