Mamici de iulie - august (79)
Raspunsuri - Pagina 20
Tweety7 spune:
Larisa
fata curajoasa! Faina povestea nasterii Alexiei!
http://photos.yahoo.com/ph/mirescuandra/my_photos
37+
mamanati spune:
Buna dragutele mele,
Imi era mult dor de voi, dar nu puteam sa va scriu ca nu am avut net citeva zile. Am mult de recuperat cu cititul.
Felicitari mamicilor care au nascut zilele acestea! Multa sanatate la bebelusi, sa creasca mari si cuminti!
Noi am fost la eco. Bebelusha e ok, dar e micuta, are 2560 kg. Medicul a spus ca deja e fixata cu capusorul in jos!
cred ca o sa mai stea in burtic o saptamana, doua. Deci, martta
,dar e prea devreme pentru galerie.
In rest merg mult pe jos, mai merg la piscina, si o sa mai merg o saptamana la munca(part time).
Va pup pe toate, incerc sa mai recuperez cu cititu.
Nati si minunea din burtic 38+
leistra spune:
crissa, avem si noi aceeasi problema cu Elena, plange intr-una si nu doarme, nu doarme aproape deloc ziua, azi am fost la medic, nu mai rezistam nici eu nici sotul, am plimbat-o toata dupa-amiaza si nu a plans, dar nici nu a dormit, cum am pus-o in patut, urlete nu altceva, Slava Domnului nu e bolnavioara, medicul crede ca de foame plange si i-am marit doza, 120-130 ml din patru in patru ore, noaptea se trezeste o data pe la 3 si ii dau pe cam pe la 3.30, iar daca nu se rezolva ma duc sa ii iau formula speciala pentru colici
alexia27, mi se pare ca ii dai cam mult bebelinei, iarta-ma ca ma bag, dar chiar azi citeam cu sotul intr-o brosura de la medic si vad ca ii dai cam multe mese pe zi, poate are colici, ca nici prea mult nu e bine
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
miti2004 spune:
Dragelor, am o rugaminte pt cine mai actualizeaza listuta : va rog treceti si la mine ca am nascut cu cezariana si Apgar a fost 7 si la 5 minute 9. Multumesc.
Mi-am dat seama ca la mine nu scria cum am nascut ( cezariana ) pt ca tocmai vroiam sa-i raspund Sabanei si ma uitam sa vad cum a nascut ea. Deci, Sabana draga, eu la cat sunt de varza desi la tine scrie rahi epidurala eu nici acum nu stiu daca asta inseamna nastere naturala sau cezariana, pt ca intrebai tu la cat timp se poate
, eu de exemplu am inceput la 6 saptamani ( am cezariana ) si a fost ok, insa deocamdata evit ( scuze pt amanunte ) statul pe burta ( nici macar cand dorm ), pt ca inca nu vreau sa apas pe operatie...insa nu m-a durut operatia "dupa", bine, nici nu am exagerat
, am luat-o usurel.
Oncicu, eu nu stiu daca tu ii dai laptele tau sau lapte praf, insa de la laptele matern nu ar trebui sa fie constipat bebe, la mine facea des kaka cand ii dadeam lapte de la mine, insa cand l-am trecut la lapte praf si al meu a facut mai greu. Insa, ce e bine de stiut e ca daca face kaka normal si nu tare, chiar daca face la 2 zile, inseamna ca NU e constipat. E constipat doar daca kaka e tare, la mine a fost vreo 3-4 zile si l-am ajutat ca si tine cu un piculet de supozitor glicerina, dar prima parte din kaka era tare si lung ( scuze, dar ca sa-ti dai seama ). Acum face o data pe zi, rar de 2 ori, dar se elibereaza tot ca umple pampersul
. Aaaa, si cum zicea si larissa, trebuie ragait ca sa iasa gazele din burtica, eu il ragai de 2-3 ori la fiecare masa. Atunci cand e f infometat ragaie mai mult.
Crissa eu ii pun intai intr-o nara, il tin inclinat ca la 45 de grade cu fata in sus, ca si cand ai sta tu pe un scaun in masina dar cu scaunul inclinat mai pe spate, si dupa 2 minute ii scot mucisorii cu pompita, nu ii las acolo, ca altfel se usuca la loc si nu am rezolvat nimic. Iar baita o facem on jur de 9-9.30 seara si dupa aia papam.
Lucians eu cred ca e o mare prostie sa fierbi apa lui bebe pt baita, nu are sens. Al meu a stat 2 sapt in maternitate ( a fost prematur ) si le faceau baita cu apa de la chiuveta si la bebeii de 1500 grame...si nu s-ar risca astia aici aiurea daca nu ar fi ok.
In alta ordine de idei, al meu papa la 3ore, maxim 3ore jumate, si noaptea si ziua, si cere singur...in sensul ca daca e ora mesei tipa ca din gura de sarpe pana se vede cu biberonul in gura...eu tot sper sa ajungem si noi sa dormim mai mult intre mesele din timpul noptii, dar deocamdata nici o sansa
.
va pup
,
miti, mamica de 
emiliapop spune:
quote:
Originally posted by mamanati
In rest merg mult pe jos, mai merg la piscina, si o sa mai merg o saptamana la munca(part time).
