Ganglioni la bebe de 5 luni

Ganglioni la bebe de 5 luni | Autor: neliana

Link direct la acest mesaj

O prietena are un baietel de 5 luni si de vreo 2 saptamani i-a aparut la cel mic cateva bilute(ganglioni)in partea dreapta a gatului.Ea pur si simplu nu mai stie ce sa mai faca.Medicul pediatru i-a dat Augumentin pana ii trece i-a zis sa-i dea dar acesta este ff puternic si acum a terminat o sticluta si i frica sa i mai dea.
Nu stiu ce ar putea fi acesti ganglioni asa ca am apelat la voi.
Cine a mai patit si a gasit rezolvare poate ne ajuta si pe noi.

Sanatate

neliana anghel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Mama draga, eu iti recomand alt pediatru. Cine stie de la ce-s umflaturile alea? Ganglionii sint glande cu secretie interna, nu apar, eventual devin vizibili daca se umfla - cine stie de la ce... Dar mi se pare bizar sa primeasca antibiotic daca nu e diagnosticata o infectie..

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si baiatul meu are ganglionii astia vizibili pe gat. Ii are de la varsta de un an si ceva si acum are 4 ani jumate. Toti doctorii au zis la fel, ca nu e nimic, e de la raceli. Am fost la mai multi. Vad ca copilul e OK. Sunt si eu interesata sa aflu alte experiente cu ganglionii astia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

a mai fost subiectul asta,de 2 ori l-am pus si eu , se pare ca nimeni nu a primit un raspuns care sa ne faca sa ne linistim.
Matei s-a nascut cu 2 ganglioni care se simteau pe gat, apoi pe la 1,5 ani au aparut si altii la gat, occipitali si inghinali.a fost racit de vreo 3 ori . cei inghinali am presupus ca au fost de la hernia inghinala.a fost operat si se pare ca avea puroi.
ganglionii ii are de dimensiunea unei boabe de piper ,uneori sunt mai mici, alteori sunt mai mari.am fost la mai multi medici, toti spun ca sunt normali in perioada copilariei.
oricum, faptul ca am mai gasit aici mamici ai caror copii au ganglioni si nu au probleme de sanatate parca m-am mai linistit putin,dar mai am uneori atucuri de panica si incerc sa ma abtin sa-i mai fac analize.

oana si matei(12 NOV.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana_r_76/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Vladut a facut rubeola si atunci i s-au umflat ganglionii, iar de atunci incoace mi se pare ca sint mai proeminenti. Nu i-am dat nici un antibiotic cind a facut rubeola.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Joker ce frumos ai explicat
Si eu i-am aratat pediatrei un ganglion ce mi se parea mai proeminent uneori (fara ca baiatul meu sa fi fost racit sau bolnav vreodata) l-a pipait pe tot gatul, inghinal,la axila si mi-a spus ca (la aceasta varsta, avea atunci mai putin de 1 an) incepe maturarea sistemului limfatic si ca e posibil uneori sa-i simt mai "umflati" fara sa fie vreun semn al unei boli. S-a retras si totul e in regula.
Nu mi se pare deloc ok administrarea unui antibiotic (sau orice medicament) ptr asa ceva, chiar si inflamati ar trebui constatata cauza si apoi data medicatia. As schimba pediatrul sau as mai consulta macar unul.
Sanatate!

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

si baietelul meu,de 1 an si 7 luni,are ganglionii mariti,se simte unul la gat,inghinal si la ceafa...ii are asa de la 7 luni,dar i am facut analize de sange la 10 luni si totul a fost in regula,med de fam a spus ca asa au unii copii,fara vreo relevanta majora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

fetita mea are la incheietura piciorului, doar in partea stanga insa, vreo doua bobite.am banuit ca sunt ganglionii, dar nu ar trebui sa fie si in partea cealalata?

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Si fetitei mele de 8 luni i-am depistat ieri un ganglion marit la ceafa. Nu o doare sau ceva, insa citeam pe net ca rubeola ar debuta astfel, adica ganglioni mariti, fara febra si alte nebunii. Faza mai nasoala e ca noi luni plecam la mare....of sper sa nu fie nimic rau. Mamicile cu experienta ce spuneti? Cam la cat timp apar bubitele? Stiu ca nu e o boala grea sau care sa dea complicatii, dar oare avem voie sa plecam cu ea?

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 7 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Fetelor, nu va panicati cu ganglionii astia. Pun probleme daca devin mai mari de 1cm, se aduna mai multi la un loc, formand o masa tumorala mare, f. dureroasa si tare ca lemnul.
Dupa orice boala avuta se pot palpa ganglioni, este normal. De multe ori nu-si revin niciodata. Puteti palpa ganglioni, mai ales in zona gatului si dupa urechi mai ales de la carii netratate, sunt extrem de frecventi.

Neliana, tratamentul soc cu Augmentin nu va avea efectul banuit de medic, atat timp cat nu stie daca are vreo infectie. Nu se da antibiotic pt. ganglioni palpabili, sfatuieste-ti prietena sa mearga si la alt pediatru.

Madau, la cateva zile apar si bubitele daca e vorba de rubeola. Mai pot aparea simptome de raceala. Doar un ganglion palpabil nu cred ca este rubeola, mai degraba roseola, dar intrebarea esentiala este: a fost in contact cu cineva bolnav sau care banuiesti ca avea rubeola?

Joker, ai uitat sa pui ghilimele si sursa explicatiei tale .

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Diana nu a fost in contact cu nimeni, din contra am menajat-o foarte tare ptr ca mi-era frica de vreo raceala ceva, mai ales ca stiam ca plecam. M-am mai linistit acum, a mai vazut-o cineva si zice ca pare mai mult a o contractura musculara ( la un capat de muschi) decat ganglion, plus ca am inteles ca in caz de boala virala se umfla mai multi nu doar unul. Vad ca nu a facut febra, bubitze si au trecut deja 3 zile, deci eu zic ca ar fi ok. Doamne ajuta!

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 7 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput