Mamici de sept-oct 2006 (61)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Inni sau poate talc simplu????????
Alipiticot multumim de interventie!!!M-am mai dumirit putin...nu prea imi place sa nu stiu ce ma asteapta...despre sarcina am tot citit dar despre cresterea copilului mai nimic...si cum spui tu Mirabela s-ar putea ca in loc sa dorm, cand ma lasa bebe sa stau cu mana pe carte!!!!
Crisnemes felicitari pt rezultatul negativ!!!
La barza eu cand am intrebat daca asigura transportul mi-a raspuns:"da.trimiteti un comisionar cu banii si noi ii da patul lui"-pai si intrebarea mea a fost cum asigura ei transportul daca eu caut comisionar?????????Macar daca aveau un un pct de desfacere mai aproape de iasi..faza frumoasa e ca pt patut firmele de transport ma taxeaza aproape cu un mil si ceva in conditiile cand patutul e 3 milioane adica jumate din pretul lui

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Inni, da, praful ala alb e Baneocin.

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca

Mergi la inceput

Eu i-am facut baie lu' fi-miu din prima seara, chiar dc nu ii cazuse buricul. Dupa aia il stergeam cu spirt, cu compresa sterila si puneam putin Baneocin si pampersul. N-au fost probleme.

Ileana
poze,poze si iar poze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Am si eu o intrebare pt. mamicile de fetite.
Cand fac kk si le speli numai la funduletz...banuiesc ca la chiuveta (ca asa am auzit)...care e ordinea ?..pt. ca daca o intorci cu funduletul in sus ca sa o speli.. aproape toata apa murdara de kk se va duce inspre vagin si la pasarica. Daca faci invers....e cam aiurea ca nu poate sta cu fatza in sus si e si incomod pt. mama de spalat la funduletz in pozitia asta. Cum se procedeaza ?
Banuiesc ca asta tot in maternitate mi se va spune..dar nu mai am rabdare pana atunci si vreau sa aflu
M-am mai gandit si ca dupa ce-i dau jos pampersul sa o sterg cu servetele umede de kk.....ca sa iau grosul...ai apoi sa mergem la spalat frumusel.E bine ?

In alta ordine de idei...cine a facut baie la bb in camera....cum ati facut cu limpezitul ? . Eu nu am loc sa fac operatiunea asta in baie si va trebui musai in dormitor.

Poze

Inni 36+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Uitati-va ce scrie aici despre echografii, eu am facut peste 10 pana acum avand probleme cu sarcina.

"Ecografiile reprezinta momente speciale in timpul sarcinii. Parintii vad imaginea bebelusului, afla sexul acestuia, glumesc pe seama micutului... De aceea exista tendinta de a face ecografii inutile, care nu sunt lipsite de riscuri. O echipa de cercetatori de la Universitatea Yale a demonstrat, deocamdata, la embrioni de soareci ca ultrasunetele, pe care se bazeaza tehnica ecografica, afecteaza dezvoltarea neuronilor. Dezvoltarea creierului se realizeaza printr-un proces complex si delicat. Dr. Pasko Rakic, de la Departamentul de neurobiologie al Universitatii Yale, sustine ca ultrasunetele perturba procesul numit "migratie neuronala". In timpul acestuia, neuronii se deplaseaza spre pozitia lor definitiva. "Dezvoltarea normala a creierului depinde de bunele conditii in care se desfasoara migratia neuronilor, arata cercetatorul. La embrionii de soareci expusi frecvent la ultrasunete am observat ca un numar important de neuroni nu s-au deplasat in pozitia corecta." Publicat de Academia Nationala de Stiinte din Statele Unite, studiul doctorului Rakic nu-si propune sa alarmeze mamicile. Autorii studiului recomanda insa reducerea la minimum a numarului de ecografii pe durata sarcinii. In cazul unei sarcini normale sunt suficiente trei ecografii.
STUDII
Acesta nu este singurul studiu care evidentiaza impactul ultrasunetelor asupra dezvoltarii cerebrale a fatului. Alte doua studii publicate in prestigioasa revista medicala The Lancet au aratat ca bebelusii monitorizati frecvent prin ecografie prezinta riscul de a veni pe lume cu o greutate mica sau de a vorbi mai tarziu decat ceilalti copii. In opinia doctorului Pasko Rakic, un lucru este insa sigur: efectuarea unei ecografii trebuie sa fie intotdeauna justificata din punct de vedere medical, evitandu-se asa-numitele "ecografii distractive".
"