Va pup pe toate, incerc sa mai recuperez cu cititu.
Nati si minunea din burtic 38+
Mamanati
ce curajoasa si activa esti tu!
Piscina, mers mult pe jos, servici.....da ce vrei sa nasti la servici?
emilia 40+ si
scump si iubithttp://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060804/dt/7/k/90af/preg.png
mamanati spune:
Emilia, sa stii ca nu e o idee rea sa nasc la munca. Lucrez la Ambasada SUA, si bebelina va obtine cetatenie americana daca o nasc pe teritoriul SUA.
Activa poate sunt, dar numai curajoasa nu. Pe zi ce trece tot imi piere pofta de a naste fara epidurala.
Fetelor, cine activeaza listuta, sa completeze si la mine citeva date: nasc la maternitatea N1 Chisinau, cu doctorita Tatiana Nichitin. Si, la 39 saptamani avem 2560 kg.
acvi spune:
Mamanati,ce bine pentru tine ca bebita a fost cuminte si s-a intors!!Nastere usoara si o bb-ina sanatoasa si mincacioasa!!!
EU am fost simbata din nou la eco si din pacate tot cu funduletul spre iesire e asa ca a ramas stabilit ca miercuri sa ma internez pentru cezariana.Abia astept sa dau ochii cu micuta locatara a"garsonierei"
,cu toate ca nici la ora asta nu ne-am pus de acord cu numele:eu sint pentru Timeea sau Antonia sotul si baietelul pentru Andreea..pb e ca nici combinate nu merg ..asa ca sintem inca in dilema.
Va doresc nastere usoara,fetelor care sinteti pe ultima suta de metri !!!
Gabi 39
.
cornelia_laura spune:
Buna dimineata fetelor.
Stau inca cu emotii, abia azi luam rezultatul de la urocultura.
Din pacate, parca nu erau destule, am reusit sa racim tare si eu si sotul si mi-e foarte frica sa nu-i dam si lui bebe mic. Dar nu are cine sa se ocupe de el in afara de mine asa ca pana la urma ce-o vrea Dumnezeu.
Cu oboseala sunt si eu varza, azi noapte s-a trezit si Eduard de cel putin 10 ori, plus mesele lui Eric.
Despre baita: eu ii fac in fiecare seara(cand sunt ff obosita il spal la chiuveta) pe la 10.00, apoi papa si adoarme imediat. Si lui Eduard ii faceam la fel. Cat despre fiertul apei eu una nu am facut asa niciodata si nici nu am avut probleme.
Alexia27, si Eric mananca ziua la maxim 2 ore, uneori plange de foame si la 1 ora jumatate. Bine ar fi sa treaca macar 2 ore intre mese. Noaptea insa mananca doar de 2 ori. La fel pateam si cu Eduard si pediatra mi-a zis sa-i dau sa pape cand ii e foame.
Picaturile de colici se dau inainte de masa sau puse in biberon. Eu prefer prima varianta(daca nu papa tot?).
Noi pt colici folosim acum Debridat sirop(2,5 ml de 3 ori pe zi) si Bonisan. Sab Simplex parca nu avea nici un efect. Astea oarecum il mai linistesc.
Acum am si eu o intrebare
pt voi cele care ati nascut deja: a venit preotul acasa sa va citeasca??? Eu am uitat complet ca treabuia sa fac asta parca la 9 zile de la nastere.
Cornelia, mamica lui
Eduard(21.06.2004) si
Eric(13.07.2006)
POZE 
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
cornelia_laura spune:
Pentru mamicile care alapteaza am o oferta:
-am o cutie de GALACTOGIL(desfacuta dar nefolosita)
-am 2 cutii de Ceai pt lactatie de la Fares
Le ofer cu drag, daca cineva are nevoie de ele, mie una nu mai imi trebuiesc.
Cornelia, mamica lui
Eduard(21.06.2004) si
Eric(13.07.2006)
POZE 
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard
crissa71 spune:
LArissa:SAru mana.pupici
Leistra:Si noi i-am marit doza ca urla rau pana sa ne dam seama ce are...PArinti iresponsabili ce suntem !!!De unde sa stim?Refuza sanul..(bine era umflat de plans) si adormea 5 min se trezea...il linisteam..adormea 5-10min se trezea...PAna nu i-am dat formula..30+30...nu s-a saturat...ajunsese la 130 ml aseara si dupa a adormit bustean!!
miti2004:45 de grade zici, pare acceptabil ca altfel se inneaca..am incercat..la 45 probabil ca nuse mai inneaca.Multumesc.Pupici
VAd ca toate le faceti baia dupa 21...Sper sa-l conving si eu pe sot..ca a citit el nu stiu unde ca se face mai devreme. adica 7.30-8.30...
Fetelor i-am vazut un par in ochisor aaseara cum fac sa i-l scot??!!!
Daca nu i-a iesit azi singur trebuie sa ilscot..dar cum??!!ati patit-o si voi?
crissa71 http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060718/dt/7/k/d8cf/preg.png