Sezatoare canadiana (50)
Raspunsuri - Pagina 15
oanagabriela spune:
Emilly, un medicament f.bun la dureri de genul asta este Voltaren, dar se da numai cu reteta. Din pacate nu poti sa-l iei prea mult ca da dureri de stomac. Dar in cazuri de criza, face minuni.
Ange, noi am primit o lista de carti si caiete pe care le-am comandat la un furnizor special (toate vin din Franta). In total au costat $125.00. Iar restul rechizitelor (tot de pe lista lor, cu marca si modelul indicat) au fost cam $160.00.
Donia spune:
Roxana, bine ai venit! Ia-ti ceva de tricotat, tesut, brodat si hai la taclale! Mai ales acum ca s-a mai inviorat putin sezatoarea, se vede ca a venit ange cu forte proaspete.
Tot graviduta si tu? Cred ca anul asta a fost foarte prolific printre emigrantii romani... Succes cu sarcina si sa va mearga bine si tie si bebelusului! Ai cam trecut de partea cu greturile?
Emilly, bafta multa iti doresc, pe mine m-a distrus nervos examenul de intrare in College. Dar tie sigur iti va fi mai usor, pentru ca ai luat deja contact cu sistemul.
Ibuprofen sa nu-ti fie teama sa iei la doza maxima, e anitinflamatorul care supara cel mai putin sistemul digestiv (dintre cele clasice, cel putin). Dar banuiesc ca tot va trebui sa ajungi la medic, fie si ca sa iti prescrie un antiinflamator mai eficient daca Ibuprofen nu te ajuta. Sau poate o sa ai parte de un tratament mai tintit. Eu am avut probleme cu spatele in Ro dupa ce am nascut, ajunsesem rau de tot, si cu trei injectii IM de Dexametazon m-am vindecat. Vreau sa iti spun cu asta ca poate merge si la tine un tratament de scurta durata si cu efecte miraculoase. Dar cand ajungi la medic sa nu uiti sa te vaiti si sa dramatizezi putin... stii tu sistemul canadian, nu?
Laura, eu sunt pentru scos copilul afara iarna, dar in conditiile in care si eu ma simt confortabil. Daca o sa fie -15 si o sa bata vantul o sa las calirea pentru zile mai blande, nu o sa-mi scot nou-nascutul meu pretios in plin ger sa inghetam in familie. Totusi Ioana s-a nascut in septembrie, nu? Al meu va fi nascut in mijloc de decembrie, are timp sa se caleasca, vad ca si Roxana e mai rezistenta la frig decat mine.
ange, multumesc de incurajari, am ras cand am citit ca o sa mai cer o cezariana ... O sa citesc si povestea nasterii tale, sigur o sa-mi fie de ajutor experienta ta.
Citind ce a scris si Oana vad ca in Quebec incepe mai devreme scoala... asa e peste tot, sau doar la anumite scoli? In Ontario stiam ca regula e sa inceapa dupa primul week-end lung, adica dupa Labour Day.
Fetita mea o sa inceapa scoala intr-un oras nou, am putin emotii pentru ea, desi e destul de sociabila, dar, totusi, inceputul e delicat intotdeauna. Sper sa o ajute si profesoara sa se integreze, profesoara de anul trecut a fost excelenta, mi-a placut tare mult de ea, a fost foarte potrivita pentru niste bobocei. Hm, vom vedea, ea e foarte fericita deocamdata.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
nelia spune:
Ange, bine ai venit!!!! Mi-a fost un doooorrr!!!
Si Agata incepe miine scoala, dar mai la boboci asa, adica intra la maternelle. Are si ea emotii, dar eu le am si mai si... Si peste o saptamina si eu voi fi boboc, pentru ca incep si eu scoala. Tudora a inceput gradinita de trei saptamini, merge cite trei ore pe zi si s-a adaptat foarte bine, nu a plins deloc pina acum. Iar tati pleaca in Romania... fara noi! Dar nu mai poate, vrea concediu, vrea munti, vrea Romania! Si mai are si probleme cu dantura pe care nu ni le permitem sa le rezolvam aici. Cam atit despre noi. Am mai pus poze noi in ultimul album...
Ah, fetele din Montreal, si cu intilnirea aia faimoasa de la inceputul verii cum ramine!?!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
gabid spune:
Romania este schimbata in bine dpdv a ceea ce s-a facut acolo dar oamenii o duc la fel de greu sau mai greu ca acum 3 ani.
Am plecat din RO acum o luna si stiu ce spun.Aveam un salariu bunisor cica 11 mil(450 cad) in RO si o meserie destul de buna ... inspector...am cunoscut coruptia , saracia oamenilor ...asta nu se vede si cand mergi in vizita totul e placut...
De ex in acesti 3 ani in Bacau s-au facut Metro,Selgross,cateva magazine PLUS si acum si un Mall...orasul are multe constructii noi,multa lume bogata dar si mai multi saraci.
