Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (30)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Si acum sa vin si eu cu unele raspunsuri...

Aelita, pe cine ai lasat, mama, sa te enerveze in halul asta???!!! Acuma faci si tu cum am facut io cu cumnata-mea...ia mai lasa-i in pace de oameni rai ca nu poti tu sa-i schimbi si nu mai pune atat la suflet (stiu ca nu-i usor)...si fa bine si mananca ca nu-i frumos sa-ti tii copilul flamand ! Cat despre haine, mi-e o groaza sa merg la cumparaturi...nu va pot spune...mai amanam putin...oricum eu imi voi cara sotul dupa mine...
Dolores si Miro, ce bine ca avem vesti de la voi...mai fetelor eu sunt mai prapastioasa asa din fire si daca nu va "vad" p-aci mai mult de 2 zile, intru in panica si fac tot felul de scenarii in minte...asa ca va rog sa nu stresati o femeie insarcinata si macar cate doua randuri scrieti si voi...
Madaluta, te tzuc si pe tine...nu s-a suparat nimeni pe tine...probabil ca si eu as fi procedat la fel daca stiam una ca asta...fiecare isi poate exprima opinia...uite -ici muuulti! Da' faza cu sectantii pe DC m-a dat gata ...mare tampenie a putut scoate ala care-a scos-o...
Dianav, bine ai venit printre noi...o sarcina usoara si un bb frumos si sanatos...cat dati voi fetelor la spitalul ala privat din Bucuresti pentru o nastere?????
Chris, cum esti? Gata cu depresiile? Si pe mine ma mai apuca cateodata, insa imi trece relativ repede, mai ales ca asta mic imi mai trage cate-un sut in burtik...si-atunci ma gandesc ca nu-i place ca are o mamica "botoasa"...Iar cosmaruri si eu mai am, n-avem ce face...
Alexandra, si la noi e destul de rara faza cu ...din pacate...insa daca nu sunt probleme, sexul e permis pana in ultima clipa...prietena mea si in saptamana 40 era in culmea fericirii din acest punct de vedere...
Chinico, vezi ca "bebescu'-gandacescu'" stie ca-l faci de minune si zici in dreapta si-n stanga ca e lenes...si-atunci s-a enervat si hop cu sutul la mami in burtik ...Inca nu ti-au spus aia daca e fetita sau baietel?
Cleomoni, mi-ai dat o idee...ar trebui sa incerc si eu lucrurile lui...desi ma indoiesc ca-mi sunt bune, el fiind mult mai inalt decat mine, dar sa zicem ca incerc...
Zina, nu stiu ce sa-ti spun...ar trebui sa-ti intrebi medicul, insa de ce nu-ti bagi tu un supozitor cu glicerina si apoi, in 10 minute, mergi si tu relaxata la buda ca tot omul...ia incearca...ai grija de tine!

Oana 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Alexandra, eu cred ca e prea devreme sa vorbim de sarcini pelviene, deoarece bb e inca mic si abia mai incolo ia si el pozitia de start pentru nastere...
Melinda, deci 20 august...of, ca deja nu mai am rabdare...
M_Monique pentru sotiorul tau...Cum ati sarbatorit?
Miro, hai si-n partea astalalta...la Cluj...
Atudor, stai linistita ca tot 8 mil vom lua...numai ca sunt impartite altfel...daca pana acum alocatia copilului era doar 200.000, acum se va mari la 2.000.000 (doar pentru copiii pana la 2 ani), ceea ce e un lucru bun, deoarece erau femei care nu beneficiau de indemnizatia de 8 mil si atunci cu ce-si ingrijeau copilul???...cu cei 200.000????? Pentru cele ca noi, tot una va fi...Acuma am vazut ca si Roxana ti-a spus acelasi lucru...

V-am pupacit...

Oana 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Si sa va spun cum a venit treaba cu sectantii: eram in perioada cand am aflat ca-s , eram suparata tare, imi era groaza de avort, nici bebe nu mai vroiam, imi luasem gandul(fiind cu trompele legate), sotul nu vroia nici macar sa auda de inca un bebe, ma rog, eram terminata, si atunci am bagat un subiect pe forum despre starea mea, si pana la urma s-a convins si al meu sot ca bebe este trimis de DD, si sa-l tinem(si-a bagat nasul la subiectul respectiv si cele scrise de fete acolo cred ca l-au convins). Cand am ajuns la servici, i-am povestit si colegei mele de treaba cu forumul, ca pana la urma ne-am hotarat sa mai facem un copil.(stia povestea) Si concluzia ei a fost ca a intrat si ea pe forum dar dupa cate a vazut, e vorba de o secta, ceva.
Si de atunci de cate ori imi amintesc ma umfla rasul, probabil ca si acum e de parere ca am aderat la "secta"respectiva.

