Fetita mea Iulia, in varsta de un an si doua luni are un abdomen tare umflat. De n-ar fi grasutza ar arata ca un copil somalez subnutrit. I-am facut analizele si i-au iesit lamblii. I-am facut tratamentul... si probabil nu mai are, dar abdomenul sta sa se sparga in continuare. E draguta ea asa umflatzica, dar ma gandesc sa nu fie totusi ceva grav. Citisem undeva ceva de pancreatita si m-am gandit sa-i fac un echo. Oare nu traumatizez copilul din exces de zel?
Lumea zice ca o sa i se traga burtica cand va merge... dar ea merge de la 10 luni jumate si tot degeaba.
Te incurajez sa faci ecografie. Cunosc pe cineva care a facut fetitei ecografie din acelasi motiv. La eco nu s-a vazut nimic, insa desi copilul era bine mamica a dus-o si la radiografie. Problema s-a rezolvat dupa aceea pentru ca fetita intr-adevar avea ceva. Acum e foarte bine. E cel mai bine sa-i faci o eco pentru inceput. Poate nu are nimic, dar asigura-te ca asa e.
Multa sanatate,
Cristina
Si eu te-as sfatui sa ii faci echo , desi sfatul nu vine dintr-o experienta asemanatoare , ci pur si simplu pentru ca asa as proceda si eu in cazul tau. Iar cum echografia nu doare , ma gandesc ca cea mica nu se va speria si in nici un caz nu va fi traumatizata de actul medical in sine. Si , poate suna dur , dar mai bine putina durere daca e cu folos si previi ceva mai grav...
Numai bine !