Catina-retete
Raspunsuri - Pagina 4
mcm spune:
Nu cred ca mai e buna daca s-a innegrit...asa am patit eu intr-un an si am aruncat-o.
Eu conserv bobitele in miere in felul asta nu pierd nimic prin fierbearea catinei.
Pun o lingurita de miere cu catina in cerealele cu lapte pe care le mancam dimineata.
Cristina
brendamitran spune:
deci o arunc?
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
mcm spune:
Da.
Uscarea ei in cuptorul de aragaz se face la foc foarte mic si timp indelungat. Eu cred ca n-am respectat conditiile astea si de-aia s-a innegrit.
Cristina
numeioana spune:
Ma intreb....numai mie mi se pare ca bobitele astea au un gust f rau??!! Am acasa (a cumparat sotul) vreo 6-7 kg de catina, dar nu am nici o tragere de inima sa fac ceva cu ea, ca nu-mi place gustul. El a pasat-o si a amestecat-o cu miere, dar eu nu o suport. Ce sa fac cu restul?? Oare siropul de care spuneti e bun de ceva?? La gust....ma refer.
Ioana
mcm spune:
Da, trebuie curatata daca vrei sa faci gem sau sirop. Poti s-o pastrezi si cu codite, la frigider, dar pentru maxim o luna.
Intr-adevar nu are un gust prea placut si nu cred c-o sa-ti placa nici daca o faci gem, sirop sau compot.
Eu sunt obisnuita cu gustul ei. Are prea multe proprietati pozitive ca sa ma mai gandesc la gust.
Cristina
Dianami spune:
quote:
Originally posted by brendamitran
ooooooooopssssssss...........am bagat-o la cuptor....si s-a uscat...s-a innegrit....cred ca s-a ars,ca prea e neagra....
o mai fi buna?
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
Brenda, pe pagina 2, primul mesaj de sus, am scris reteta dupa care usuc eu catina. Functioneaza garantat.
Secretul este ca fructele se pun in cuptorul incis, dar cu focul stins si usa intredeschisa.
Ai acolo detalii.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)
brendamitran spune:
mda.......am aruncat-o.....era arsa.....
io am facut tot o reteta de aici,dar cu cuptorul dat mic si....le-am cam uitat acolo....
nu stiu....stau si ma intreb care e totusi cea mai eficienta metoda de pastrat pt.iarna?
BRENDA
"COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI"
http://community.webshots.com/user/brendamitran
numeioana spune:
Fac sirop de catina...e pe foc...sa nu radeti. O sa va spun daca iese bun sau nu. Problema mea era cum sa curat coditele la 5 kg de catina..... Asa ca le-am spalat frumusel de mai multe ori, le-am bagat asa in blender si a iesit o pasta minunata. Apoi pasta am bagat-o la strecurat in centrifuga (multumesc pentru pont, ligeea) si am pregatit-o pt sirop. Vreo 2 kg le-am pus la uscat pe balcon (e inchis) si, daca iese bun siropul din 1,5 kg de suc, cat mi-a ramas dupa blenduire, restul o sa sfarseasca tot asa.
Multumesc pt retete!
Ioana
mcm spune:
Tu ai scris de codite, eu m-am gandit la ramurele...., chiar ma intrebam cum ati cantarit-o cu ramurele.....
Cristina