Ce trebuie sa stii cand cumperi teren?
Cred ca s-a mai dezbatut tema, dar eu nu mai gasesc subiectul...
Cei care au facut astfel de achizitii, ne puteti ajuta sa ne spuneti care sunt cele mai importante lucuri de stiut despre un teren pe care vrei sa il cumperi?
Pana acum am aflat ca e important cadastrul si sa verifici la primarie daca se poate construi pe terenul respectiv.
cu drag,
AnFlo
Bad Dobby!
Raspunsuri
eveline spune:
Tocmai am achizitionat eu unul insa am facut credit prin banca astfel incat au fost verificate actele "la sange" de catre juristul bancii; asta d p d v legal, ma refer sa afli daca proprietarul nu-l are ipotecat sau daca n-are datorii (impozite) neplatite ca sa nu ramai tu cu "beleaua" pe cap dupa ce-l iei.
Apoi intr-adevar ceri eliberarea unui certificat de urbanism in care iti specifica ce fel de constructie se poate realiza pe el. Sa fii atenta la deschidere sa-ti permita ridicarea unei constructii. In functie de "bugetul" de care dispui foarte important e sa vezi la ce distanta sunt utilitatile (daca exista)...cu cat mai departe cu atat e mai scump...Si sa nu uiti drumul de acces in ce stare e....vara e totul bine si frumos dar cum incep ploile sau da zapada e chiar o problema. Noi am incercat sa luam unul situat cat mai sus posibil, in caz de ploi cum au fost anul trecut macar sa fim siguri ca nu vom fi inundati...dupa cate am vazut ce s-a intamplat iata ca ne-am pus si problema asta....
Cam atat imi vine in minte acum, daca imi mai amintesc ceva iti mai spun.
Multa bafta!
Ana si Bianca-iubita
GeorgetaR spune:
Daca terenul nu e deja ingradit si cu vecinatai clar delimitate ai mare grija la cadastru. Incearca sa faci cadastrul cu ac. persoana care l-a facut si pt. loturile vecine. Noi nu am stiut, am adus un cadastrist la intamplare, care a gresit masuratorile si era cat p-aci sa ne mutam gardul la 10cm de geamul de la living. Noroc ca ne-am inteles cu vecinii!
yank spune:
In afara de intrebat la primarie daca poti contrui pe el,cheama un inginer care sa iti masoare adancimea pina la panza freatica,afla cit de departe este canalizarea in caz ca exista in zona si in general de un tragi utilitatile.Daca panza freatica esti aproape poti avea surpriza sa ai un beci inundat continuu
MirelaV spune:
vezi tu sa nu-ti treaca vreo teava pe sub teren si sa nu poti construi..e bine de verificat. sa nu ai fire de inalta tensiune deasupra terenului...
MirelaV
pupicei pe burticei