Diagnostic Genetic Pre și Postnatal
Dragi mamici,
Sunt medic neuropsihiatru, doctor in stiinte medicale, colaboratoarea unei retele internationale de diagnostic genetic. As vrea sa va ajut sa aflati mai multe despre diagnosticul genetic pre si postnatal pentru a avea copii sanatosi.
Va stau la dispozitie. Îmi puteti adresa intrebari legate de bolile genetice si de diagnosticul lor.
Raspunsuri
teodraghici spune:
Irina, bine ai venit pe forum.
As dori sa stiu mai multe despre Boala Sanfilippo si Boala Sandoff.Am o fetita in varsta de 9 anisori pe scara cu tetrapareza spastica recuperata bine , zic eu, suspecta de una din bolile astea. Eu am cautat pe net si nu am gasit mare lucru...poate ma ajuti tu....si ce analize se fac pt dg corect?
Mersi anticipat
si BB Fulvia
mimika spune:
Buna. Poti sa imi zici daca sindromul Down este transmis genetic? Viitorul meu sot are un verisor (copilul surorii tatalui lui)cu acest sindrom. Ar fi cazul sa fac ceva teste inainte de nastere pentru a nu fi vreo problema? Nu mai stiu sa aiba cineva din familie aceasta problema. Multumesc
Mihaela
x
Michelle81 spune:
Buna!sunt gravida in 20 saptamani si copilul a fost diagnosticat cu hidrocefalie.Am facut amniocenteza si rezulatatul a iesit bun.acum urmeaza sa fac MRI.fetita este dezvoltata normal,inima.organismul,doar capusorul este cam mare pt aceasta varsta de sarcina.As vrea sa stiu cum ar fii afectata fetita dupa nastere.
bubudream spune:
Buna Irina!
M-am bucurat enorm cand am gasit mesajul postat de tine.
Urmeaza sa fac FIV. Momentan suntem in faza analizelor anterioare inceperii tratamentului. Printre analizele ce trebuie facute se numara si consultul genetic si cariotipul. Stii cumva unde se pot face acestea in Cluj Napoca?
Iti multumesc anticipat!
quote:
Initial creeata de Irina2006
Dragi mamici,
Sunt medic neuropsihiatru, doctor in stiinte medicale, colaboratoarea unei retele internationale de diagnostic genetic. As vrea sa va ajut sa aflati mai multe despre diagnosticul genetic pre si postnatal pentru a avea copii sanatosi.
Va stau la dispozitie. Îmi puteti adresa intrebari legate de bolile genetice si de diagnosticul lor.
aalina2003 spune:
Irina, bine ai venit si..am si eu o intrebare:este posibil ca in cadrul unui o laborator de diagnostic prenatal sa se stabileasca daca o persoana este homozigot sau heterozigotpentru D(la Instituttul de Hematologie,analiza nu a fost exacta, aiiesit posibile maimulte variante.Multumesc pentru raspuns, dupa cum vezi, deja ai o multime de intrebari!!
florentza spune:
Buna seara !
Pe mine m-ar interesa, daca se poate, sa stiu urmatoarele :
Daca mama are hepatita in timpul sarcinii, ce influente negative poate avea acest fapt asupra fatului\copilului ?
Si ... daca Vitiligo se transmite de la mama la copil, genetic.
Va multumesc din suflet ... am sa urmaresc raspunsurile dvs. cu interes.
" Femeia se realizeaza prin casnicie si devine fericita prin maternitate ".
Florentza
florentza spune:
Pacat ca nu se raspunde .
Ce mult mi-as fi dorit sa stiu ....
" Femeia se realizeaza prin casnicie si devine fericita prin maternitate ".
Florentza
sanziana72 spune:
M-ar fi interesat si pe mine, dar inteleg ca sansele sa mi se raspunda sunt minime.
Fetita mea are o afectiune pentru care nu avem un diagnostic. Testele genetice se pot face doar stiind aproximativ ce cauti sau se poate face un test general ?
Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
lady_in_red spune:
Florentza, nu sunt genetician, deci am sa-ti raspund "scolareste" dar medical- vitiligo nu se transmite genetic, ci doar o predispozitie la aceasta boala. La hepatita e cam ca ruleta ruseasca. De pinde in primul rand de tipul hepatitei: nu e musai ca bebe sa o ia- exista tratament dar depinde de stadiul bolii.Foarte important este ca dupa nastere sa i se faca copilului testele necesare pentru a afla daca a primit boala si a se aplica tratametul corespunzator in vederea impiedicarii acutizarii bolii
Karina Iulissa-8ani-Codrin Iulian-1 an si 10 luni-Laura Andreea si Daniel Florin