Pentru cei cu... capre!
Raspunsuri - Pagina 3
ML spune:
quote:
Originally posted by lorena_andreianu
Bunica mea a avut capre cand eram mica si prima ieduta avuta s-a atasat atat de mult de mine si eu de ea ca si acum imi dau lacrimile gandindu-ma la acele vremuri.
Eu pe a mea o invatasem ca aveam paine sau bomboane in buzunar si de fiecare data cand ma vedea ma cauta in buzunar... avea un botic asa moale...
M-a impresionat mesajul tau. Cam cati ani aveai atunci?
Eu zic ca n-o sa regreti alegerea facuta, mai ales pentru copii o sa fie o experienta unica.
Acum stau in cumpana ca mi-e mila de iezi sa-i tai, nu stiu exact nici cam cat costa (vorbesc de cele "normale" )... dar cu siguranta ca cei mici vor fi topiti dupa ele (si noi am mers anul trecut la o ferma si le mancau copiilor porumb din palma. Nu mai puteau de bucurie si ei si caprele).
Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)
Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)
Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
ML spune:
Victoria, Georgi va multumesc si voua.
Inca o intrebare, daca stie cineva: sunt animale bolnavicioase sau destul de rezistente?
Hi,hi! Pot sa le dau usturoi? Mananca?
sinzi_ana spune:
ML, eu daca as putea mi-as lua si maine o capra...
Am multe povesti emotionante cu ele...
Bunica mea a avut o capra 16 ani = mama iedului dresat (apoi s-a mutat de la casa si a dat-o, nu mai stiu cat a mai trait) care era de-o varsta cu mine...
Nu stiu cine m-ar crede, dar dupa un an dupa ce a dat-o (nu am mai vazut-o in anul acela) am ajuns din nou in sat si am trecut pe langa o gradina in care pasteau niste capre legate...
Una dintre ele s-a apropiat de gard si a inceput sa behaie tare si sa traga de lantz inspre mine...Mi=am recunoscut capra si am inceput sa plang...si pot si acum sa jur ca plangea si ea...
Ce as fi luat-o cu mine in clipa aia daca as fi putut...(si acum am emotii cand imi aduc aminte de ea...)
Era capra mea...si multe seri am petrecut impreuna in fata casei citind langa ea sau la o placita cu prietenii!!!!
O capra tare inteleapta...era alba, avea coarne lungi si curbe, barbitza si tare cuminte ...
Ah...de tuns o tundeam si eu, era tare usor si coopera de fiecare data!!!
Aici nu am posibilitatea (nici la casa) sa intretin o capra, dar visez ca la pensie sa fac o mica ferma cu animalute si nu imi vor lipsi caprele...
Cred ca sunt dupa caine cel mai bun "pet" pentru un copil...(si pe locul 3 un cal)
Caprele pe care le-a avut bunica mea nu erau bolnavicioase...rezistau tare bine peste iarna....
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
Gabbriela spune:
da trebe tunse primavara ca daca nu in timpul veri de la caldura fac raie... asta chiar nu vrei.... lana se poate vinde... sau o speli frumos si te apuci de tors .
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
flaviutza spune:
Si eu am crescut cu capre. beam lapte direct de la sursa. asa stia bunica din batrani. tin minte si acum..mergea, mulgea capra si-mi da sa beau asa, cald, imediat ce era muls.
sa auda pediatrii din ziua de azi...si o duceam bine mersi. sotul meu a facut o cura de lapte de capra pt plamani. nu mai face pneumonie(facea de 3 ori pe an) de vreo 3 ani.
fi-mea in schimb a mancat numai humana dupa ce a fost intarcata. numai "de firma" .biscuite de firma,lapte de firma. si are intoleranta la lapte..declansata recent. mai bine-i dadeam de capra. pe bune. ca vecina bunicii. i-a crescut pe toti 3 cu lapte de capra si n-au nici o treaba.nici cu alergiile,nici cu bolile.
sunt inteligente, iar iezii sunt jucarii perfecte pentru copii. avea una , capetenie de turma.Papusa se numea. rea capra. si desteapta si rea. pana pe la 12 ani , cum ma vedea, cum ma trantea. si ,a naibii capra nu ma lovea sa ma raneasca(avea si niste coarneee) ci numai cat sa ma vada la nivelul solului. apoi ma privea superior si pleca la ale ei. desteapta capra. la vremea aia credeam chiar ca-i mai desteapta ca mine.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
hannen spune:
Eu m-am suparat pe a bunica-mii cind mi-a halit "emblema" cu donald duck de pe geaca mea rosie de fish.