In Bacau multi sunt la munca in Italia,Spania,Germania...asa au aparut vile,masini luxoase...
M-am saturat de mascarada din Romania!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 15.10.2001
gabid spune:
Vineri avem si noi prima zi la gradi in Canada!Am emotii de parca ar fi la grupa mica si e la prematernelle...dar nu stie o boaba de franceza!
Laurajr,cica fac si serbare...cel putin directorul asa ne-a spus si au si festivitate de incheiere a gradinitei
Ange,te sunam!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 15.10.2001
Donia spune:
ange, am citit povestile nasterilor. Emotionante! Ce mare diferenta intre cele doua povesti, ma bucur ca am citit-o pe cea a lui Robert la sfarsit, ca am ramas cu o impresie pozitiva.
Ma gandeam ca si eu am un fibrom, dar datorita sistemului canadian am si uitat sa-mi fac griji pentru el...
Succes copilasilor care incep sau au inceput scoala! Roxana e tare fericita si nerabdatoare, numara zilele, ai vostri cum sunt?
A, si succes si Neliei, dar si lui Khristin... desi ele vor fi pe parti opuse ale baricadei:). Aveti emotii?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
ange spune:
neata.
Gabi,bun venit in Canada
pai sa ma suni sa stam la o sueta mica.nu te jena.
Nelia,pup la tine prietena.Cand ai timp baga telefon sa povestim.Cu intalneala ramane valabil.Stabiliti si eu vin urgent
Si cum de pleaca numai tati in Ro? S-au terminat biletele de avion sau ce?Cand pleaca?
Donia,merci.ti-am spus eu ca povestile sunt emotionante.
Unde in Ca stai?
Oana,merci.mi-ai satisfacut curiozitatea.
sa aveti o zi buna
ma duc sa-mi pun cafeaua ca nu am inspiratie
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
Emilly spune:
Buna fetelor, ce vreme intunecata la Mtl...ati vazut miine scade sub 20 de grade, incet si sigur a venit toamna, eu nici nu stiu cind a trecut vara am fost tot in stagii, tot pe fuga...
Donia mercic! o sa am nevoie de multa bafta si sper sa-l iau din prima.Inca nu sunt prea stresata caci am o luna si ceva sa ma pregatesc si am luat-o usor, de aia sunt mai prezenta pe forum
Stiu ca mi-ai mai scri mai demult dar am uitat, deh virsta... v-ati mutat deja?cum e?cum v-ati acomodat?
Ange pe mine ma doare umarul nu mina, dar rau de tot.Parca, parca a fost ceva mai bine noaptea asta dupa ibuprofen.Dupa micul dejun mai iau unul si voi continua citeva zile sa vad efecte.
Oana mercic de informatie, o sa il tin minte.
pupici fetele si o zi faina!pe unde o fi Simonna?
Emilly cu gaza ei
pitilache spune:
Buna dimineata, fetelor! Multmesc tare mult de primirea calduroasa!!!
Noi suntem in asteptari infrigurate... ne vine baiatul azi dupa-amiaza... Si anul trecut a fost plecat 2 luni in Romania si a fost cumplit fara el. Dupa ce s-a intors am zis ca anul viitor nu-l mai lasam sa stea atat si uite ca in vara asta a stat 2.5 luni....Pana la urma fericirea lui primeaza si noi ne descurcam pana la urma. Am zis ca atata timp cat bunicii sunt sanatosi si in putere, sa se bucure si ei de nepot. Si el s-a plimbat 3 saptamani la mare, o luna si ceva la munte si restul prin Bucuresti. Acum sa incercam sa-i facem reacomodarea cat mai lina, ca de maine incepe deja scoala, noroc ca in primele doua zile este doar pana la 11:30.
Voi ce faceti in week-endul prelungit care vine? Noi o sa mergem la Tadoussac, la balene. Ceva impresii?
Si inr-adevar mai asteptam un bebe, pe la mijlocul lui februarie. Primele 3 luni au fost relativ ok, nu am avut greturi doar stari de oboseala foarte mare. In rest, nu pot sa ma plang decat de dormit, dar trece si asta. Prima sarcina a fost si ea ok, nu am avut greturi sau alte probleme. La nastere in schimb... a intarziat 2 saptamani si desi era programata nastere normala pana la urma s-a ajuns la cezariana de urgenta... Dupa, am zis ca nu mai fac al doilea copil, dar uite ca nu prea ma tin de promisiuni! Sper sa fie mai bine acum. O sa citesc impresiile voastre de nasteri in Canada. Apropos, a nascut cineva dintre voi la Lakeshore Hospital, in Pointe Claire?
Va pup!
Roxana
pitilache spune:
Ange, am citit povestile tale. Emotionante!!! Unde mai pui faca fata ta este nascuta in aceeasi zi cu mine, la multi ani diferenta insa!
Sa-ti traiasca puiutii!
Roxana