Cat suc sau apa bea un bb de un an si jumatate?

Cat suc sau apa bea un bb de un an si jumatate? | Autor: gabid

Link direct la acest mesaj

Simona bea un litru si ceva pe zi!Acum imi cere sa-i dau numai e ca anul trecut!Prefera sucul decat apa!Oare este vreo restritie la suc?

Va pup,

Gabi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

David depaseste 1 litru si jumatate de lichide pe zi...daca nu mai mult. Suc ii dau decat dimineata, biberonul mare de 250 ml cu suc prospat stors. In rest ii dau numai apa si ceai neindulcit. Chiar si cand ii mai dau uneori Tedi, tot diluat i-l dau, adica ii pun cam 220 ml ceai si 30 ml Tedi...doar de gust...si rade biberonul cand simte gustul de dulce.
Nu stiu cate lichide ar fi normal sa bea pe zi, dar avand in vedere ca bea foarte multa apa si ceai fara zahar, nu vad ce rau ii pot face...doar sa-i curete bine rinichii.

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Lichidele si eu le dau tot neindulcite.
Cat beau ei, variaza... Daca este foarte cald, beau multe lichide(mai bine de 1 litru pe zi). Dar, in general, cam jumatate de litru de ceai si sucul de fructe(200 ml /zi)

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Intamplator am vorbit chiar ieri cu o nutritionista si-a venit vorba si despre suc;veve nu bea prea mult(~200ml/zi)...credeam eu.Cica unui copil ii ajung cam 100-120ml pt.aportul de vitamina C,iar o cantitate mai mare nu aduce decat...zahar;care nu-i recomandat nici ala prea mult.In plus ii taie si pofta de mancare care la noi oricum e dezastru.Tipa asta mi-a recomandat sa-i indoiesc sucul cu apa;insa veve nu-i chiar inebunita dupa suc,asa c-o sa-i dau doar putin suc pt.vit.C,restul apa chioara...

Irina & Veve cea cumintzica foc!
Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." (Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Eu am inceput sa-i dau si suc din comert.Am incercat cu Santal ,la inceput s-a deranjat si acum l-a acceptat f.bine.A mea nu prea bea apa si cate un litru de suc ...deci ii dau santal de piersici,portocale;portocale;portocale-mango;hoches C(portocale)...chiar unele au adaos de zahar dar vad ca merge.Oare sa nu-i mai dau?Tare ii plac!Ieri i-am luat Pfaner pe care scrie ca-i 100% fructe.Este mai comod cu sucul din comert!Pana la un an si 4 luni i-am dat si eu numai portocala stoarsa dar se saturase si numai vroia deloc.

Va pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Si Andra bea f multe lichide si daca o scap sa bea inainte de masa nu mai mananca bine. Insa ca si cantitate noua ni s-a spus ca poate sa bea cat vrea, cu conditia ca inainte de masa, atat cat e nevoie, sa nu bea ca sa nu-i taie pofta de mancare. Deci, daca papa bine si ia in greutate normal, nu cred ca are rost sa-ti faci probleme. Unii copii nu papa deloc fructe si beau doar sucuri in prostie. Mai ales daca nu au zahar... eu i-as da unda verde!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Uite un articol referitor la acest subiect:

"Sucul si deficientele de nutritie

<<<Sunt ingrijorata pt.ca fetita mea consuma o cantitate mare de suc pe zi.Probabil cam 1l-1,5l.Sora mea mi-a spus ca exista un studiu despre limitarea cantitatii de suc la o cana pe zi si cresterea cantitatii de lapte in dieta copilului si ca in studiu se spunea ca prea mult suc si insuficient lapte ii pot afecta copilului dezvoltarea mentala.Este adevarat?>>>

O cantitate prea mare de suc poate avea consecinte serioase asupra nutritiei copilului.Nu pentru sucul ar fi rau ci mai degraba din cauza deficientelor de nutritie pe care le provoaca prin faptul ca copilul nu mai mananca la fel de bine,saturandu-se cu suc.Laptele are un rol important in dezvoltarea copilului si cred ca observatia referitoare la dezvoltarea mentala nu este legata de suc,ci mai degraba de lipsa grasimilor din laptele inlocuit cu suc. La copiii mici procesul formarii unor importante celule nervoase si a imunitatii sunt in plina desfasurare si laptele contine importante cantitati de grasimi care ajuta in acest proces.
Parerea mea este ca ar trebui sa micsorati cantitatea de suc oferita copilului pana la maxim 150-170ml/zi(un suc bogat in vit.C)si sa fiti sigura ca bea 500-700ml lapte,nu numai pt.grasimi,dar deasemenea pt.calciu,vit.A si D si proteine.Inafara acestor cantitati de lapte si suc mai puteti oferi copilului apa.(Sue Gilbert-consultant nutritionist)"

Irina & Veve cea cumintzica foc!
Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." (Shakespeare)

Mergi la inceput