Si mie imi plac tare mult,de aia le si alint pe fetele mele "capritzele",si nu numai,is neastimparate la fel ca ele
lorena_andreianu spune:
quote:
Originally posted by MLquote:
Originally posted by lorena_andreianu
Bunica mea a avut capre cand eram mica si prima ieduta avuta s-a atasat atat de mult de mine si eu de ea ca si acum imi dau lacrimile gandindu-ma la acele vremuri.
Eu pe a mea o invatasem ca aveam paine sau bomboane in buzunar si de fiecare data cand ma vedea ma cauta in buzunar... avea un botic asa moale...
M-a impresionat mesajul tau. Cam cati ani aveai atunci?
Eu zic ca n-o sa regreti alegerea facuta, mai ales pentru copii o sa fie o experienta unica.
Acum stau in cumpana ca mi-e mila de iezi sa-i tai, nu stiu exact nici cam cat costa (vorbesc de cele "normale" )... dar cu siguranta ca cei mici vor fi topiti dupa ele (si noi am mers anul trecut la o ferma si le mancau copiilor porumb din palma. Nu mai puteau de bucurie si ei si caprele).
Ca sa-ti raspund la intrebari cred ca aveam vreo 7 ani cand a luat bunica-mea prima capra si ieduta, devenita capra mai tarziu, a trait vreo 5 ani, daca nu 6. Au taiat-o ai mei, caci nu mai "luase ied" si era singura capra, si nu tii o capra pe degeaba o vara intreaga... cum erau siguri ca nu va avea lapte...
Din afara asa e, pare greu, dar e ca si cu un bebe. Ajungi sa-l cunosti, doar o privire si stii ce vrea...
Pe mine m-au ajutat foarte mult acea perioada. Am invatat ce inseamna prietenia, fidelitatea.
E haios sa le dai nume la capre. Noi aveam o intreaga gama: Ditzi, Papusa, Milka, Unka... si acum am acasa un carnetel cu tot ce facea Ditzi (asta era capra mea), cati iezi, nume, date...
Te asteptam cu poze, orice animal ai decide sa iei.
ML spune:
Ei ca tot nu ne-am hotarat daca sa luam sau nu... Am vorbit saptamana trecuta cu o prietena si ne-a incurajat. Cunostea doua persoane care cresc capre, fac si branza cu tot felul de ierburi prin ea... bininteles ca-i mult mai gustoasa decat cea de la magazin, o vinde la "farmers market"...
Sanzi deci nu-i asa de greu sa le tunzi?
Uite Nicole... apropo de lana... mi-a dat cineva cu vreo 7 ani in urma niste lana de lama (ca tot vorbeai despre ele la celalalt subiect). Nu stiu sa tricotez... poate invat!
Flaviuta am citit ca laptele de capra e singurul suportat de cei cu intoleranta la lactoza. Heee aici nu-i voie sa vinzi lapte crud... matusa mea cunostea pe cineva careia ii cresteau Amishii o vaca si numai asa facea rost de lapte nepasteurizat.
Hannen hi, hi! Chiar asa, mananca orice?
Lorena (ia uite ca ne cheama la fel! ) multumesc!
Cred ca incepem cu 2 catei si niste gaini... capritele un pic mai incolo, daca merg toate bine.
Pana pun poze cu saltaretele mele, punctul acela minuscul alb reprezinta una dintre caprele vecinilor de peste rau :
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/La%20tara%20americana/?action=view¤t=100_2449.jpg
ML spune:
Iubitoare de ieduti,
ieri am ajuns la Zoo si am mangaiat niste caprite pigmee africane. Erau o scumpete!
Iote iedut dezmierdat de alt... iedut:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/?action=view¤t=100_2493.jpg
Rufus spune:
Stiu ca nu dau lapte foarte mult, asa ca nu o sa va prisoseasca (ma rog, depinde de numar). Ar fi insa bine sa va obisnuiti cu ideea si sa le mancati, carnea de ied e delicioasa si inofensiva.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007