Pentru gradinarese :)
Raspunsuri - Pagina 2
Victoria spune:
Este si o pepiniera cu plante (f. acceptabila ca pret) langa mine, in Domnesti, au de toate, pomi, conifere, mana Maicii Domnului.
Marina, eu zic sa astepti un pic cateva zile pana trece canicula asta, pe caldura asta ti se fierb bietele plantute de gazon, poti sa-l uzi si de 3 ori pe zi ca nu cred ca rezista.
Daca vrei mai multa info, da-mi un PM si-ti dau nr. meu de tel, sau da-mi un mail.
Pietrele eu zic sa le aduni, si orice altceva( bucati de tigla, mortar, etc, orice nu e pamant)
Ideal era sa aduci niste pamant de padure..
Sa inteleg ca te-ai mutat "la curte"? Brava, sa fie cu noroc, nu vrei un catel, o pisica, ceva, noi avem un excedent
V
veni, vidi, Victorie!
Cleomax spune:
marina, ca sa nu-ti ia vantul semintele de iarba, pune peste ele un strat subtire de paie(cat mai curate). in doua-trei saptamani iarba creste printre paie in timp ce acestea putrezesc si pur si simplu dispar.
boticelina spune:
Da, Georgeta, cred ca "mana maicii domnului" este denumirea populara a caprifoiului. Nu-i asa ca miroase divin?
Buretii vegetali sunt niste castraveti care dupa ce se maturizeaza se proceseaza (se fierb) si nu ramane din ei decat o retea de fibre aspre. Imposibil sa nu fi vazut pe piata asa ceva. Dupa fierbere culoarea lor e crem. Eu am gasit semintele in Grecia la un nene si le-am adus acasa, n-am avut prea mari succese cu prelucrarea lor pentru ca i-a prins o bruma cat erau inca mici (i-am pus tarziu). Da' perseveram
pisici si floricele
Marina spune:
victoria daca nu riscam sa facem publicitate putem discuta si aici...am ceva probleme cu PM.
Caprifoiul cand se pune/ si cum il gasesti...seminte sau deja crescut de pe la vreo sera? M-ar tenta sa-mi pun ceva verdeata pe garduri ca stau intr-un complex de asta nou de case si pot numara fiecare fir de iarba a vecinului.
Victoria speram sa ne mutam cat de curand inca stam la bloc da mai avem putin cu casuta...si no way catel sau pisica ca am doi copii asa ca e suficient
ppisic spune:
Caprifoiul se inmulteste prin butasi, dar cred ca se gaseste si plantuta gata prinsa in comert.
Cataratoare interesante mai sunt: clematite, passiflora, trompeta ( nu stiu daca asa-i zice, pe latina e campsis radicans. Mie imi place si hedera ( care rezista bine si iarna).
Boticelina m-ai facut foarte curioasa cu buretele vegetal Stii cumva si denumirea botanica?
Succes la gradinarit,
Diana
irina.c. spune:
quote:Si eu ador caprifoiul,si fiindca n-am gradina l-am plantat intr-un ghiveci imens pe balcon.Il am de doi ani,anul asta a si inflorit,mirosea superb.E simplu de inmultit.Eu am rupt cateva crengute de la baza unei tufe,cam prin luna februarie,le-am pus in apa si cand au facut radacini le-am plantat in ghiveci.Are nevoie de un loc insorit.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by Marina
victoria daca nu riscam sa facem publicitate putem discuta si aici...am ceva probleme cu PM.
Caprifoiul cand se pune/ si cum il gasesti...seminte sau deja crescut de pe la vreo sera? M-ar tenta sa-mi pun ceva verdeata pe garduri ca stau intr-un complex de asta nou de case si pot numara fiecare fir de iarba a vecinului.
Victoria speram sa ne mutam cat de curand inca stam la bloc da mai avem putin cu casuta...si no way catel sau pisica ca am doi copii asa ca e suficientMarina
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
boticelina spune:
Diana, am cautat si buretele vegetal se numeste luffa cylindrica sau luffa aegyptiaca
Poza aici si www.floridata.com/ref/L/luff_aeg.cfm" target="_blank">aici
pisici si floricele
GeorgetaR spune:
Fetelor, am auzit ca exista o planta care tine cateii si pisicile la distanta. Nu ca as avea ceva cu bietele animalute, la mine in curte vor fi 2 caini si 2 pisici. Dar asta inseamna ca nisiparul copiilor va avea toate sansele sa se transforme in litiera si asta chiar nu vreau. Ma gandeam ca as pune ghivece cu chestia asta de jur imprejur si toata lumea va fi fericita. Are cineva idee despre ce vorbesc?
Victoria spune:
quote:
Originally posted by Marina
Victoria speram sa ne mutam cat de curand inca stam la bloc da mai avem putin cu casuta...si no way catel sau pisica ca am doi copii asa ca e suficient
Marina, caprifoiul se gaseste gata plantat in ghiveci, plantute mai mici sau mai mari, pe care le plantezi in pamant, langa gard, acolo unde iti doresti.Nu sunt scumpe aici la noi( noi am luat cu 50.000 lei vechi acu 2 ani) spre deosebire de magazinele de fitze din Otopeni care le vand cu sute de mii - plante din import.Gazonul poti sa-l mai completezi si singura daca zici ca ai avut probleme cu el - iei samintza din Metro/Brico etc, imprastii cu mana, arunci ceva nisip peste sa nu-l manance vrabiile, uzi...si iese. Ideea e sa fie terenul nivelat, sa scoti pietrele si alte resturi ramase dupa constructie.Poti sa pui si pomisori la toamna, 1-2 tufe de zmeura langa gard - sunt bune si de gard viu, etc.
Succes,
V
veni, vidi, Victorie!