Cleopatra Stratan-o minune de fetita

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Apropo de sport si performanta ... au mai fost scandaluri pe aici prin RO cu fetele de la gimnastica. Alea nu-si omorau copilaria? Nu tot performanta faceau? Si noi stateam cu sufletul la gura cand luau medalii dupa medalii, dar atunci nu ne-am razvratit cum ca ele nu au copilarie, adolescenta sau ca ard etapele.
Performanta cere sacrificiu, si cu cat balanta se inclina intr-un domeniu cu atat sansele sunt de dezechilibre mari in alte domenii...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Comi spune:

http://www.evz.ro/article.php?artid=283307

Pentru toate cele care au tot sustinut ca (,) Cleopatra e un copil chinuit, exploatat, fara copilarie, va rog sa cititi acest articol.

Din invidie oamenii zic orice, deci nu mai credeti pe oricine zice ca acest copil sustine nenumarate concerte, la ore tarzii.

Pavel Stratan e un tata bun, isi iubeste fiica si asta se vede.
iar faptul ca e timid in emisiuni (am observat acest lucru si alta data, in alte interviuri televizate) il face sa para rece sau insensibil fata de fetita lui (ati comentat voi ca atunci, la "De 3X femeie", nu o strangea in brate, nu-i dadea pup sau nu-i zambea).
Nu-l mai judecati asa usor.
De fapt, pe nimeni nu trebuie sa judecam usor, mai ales din prisma modului in care credem noi ca ne-am comporta. E o capcana in care cadem prea des.

Un copil de 3 ani nu poate fi fortat sa cante - nici chiar de parintii lui! Uitati-va la copiii vostri si recunoasteti cinstit daca ii puteti obliga la aceasta varsta sa cante atatea piese daca ei nu vor! Oricat de inteligenti ar fi ei la 3 ani, daca nu vor, nu le place, nu-i puteti forta, pur si simplu nu au varsta la care sa poata fi "ingenunchiati" si obligati sa faca ceva - chiar si de un parinte sever.

Dintotdeauna am vazut in Pavel Stratan un om sensibil, timid si la locul lui (chiar daca ar putea sa se umfle in pene pentru succesul sau - si nu ma refer aici la CD-ul Cleopatrei, ci la cele trei albume ale sale).
Si nu mi se pare ca ce face Cleopatra pe scena se numeste performanta, deci nu se pune problema chinuirii copilului pentru a ajunge la un nivel de performanta. E o joaca pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Comi, o joaca ar fi sa cante acasa.. Dar sa apari in fata unei sali pline de oameni? O, Doamne, emotiile trebuie sa fie covarsitoare.
Tin minte ca si atunci cand trebuia sa recit o poezie in fatza clasei mi se inmuiau genunchii.
Nu vad legatura intre practicarea unui sport de performanta si aparitiile pe scena. Una este sa faci un efort sustinut, fizic, si alta este sa suporti presiunea psihica si emotiile sustinerii unui concert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Sa stiti ca sunt uimitori copii ... nu au emotii asa cum avem noi cand este vorba sa cante in fata unui public.

Va spun din proprie experienta. Noi am participat la doua festivaluri pana acum si am fost uimita sa-mi vad copilul cat de bine se integreaza si ca nu are emotii. O alta constatare a fost ca se poate concentra mult mai bine daca are public. Are un cantec pe care l-a cantat perfect doar in ziua concursului, unde de altfel a luat si premiul trei... dar de atunci nu l-a mai cantat cum trebuie.

Zilele trecute am fost la o auditie cu el si a fost si bona, care a ramas impresionata de cat de serios poate sa devina si cum traieste cantecele cand are public... ceea ce nu se intampla acasa.

Visul lui cel mare este sa apara la televizor, dar noi nu ne putem permite, asa ca i-am spus sa invete mai intai si apoi...

Cleopatra este uimitoare, a muncit mult, dar daca ea nu ar fi vrut sunt convinsa ca parintii nu ar fi putut face nimic. Se cunoaste pe fata ei ca este un copil fericit. Apoi daca la ea in casa toata ziua se canta este normal sa imite acest comportament si sa-si doreasca sa fie ca tati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Comi spune:

quote:
Originally posted by Eliza5

Tin minte ca si atunci cand trebuia sa recit o poezie in fatza clasei mi se inmuiau genunchii.
Nu vad legatura intre practicarea unui sport de performanta si aparitiile pe scena. Una este sa faci un efort sustinut, fizic, si alta este sa suporti presiunea psihica si emotiile sustinerii unui concert.

Asta e diferenta dintre tine si ea: tu aveai emotii cand erai mica, dar ea nu.
Oamenii nu sunt la fel.
Asta e greseala: tot timpul ii judecam pe ceilalti imaginandu-ne ce am face noi daca am fi in locul lor (sau daca ne-am aflat in situatii asemanantoare cu alte prilejuri).