Roxana24+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Fetelor, multumesc de urarile de bun venit. N-as fi venit asa repede, dar sotul tocmai si-a schimbat locul de munca si n-a reusit sa-si ia mai mult de o saptamana de concediu. Of, si pe vremuri stateam cate trei saptamani la mare! Dar important e ca a fost bine, am fost veseli si binedispusi toti trei... sau sa spun patru? Drept dovada am pus si cateva poze.
Asiza, ma intrebai pe unde am fost... am fost la Lacul Huron, unul dintre Marile Lacuri, mai precis la Golful Georgian. Pe malul lacului asta sunt multe plaje, e exact ca la mare, doar ca apa e dulce. Apa e mica si calda, ceea ce e bine pentru copii, dar daca vrei sa inoti trebuie sa mergi cat vezi cu ochii ca sa iti ajunga apa pana la umeri, macar.
Tot prin zona e si o statiune de schi, i se spune Blue Mountain... e dragut, dar dupa ce ai trait o viata in Brasov te simti cam dezamagit de muntii astia albastri care de fapt nu sunt decat niste dealuri... dar daca asta avem, cu asta defilam! Deci ne-am bucurat si de munte, plus ca am vazut o cascada draguta pe unde am gasit zmeura, m-am bucurat ca poate si Roxana sa vada cum creste zmeura in padure... si s-o manance:)
Cam atat acum, ma duc sa recitesc ce ati scris si mai revin.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

hello fetele, am avut ce citi...

asiza si nu numai - eu chiar azi am fost la cumparaturi (trasa de tati care nu suporta salopeta pe care o port, singura ce ma mai incape) si am vizitat 2 magazine= 2 cumparaturi. Vezi ca pe ICC Bratianu (vis-a-vis de academia de muzica) este un magazin cu haine chiar dragute. E adevarat ca sunt si suficient de scumpe, dar cel putin cad bine si sunt cu grija lucrate.
Am mai fost la magazinul din P-ta M. Viteazu (in statie la 31) acolo nu imi place mai nimic, au si preturi f rezonabile... asa ca m-am ales cu doua perechi de pantaloni cu burtica, o pereche crem, mai grosutzi = 170RON si o pereche negri, de in = 65 RON.

asiza si melinda sa nu uitati de mine cand va inscrieti la cursuri, ca si eu vreau gimnastica!! VA ROG FRUMOS

dianav - ai grija ce si cum calculezi, pentru ca indiferent de cat concediu pre sau post natal iei, cel de incrijirea copilului pana la doi ani, tot numa pana implineshte bb 2 ani il ai, nu se prelungeshte in functie de momentul cand l-ai luat. Si atunci trebe sa faci doar un calcul financiar sa vezi care itzi convine mai mult.

Eu la capitolul asta am alta intrebare: care e maximul de zile pe care il poti lua dupa nastere in conditiile de 85%, adica postnatal?

marcela 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Asiza normal ca bebe si-a bagat cordonul ombilical intre picioare si le-a strans tare,tare, nu cumva sa vada careva ce are el/ea acolo! Nu-i nimic, am pariat pe aici cu toata lumea..io ca e baiat, restul populatiei ca e fetica. Daca e fetica, le golesc astora rafturile de ciocolata cata am de impartit!
Eu am prestat "numai" 5 kg...dar avand in vedere ca m-am lasat de fumat acu' un an si aveam deja vreo 6kg la cazier..
Stii ceva? Bebeii sa fie sanatosi. Kilele sunt cea mai mica problema. Om scapa noi de ele.

atudor si roxana, las' ca nu sunteti singurele carora nu le arde de sex. Am si uitat ce e aia!

aelita uite ca eu cu iesiri/intrari pe autostrada nu am probleme. Despre orientat..si daca e de 10 ori mai lung, tot mai bine e drumul pe care il stiu!

Gata pe azi, plec cu porcul la plimbare,pe urma imi fac grisul cu lapte(daca mai zic ca nu am pofte sa ma pocniti) si pe urma ma arunc in pat.

Va pup!

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

alexandra - si eu am restante la capitolul , dar numai de vreo 2 saptamani. Si aveti dreptate, barbatii nostri ne merita femei, o sa fie suficient de lunga pauza obligatorie asha ca sunt hotarata, in seara asta il alerg putzin desi el nu trebuie alergat, ca abia ashteapta...

kokorina - itzi mai recomand sa incerci un gel intim antibacterian / pe asta il gaseshti la cosmetice, nu ai nevoie de retzeta. eu am gasit unul f bun acum, dar nu stiu cum il cheama, pot sa itzi spun maine.

zina draga - ai grija cu scremutul ca itzi poti face hemoroizi si pe urma o tragi mult si bine... mai bine stai mai mult si mai cumintzica, daca poti, nu fortzezi nici mushchii de la burtica si nu rishti sa itzi declanshezi singura contractii. eventual intreaba la farmacie de ceva laxativ usor pe care sa ai voie sa il iei. eu nu stiu daca supozitoarele cu glicerina sunt permise, dar intreaba.

si acum, intrebare intrebatoare , mai ales pt fetele din Cluj. stie cineva ceva oferta de centrala de apartament buna, ieftina, sa nu alerg prin magazine, sa faca firma si acte si proiect si tot... (bine, nu cer sa faca si baie lu bb singura... ) ca eu nu mai am de ales decat sa pun centrala (mai suntem doar 2 ap din 10 pe coloana mea fara, si eu stau la 7, celalalt e la 4, asha ca ashtept mai bine de juma de ora ca sa vad apa calda.... ceea ce cu fund de bb murdar in casa, nu se poate)

merci de orice info

pup pe toate, fug acasa, va citesc maine

marcela 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Fetelor,vreau sa va intreb despre secretiile astea de sarcina,la voi cum se manifesta???Eu am o secretie alba,citeodata transparenta,si mi se pare cam apoasa.am citit ca lichidul amniotic se poate pierde si asa cate putin,si cred ca acum am o obsesie noua!!!...Ma trezesc cu chilotul umed,fara miros ,fara culoare,sper doar sa fie normal,si sa nu fie altceva....Va rog spuneti-mi cum e la voi,snt ingrijorata!
In privinta am si uitat,eu am interdictie toata sarcina

Adina 26+

poze
Adina diverse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

Fetelor sunt fericita fericita.
nici nu stiu cum sa ma bucur sunt cu lacrimi in ochi imi vine sa strig sunt tare bucuroasa. bebele meu e perfect. are 1200 g (deci e maricel) avem dupa masuratori mai mult asa cum spusese si medicul de familie deci ne apropiem de 30 de saptamani dupa ecograf.
medicul m-a felicitat ca in ultima luna am pus doar 2 kg dar am 16 de la inceput dar cica asa dupa masuratori nu e chiar asa rau. deci m-am linistit. i-am vazut fatuca lui bebe cu nasucul cu ochisorii a zis doctorul ca e un fotogenic.o sa pun poza mai incolo sa vedeti ce flacau frumos am. e un dulce va jur, sugea dragutul asa isi misca buzitele si doctorul a zis ca exerseaza suptul. deci totul e super bine si sunt tare fericita.data viitoare cand merg la control in septembrie a zis ca vorbim si de nastere cum va decurge totul. abea astept si constientizez acum ca nu mai avem mult.
e cu capul in jos deja si doctorul meu glumet a zis ca e destept si il trage capul in jos. la voi s-a intors? cica asa va ramane pana se naste.
analizele toate super bune, in limite dar pentru carcei mi-a dat magne b6. si atat deocamdata nici o vitamina nimic altceva ca a zis ca sunt OK si nu am nevoie de suplimente.
Multumesc Asiza ca te gandesti la noi. suntem Ok.
Cam atat am avut noutati dar dupa cum vedeti numai bune.

Si eu vreau la cursuri asa ca tinem legatura. pana in 20 mai e putin.
Va pupicim si va doresc la toate zile cum am eu azi.

Mami si bebe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Marcela, dupa cate-am inteles eu, dupa nastere poti lua cel putin 42 de zile si cel mult 126 de zile(adica sa nu iei nicio zi inainte de nastere si sa-l iei pe tot dupa ce nasti). Asta daca 85% din salariul tau este mai mare de 8 milioane.

Dar vin cu o intrebare: alocatia asta de 2 milioane se da de prima data sau numai dupa ce intri in CIC? In mod normal, alocatia se ia din luna urmatoare nasterii. Chiar daca nasti-sa spunem pe 1 noiembrie, alocatia se ia incepand cu luna decembrie. Cel putin asa era acum 4 ani. Dar se va da 2 milioane oare?

Roxana24+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput