Pentru cei cu... capre!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

quote:
Originally posted by ML
Hai nu zau, ne intalnim peste ceva timp (1 an???) la un sb. de genul "Tarani din toate tarile, uniti-va!"? Uite poate se muta si Lorena, tiza mea , mai e o fata in Portugalia (Deam), Adriana prietena mea (da???), Boticelina (Constanta), experta in pomi, nume peste care am dat din intamplare. Sunt sigura ca mai sunt si altii.
Mai o frunza de vita de sarmale, o paine la cuptor sau un curcanel salbatic, de se lasa prins... hi, hi! fiecare sa vina cu ce are!

Da, da, da, in loc de intalnirea DC facem "intalnirea taranilor de pe DC". Imi place ideea!

quote:
[P.S. Pet, asa-i ca tu esti fata cu dragalasa blonda cu codite si baietelul mititel pe care vroiai sa-i "transformi" in zanita si spiridus?

Da, eu sunt! Si tot under construction sunt! O sa le termin eu , trebuie doar sa gasesc ziua potrivita sa scot materialele din dulap!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by ML

Oooo, cate caprite are!!!
Pai nu-mi mai vine nimic in minte. Poate doar daca manaca si usturoi,... asa ca am si eu un fix cu usturoiul si cred ca-i bun la toate si nu mai umblu cu ele pe la doctori.
am vb cu mama si mi-a spus ca daca le place, pot manca si usturoi
Uite hai sa te mai intreb o prostie. Oare se poate face si lapte batut, unt si smantana din laptele de capra?
un iaurt poti face,dar restul nu prea, gradul de grasime e cam mic si nu prea ies.Si parca si burduf a zis ca se poate face
Unde stai? Cumpara si tu caprite si fa cas ca sa nu mai tanjesti dupa al mamei!
Eu stau in oras, nu am cum sa-mi iau si derept sa -ti zic nu ma bag la asa ceva, nu am timp si nici nu m-as vedea sa ma ocup de asa ceva

Referitor la sare, cica si caprele si vacile au nevoie de sare, defapt la fel ca si oamenii.Daca mai ai ceva intrebari spune-mi si o mai intreb
Multumesc de aducere aminte !
P.S. Asteptam intai sa avem casa gata prin toamna si apoi o luam usurel, intai gainuse, un grajd si apoi caprite. Daca ne tine punga si sanatatea...

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Am lamurit-o cu mirosul capritelor.Atunci cand am scris sotul meu dormea si nu puteam sa-l intrerup,dar apoi mi-a zis ca au mirosul ala urat, doar cand sunt in perioada de imperechere.I-am propus sa luam si noi o caprita ,discutia era afara la masa.Iar el mi-a explicat cum, daca am fi avut caprita,cafele zburau de pe masa ,pentru ca se suia dumneaei ,iar gardul viu, florile si copacii din curte ,ar fi serios afectati.Doar daca vreau sa o leg,am putea tine una,dar asta nu mi-ar place.
Iar cu malinul n-am glumit,poate ideea cu crenguta e cam deplasata dar seminte tot iti trimit.Am facut poze la malinul meu ,pentru ca acum e in plina floare dar n-am reusit sa le pun in album,si-mi pare tare rau ,cat despre mirosul atat de frumos al florilor,n-am eu cuvinte pentru a-l putea descrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Pet, o intalnire virtuala sa facem, da? Ca eu de una in carne (de capra ) si oase nu ma incumet.

P.S. Te rog atunci sa-mi spui si mie cum ti-au iesit "flutureii", cand va veni timpul

Tumpi te rog sa ii multumesti mult si mamei tale pt. consultatii.
Acum, daca ai adus vorba despre burduf... si dupa asta mi se scurg ochii (ne facea tata in copilarie la bunici bulz cu branza adusa de la munte, burduf in coaja de brad). N-am mai mancat de 8 ani.
Cred ca-i dificil de explicat prin telefon cum se face, dar daca nu (si te mai gasesc pe forum peste 1 an), poate imi spui dupa ce cumparam capritele. Daca si mama ta stie...
Multumesc mult!!

Aha, deci asta era cu mirosul, Cici. Da, e pacat sa o tii legata.
He, he esti draguta! Iti voi spune daca nu gasesc aici malin. Mi-ar face placere sa vad pozele, daca ai timp...

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

ML, nu ai mai scris, spune-ne te rog, ai luat caprite pana la urma?
Si eu am avut cand eram mica o caprita la tara si as putea scrie un roman despre ea, sunt un fel de Heidi, cu diferenta ca niciodata nu am invatat sa o mulg.
Sunt taaare pofticioase, mai rau ca pisicile, sunt mai iuti ca iepurii si mai jucause decat cainii, visez si acum sa ne mutam si noi mai la marginea Bucurestiului sau in provincie, sa se bucure si fetele mele de o caprita.

Martie & Bebica & maimuta Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Martie nu cumva ne inrudim?
Ma pufneste rasul ca am dat de tine si pe acest forum dupa ce la un moment dat cu riscul de a da in ridicol(daca nu am dat!)am declarat ca ma gandesc sa-mi iau capre la tara.
Eu am tot propavaduit calitatile laptelui de capra si am tot scris pe diverse topice si am convingerea ca, daca nu anul acesta, la anul voi avea capre la tara si prepelite.Acum ca sa ti-o iau inainte m-am gandit ca si prepelitele(ouale)cu laptele de capra si legumele ecologice ma vor face sa locuiesc permanent la 30 km. de Bucuresti.]
Nu sunt pensionara dar ce inseamna 30 km.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Doamnee b.nica, uite abia acum am vazut mesajul tau, dar uite ca ML tot nu ne-a raspuns daca si-a luat sau nu capre. Eu le iubesc de mor! Vreeeaau o caapraa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marinutza spune:

Puteti creste capre (luati-va una mai intai)si in tarc pe aici pe la noi asa fac iar o parte din an vara de obicei le dau la ciobani sa le pasca.Daca va luati, luati din acelea cu urechi mari si blege, au laptele mai bun si mai mult.Sotul meu a avut la el la bunici si ma tot roaga sa ne luam si noi dar trebuie sa ai nutret pentru iarna chiar daca nu mananca foarte mult totusi trebui sa investesti ceva.Cat despre lapte e chiar miraculos...Vecina mea a avut, plang ca si copii mici cand se plictisesc sau le e foame. Mie mereu imi sarea inima cand le auzeam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romel_best spune:

Citat:
citat din mesajul lui cici

Si familia sotului meu a avut foarte multe capre.Copil fiind a fost pus mai tot timpul sa le pazeasca.De la el stiu ca aceste animalute au un miros urat si ca mananca tot ce prind ,adica rod tot in calea lor.Povesti asa frumoase ca ale voastre n-am auzit,cu caprite destepte dar branza am mancat si e super -buna.Poate barbatu-meu avea turma prea mare ca sa stea sa dreseze sau sa alinte vreo caprita,dar dupa ce am citit de la voi ,sunt tare tentata sa-mi cumpar un iedut.Trebuie doar sa ma lamuresc cum e cu mirosul lor.
Mult succes ML,si cand vei fi la casuta ta ,daca pe acolo nu exista am sa-ti trimit o crenguta de malin ,sa o inradacinezi si sa ai copaci mari in scurt timp ,dar si cea mai minunata mireasma, de la forile lui!!

RUGAMINTE PENTRU CICI

Am o fetita pe care o cheama Malina si as vrea sa-i plantez copacul al carui nume il poarta . AM rugamintea daca poti sa ma ajuti cu noiste crengute de malin . Astept un raspuns . Multumesc anticipat .

Am si eu o fetita pe care o chema Malina si as vrea sa-i plantez copacul al carui nume il poarta . Am rugamintea dac poti sa ma ajuti si sa-mi trimti niste crengute de malin . Platesc eu toate taxele postale si ce mai trebuie . Multumec anticipat si astept un raspuns .

casuta cu pitici

Mergi la inceput