Nasterea indusa?
Sunt in saptamana 40 si nu am nici un semn de nastere. Medicul meu este de garda duminica si mi-a spus ca ma va interna. Presupun ca daca pana atunci bebe nu va veni o sa imi induca nasterea.
Fetelor ce inseamna asta? Ce presupune? A trecut cineva prin asa ceva? E bine pentru bebe?
Astept parerile voastre!
Multumesc!
Raspunsuri
Ela spune:
Eu am avut nastere indusa, la 7 zile dupa termen.
A inceput distractia la 4 dupa-amiaza cu o pastila intravaginala - trebuia sa stau in pat 2 ore sa-si faca efectul, dupa ceas la 6 si ceva au inceput contractiile si pe la 7 si - mi-au pus si perfuzie cu ocitocina. Pe la 10 am facut si epidurala si am nascut la 1,05 pe ... Ilinca!
Ce pot sa-ti spun:
- singurul pericol este sa ai contractii fara dilatatie - si atunci se ajunge - in f-ctie de cum hotaraste dr. - la cezariana
- se pare ca tot din cauza asta nu mi-au rupt membranele - cum stiam eu ca se face
- se pare ca datorita medicatiei contractiile sunt mai violente - dar cum n-am termen de comparatie - pot sa-ti zic ca nu a fost dracul chiar asa de negru (desi nu cred ca as fi facut fata fara epiddurala, ca aveam contractii la 2 min. la dilatatie 2).
Bebe nu pateste nimic, stai linistita si gandeste optimist!
Daca vrei - am povestit mai pe larg la subiectul Ilinca Maria - de la Nasterea pe glob!
Oricum, iti doresc nastere usoara si bebe sanatos - si o sa vezi ca Marea Intalnire merita toate eforturile!
Numai bine la mamici si la bebici!
Manu si Ilinca
Doina spune:
si eu am avut nastere indusa, eram in 40 saptamini cu col deschis 4 cm din luna 4 si dr meu a zis ca nu mai asteptam pt ca ar putea ajunge o infectie la bebe... mi-a fost teama, lucru absolut normal, dar pe undeva a fost bine pt ca stiam exact ce ma asteapta. mi s-a facut o perfuzie la 8 dimineata si contractiile au venit usurel si au fost suportabile pina la 2.30 cind mi-au rupt si membranele - nici asta nu e dureros! de fapt habar n-am cum a facut moasa, doar am simtit cum curge un lichid fierbinte... la 3.57 am nascut-o pe carla si dr a zis ca e un bebe fericit pt ca nu a suferit absolut deloc de pe urma nasterii! lucru ce m-a bucurat enorm! deci totul a fost bine si frumos, pt mine si pt bebe! nu-ti fie teama absolut deloc! e mai bine sa sti ce te asteapta decit sa ai surprize! nu se poate intimpla absolut nimic rau bebelusului!!!! sanatate mult si nastere usoara!
Doina&Carlita-iubita
crenguta spune:
la 42 de saptamini , m-am, internat pentru inducerea nasterii.
Dimineata la ora 7 mi-au introdus un gel pentru dilatatie, pina la ora 12 nu aveam dilatatie decit 3 cm, venisem cu 2, am mai primit o portie de gel, nimic, pela ora 16 a venit doctorul a vazut ca nu am de gind sa nasc asa de usor, asa ca mi-a rupt apa, (3kg), imi puneau un fel de scutece si nu faceau fata.Abia acum , dupa rupere membranelor au inceput durerile, au urmat perfuziile pentru dilatatie(nu-ti face griji, nu sunt diferente prea mari intre o nastere normala si una indusa, eu am nascut si normal si provocat).La ora 20,20 am nascut pe Diana, de 4,600 kg, si 56cm, de circumferinta capului ce sa-ti mai spun-38cm.Copil foarte mare, care nu vroia in ruptul capului sa iasa afara(au tras-o cu vacuum ca sa iasa).Asta a fost.Durerile nu sunt mai mari asa cum am auzit ca se spune, stai linistita si poate chiar acum incep contractiile, sa fii sanatoasa!
ruscus spune:
eu am avut o nastere indusa la 41 de saptamini, nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi.la 30 de minute dupa ce mi-a introdus pastila (cytotec)au inceput contractiile iar dupa circa 12 ore am nascut.eu am nascut foarte usor un baietel de 3.600g. iti tin pumni.
Ela spune:
quote:
Originally posted by Aalina
va multumesc tuturor. Mi-ati dat curaj pentru maine.
Sa va traiasca ingerasii!
Alina, nastere usoara si bebe sanatos si sa ne povestesti cum a fost!
Numai bine!
Manu si Ilinca