Mirabela sapt. 33 POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Bun Baneocinul asta. Si eu am vreo 2-3 flacoane, deja, in proviziile mele. Am stat lata in pat. Am tinut o sticla cu apa fierbinte, infasurata intr-un prosop, in dreptul umarului, unde ma doare. In schimb, nu stiu de la ce m-am stricat la burta, ca am mancat unt cu paine, niste bake-rolls la servici, apoi salata de vinete cu maioneza (care-mi place la nebunie) si mai spre seara 2 snitzele din carne de vita. Oare de la salata?
Fetelor, vreau sa va mai spun ceva: sora mea m-a sfatuit sa nu ma gandesc sa stau intr-o rezerva din aia renovata, ca-i cam izolata, nu are grup sanitar propriu si ar trebui sa fim mai aproape de asistente. Asa ca, eu am sa incerc sa stau intr-una din aia in care incap 2 mamici si-i mai aproape de saloane.
Atelierul ala la care am fost este destul de departisor. In Lunca Cetatuii, dar sa stiti ca ce piese aveau deja confectionate, erau destul de bine lucrate. Eu sper azi sau maine sa aflu pretul, pt. ca am facut comanda de inca 3 piese pt. bucatarie.
Sa stiti ca asa e: asistentele au multa dexteritate in spalat si infasat copiii si de asta termina asa repede. Eu ma uit la sora-mea: din cateva miscari precise, si-a facut treaba. Daca asta face in fiecare zi....

GETY 31 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
http://bd.lilypie.com/1owFp3/.png

Mergi la inceput

Gety si pe mine m-a durut o mana de la vreme si mi-a trecut de la sine, eu aveam si inainte problema asta f. rar.

Mirabela sapt. 33 POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Mirabelac, si eu am facut, in medie, cam o ecografie la 4 saptamani si tot asa am auzit ca nu-i chiar bine sa le faci asa des. Nu-i cazul tau, cand dr. a trebuit sa-ti supravegheze indeaproape sarcina. Eu am terminat ieri 31 sapt. si nu stiu cate o sa-mi zica sa mai fac: una sau doua? Sa vad ce-mi zice dr.
N-am mai scris demult, iar am facut o pauza cam mare si ma gandesc ca de cand o sa stau si eu acasa, primele mamici o sa inceapa sa nasca. Ce-a vrea sa am si eu acum vreo 35 saptamani macar, daca nu 38. Dar asta e, mai am de muncit...

GETY 31 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
http://bd.lilypie.com/1owFp3/.png

Mergi la inceput

Inni, ti-ai raspuns singura la intrebare: stergi kk mult cu ceva si apoi la chiuveta.
Eu i-am facut baie in dormitor lui Luk. Am luat un lighenash micutz pentru limpezit si l-am folosit pe ala.

Ileana
poze,poze si iar poze...

Mergi la inceput

Pt. fetele interesate de legea care prevede acordarea medicamentelor gratuite pt. gravide si lehuze (in special Tanima) intrati www.cdep.ro/proiecte/2006/000/40/3/leg_pl043_06.pdf" target="_blank">aici, mai exact la art. 233 sectiunea 3. Eu de mult o caut sa i-o dau de cap dr. de familie.

Mirabela sapt. 34 POZE

Mergi la inceput