Daca asculti toate melodiile Cleopatrei, o sa vezi ca se simte ca ea canta cu placere. Are melodii la care efectiv se alinta cand le canta (se numesc: "Cutzu", "Surprize").

Iar pentru partea a doua a mesajului: sportul de performanta implica si participarea la diverse concursuri sportive - altfel nu e sport de performanta. Concursurile sportive sunt competitii in primul rand, deci implica emotii, presiune psihica si tot tacamul.

"De ce ne trebuie doi ani pentru'a'nvata de la parinti
Cum se vorbeste. Iar cincizeci sa tinem limba dupa dinti...
De ce? De ce?"
(citat din "De ce?" - melodie de pe albumul Cleopatrei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

quote:
Originally posted by Comi
Iar pentru partea a doua a mesajului: sportul de performanta implica si participarea la diverse concursuri sportive - altfel nu e sport de performanta. Concursurile sportive sunt competitii in primul rand, deci implica emotii, presiune psihica si tot tacamul.

exact asta am vrut sa spun si eu ...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

ce mai stiti nou de Cleopatra?

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

N-am apucat sa citesc chiar toate raspunsurile, dar am constatat ca cele din bransa mea ( muzica) vad lucrurile la fel ca si mine, si nu intamplator.
Eu sincer n-am priceput si nu pricep de ce se face atata valva in jurul ei.
Copii cu ureche muzicala, simt ritmic, am tot intalnit, ba chiar cu voce mult mai buna, si nu se facea atata caz.
Eu n-o vad deloc ca pe un fenomen, ci ca pe un copil muzical, ca multi altii.
Melodiile iar nu-mi plac, dar ma rog, asta e alta poveste, ca nu le-a compus ea.

Referitor la emotii, va confirm din experienta mea, ca pana prin liceu nu prea stiam ce sunt alea emotii, sau mai bine spus, erau la scara mult mai mica decat au fost dupa aceea, si asta se explica prin faptul ca pe masura ce cresti constientizezi, devii mai responsabil, si stii ca o secunda de neatentie te da peste cap si s-a dus.... studiul tau de luni de zile.
Un copil la aceasta varsta percepe cu totul altfel scena, deci asa se explica felul ei de a canta la concerte.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

mie imi place tare mult de cleopatra.chiar daca cei mai avizati in domeniul muzical ii gasesc cusururi,la urma urmei cite din "starurile" de azi sunt perfecte din toate punctele de vedere? si eu am o fetita, putin mai mare ca si cleopatra dar o iubesc prea mult ca sa fiu invidioasa pe alte fetite.
in alta ordine de idei, de cite ori apare in strainatate vreun reportaj sau vreun articol despre orfelinatele din Romania si copiii strazii toti sar in sus ca vai de mine de ce se arata doar aceste aspecte ca doar avem atitia copii destepti si talentati si nimeni nu vorbeste despre ei.iata insa ca daca apare un copil destept si talentat se sare in sus ca-i abuzat si nici macar talentat.D-zeu sa mai inteleaga....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by speed

mie imi place tare mult de cleopatra.chiar daca cei mai avizati in domeniul muzical ii gasesc cusururi,la urma urmei cite din "starurile" de azi sunt perfecte din toate punctele de vedere? si eu am o fetita, putin mai mare ca si cleopatra dar o iubesc prea mult ca sa fiu invidioasa pe alte fetite.
in alta ordine de idei, de cite ori apare in strainatate vreun reportaj sau vreun articol despre orfelinatele din Romania si copiii strazii toti sar in sus ca vai de mine de ce se arata doar aceste aspecte ca doar avem atitia copii destepti si talentati si nimeni nu vorbeste despre ei.iata insa ca daca apare un copil destept si talentat se sare in sus ca-i abuzat si nici macar talentat.D-zeu sa mai inteleaga....

N-a spus nimeni ca nu e talentata, iar cusururi nu i s-au gasit.
E talentata, are ureche muzicala foarte buna, canta foarte curat ( cel putin in videoclip), nimic de spus, insa ca ea sunt destui, adica nu e un fenomen, despre asta este vorba.
Eu una nu cred ca parintii o forteaza, sunt convinsa ca ea canta din placere. Ca i se potrivesc sau nu melodiile, asta e deja cu totul altceva, si nu mai are nici o legatura cu ea, ci cu cei care se ocupa de ea.

Referitor la copiii Romaniei, da, avem copii talentati, dar nu suntem singurii din lumea asta.
Am vazut la televiziunea italiana copii de 4-5 ani cantand extraordinari, iar de rusi ce sa mai spun. Cine a vazut cor de copii rusi interpretand Recviemul de Mozart, ramane marcat pe viata. Asa tehnica vocala la o 5-6-7 ani eu n-am mai vazut. In concluzie, avem copii talentati ( scolile de muzica sunt pline de ei, dar nu se face atat valva, deoarece in Ro muzica culta e pusa la colt), asa cum si alte tari au copii talentati, deci nu suntem noi mai cu mot.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput