Conserve pt. iarna FARA conservanti e posibil ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Si eu doar capace cu filet folosesc la borcane, nu celofan. Iti spun sigur ca tin toata iarna si vara urmatoare! Garantat! Nici mama nu foloseste conservanti, nu poti s-o convingi pe a ta??
Eu tin borcanele cu gemuri, compoturi, zarzavat de ciorbe etc. in balcon, intr-un dulap si vara si iarna, balconul este inchis, insa iarna este destul de rece si se pastreaza super bine.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Originally posted by diana21

Da, asa le face si mama! Dar inainte, borcanele trebuie sa fie spalate si clatite foarte bine, si trebuie sa fie neaparat acoperite cu celofan (nu capac), pus in doua sau trei foi, apoi legate bine...se fierb cu tot cu continut si legate gata, apoi se tin acoperite cu perne sau paturi pana a doua zi. daca nu intra aer in borcane, nu au cum sa se strice.

Ianca Printesica si Super Mamica

Poze strumfesti
Poze mai vechi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

le poti pune foarte bine si capac,daca sterilizarea se face bine,e ok
si a nu se intelege gresit,sterilizarea este una,etanseizara este alta....ca sa nu rasufle,indiferent cu ce sint acoperite,daca vrei o masura mai simpla decit bain-marie,le bagi la cuptor,pline,cu capacele puse,si le tii acolo cam o jumatate de ora.
Foarte important:dupa ce ai stins focul,NU DESCHIZI USA LA CUPTOR pina nu s-au racit! etanseizarea e asigurata!

BRENDA

"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Merci fetelor, o sa trec la faza II, o sa-i spun mamei ca daca mai pune conserve cu conservanti poate sa le manance singura. Ca tot zice ca le pune pentru noi....pai, atunc sa le puna cum ne convine noua

Deci, am retinut ca e bine ca borcanele sa fie bine-bine spalate, eventual si sterilizate inainte de a fi umplute si dupa ce au fost umplute si li se pun capacele cu filet se baga la cuptor juma de ora sau se mai pun asa cu capac cu tot la fiert intr-o oala cu apa tot cam jumate de ora...sper sa fac si eu de test macar 2-3 borcane ca sa am cu ce da peste cap adeptii "coservationisti". Noi stam la bloc si n-am decat o camara pe hol, unde e la fel de cald ca-n casa, balconul la noi e inchis si are si calorifer, deci nu e rece iarna, iar vara ne topim de cald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

pentru muraturi, ca sa tinaa mult si bine poti pune in fiecare borcan o bucatica de hrean si se vor pastra tari. la fel si pentru cele puse in saramura, dar ceva mai mult si nu ai probleme cu ele. mancam din comert o gramada de conservanti nu este nevoie sa ne mai punem si singuri

mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkola spune:

anul trecut am facut aprox 100 de borcane de diferita compoturi.cand am terminat cu tot ce se putea face compot fetita mea de 4 ani a fost diagnosticata cu astm.bineinteles tot ce facusem era cu aspirina.doctora alergolog la care urmez cu fata care acum are 5 ani si 2 luni mi-a spus in noiembrie k aspirina este foarte nenorocita pentru copii si sanatosi nu numai bolnaviori ca fetita mea.un bob de piper de aspirina poate face foarte mult rau unui copilas.si si m-a avertizat k nu cumva sa-i dau fetii compot,dulceata orice de iarna dak este facute cu aspirina.a trebuit sa dau tot ce facusem pe la rude, prieteni ptr k nici noi nu puteam sa le mancam"PE FURIS"si eu m-am lovit de incapatanarea soacra-mii care bineinteles k n u a fost de acord cu ce a zis doctora si eu din prostie am ascultat-o.mi-am dat seama k a fost o prostie din partea mea cand am ajuns cu copilul la spital...DUPA ACEEA AM DAT TOT.va multumesc din suflet k de la voi am invatat ca aspirina nu este indispensabila si k ne putem lipsi de ea si acum o sa-i fac iar fetii o multime de compoturi din toate fructele.chiar eram foarte suparata dinn cauza asta si am pierdut deja primele fructe din an:cirese,capsuni,fragi.nu va mai luati nici dupa mame nici dupa nimeni faceti cum credeti k este mai bine pentru copil k in definitiv noi suntem mamele.sper k veti invata si voi ceva din patania mea cum am invatat si eu de la voin sa fac compot..POFTA BUNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

eu le tin intr-un dulap pe balcon. balconul e inchis, asa ca iarna e cald, iar vara cuptor, si tot rezista conservele, fara nici un fel de conservant, numai sa fie capacul bine inchis

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Retete compoturi pentru iarna?
Steluta
As dori si eu cateva retete de compoturi pentru iarna, dar fara conservanti (sa ii pot da si fiica-mii ). Mama are o reteta dar ii iese tare, tare dulce. Ma puteti ajuta???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Multumesc Roxana pentru ajutor. Numai ca aici nu s-a discutat despre nicio reteta, ci doar despre modalitatea de preparare. Astept in continuare retete. Mama am inteles ca pune 1 kg de zahar la 2 litri de apa. Iar mie nu imi plac ca sunt super-dulci.

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Steluta mai sunt retete aici:
Conserve delicioase cu fructe sau in camara, pentru iarna

Roxana

Mergi la inceput