Dura lex sed lex (Clubul Juristilor:)
Raspunsuri - Pagina 16

angelapriboi spune:
Draga Luna,
Poti face o imputernicire pentru cineva care sa te reprezinte la casa de pensii unde iti vei deschide un dosar de cotizare si poti plati luna de luna cate o suma.
si astfel iti merge vechimea si in Romania
ANGELA

irinabobe spune:
kriss eu am atestatul de inspector resurse umane de vreo 2 ani dar faptul ca nu lucrez efectiv face sa uit cam tot ce am invatat. deci cursul si atestatul te ajuta cu conditia sa si profesezi altfel patesti ca mine uiti tot, nemaipunand la socoteala ca stii si tu in ce ritm alert se schimba legislatia. singurul nostru avantaj este ca peste legislatie oricum noi trebuie sa ne uitam.
cursul l-am facut la o firma iar certificatul dat de ei imi permite sa ma angajez pe post de inspector resurse umane dar daca vrei doar colaborare adica dupa program atunci am inteles ca se mai da la itm anual un examen.

kriss79 spune:
Irina, mersic de raspuns..m-ar bate un gand, dar nu sunt tare convinsa..
POZE
Cristina S.

kriss79 spune:
BUNA DIMINEATA!!
Va invit la cafea, cine nu bea, la cappucino!
O ZI FRUMOASA!
POZE
Cristina S.

angelapriboi spune:
kriss multam fine de cafea.Excelenta!!!!
Luni ma duc sa cumpar electrocasnicele.Te tin la curent.De montat le montez abia in octombrie cand vine si mobila.
ANGELA

angelapriboi spune:
In rest o zi buna la toate fetele!!!!!!!!!!
Irina asteptam vesti de la tine!
ANGELA

kriss79 spune:
Angela, gata la noi mobila si montarea lor.cuptorul si hota inca nu le-am probat ca nu rasp la tel electricianul. in restul e totul ok.
POZE
Cristina S.

Luna75 spune:
Angela, multumesc pentru informatie.Anul viitor vin in Ro.si imi voi deschide un dosar.Oare trebuie sa platesc cotizatia in functie de salariul meu de aici sau exista o suma fixa in functie de salariul minim/maxim pe economie din Ro.
Kriss,sunt aici de 4 ani iar sotul de 5 ani.Bineinteles ca eu nu am venit cu mari sperante aici-profesional vorbind –chiar nici nu imi imaginam ca voi lucra vreodata in domeniul meu – aveam dubii si daca voi reusi sa imi gasesc loc de munca .
Norocul a fost de partea mea sa imi gasesc de lucru chiar in domeniul meu,insa ca intotdeauana este loc si de mai bine .
Nici nu vreau sa ma gandesc cati ani mai sunt pana la pensie-multi de tot,oricum in general se lucreaza pana la 60 de ani,dar nu si localii care prefera sa se pensioneze mai devreme chiar la 45 de ani,iar cei care lucreaza in armata se pot pensiona chiar incepand cu 35 de ani-daca au servit cel putin 15 ani daca nu ma insel,deci e clar ca armata e prima optiune a barbatilor.
Sunt multe lucruri interesante pe aici,unele chiar incredibile pentru noi,europenii, dar in general se poate spune ca integrarea in comunitatea de aici e foarte usoara .
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

irinabobe spune:
fetele eu ma lupt cu problemele de servici. in rest printre picaturi incerc sa ma pun si eu la punct cu noul cod rutier ca mai e putin si intra in vigoare iar eu nici nu am apucat sa il citesc pe tot. in privinta creditului luni sau marti depun dosarul la banca pentru ca deabia maine imi iese extrasul de informare de la cartea funciara si imi trebuia si asta. cred ca depun dosarul marti ca luni am instanta la complet de dupa amiaza si nu o sa am cum sa chiulesc ca sa ajung la banca. . eu termen in contract am 02 octombrie sper sa ma incadrez pana atunci. va pup si o zi usoara
Irina

cenia spune:
SAluti!
intreba cineva de atestatul de inspector resurse umane sau cum o mai fi denumirea. La iasi au inceput cursurile luni la Inspectoratul Teritorial de Munca si costa 4 milioane lei. urmatoarea sesiune de cursuri incep in octombrie. este un anunt la Metro ca angajeaza responsabil resurse umane si e nevoie de atestat inspector resurse umane. deci e bun la ceva si atestatul asta.
mai vorbeati de inchiderea pe cartea de munca. eu faceam inchiderea cu data deciziei. de ex: daca se angajeaza la alta firma si incepe activitatea tot pe ziua respectiva, i se platesc taxele si impozitele de ambele firme pentru aceeasi zi. ceea ce nu e drept. dar ce e drept? de fapt dadusera-ti undeva mai in spate decretul.