cum sa procedez cu mama

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Hildegard de ce nu angajezi o bona? Sau sa-l duci la cresa? Trebuie sa existe o solutie, alta decat sa o aduci pe mama ta. Cum sa aduci in casa o persoana care se poarta asa cu tine?

In plus eu nu cred ca intrarea in menopauza e o scuza pentru asemenea comportament!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Draga Hildegard, nu te mai justifica, ai toate motivele din lume sa te simti dezamagita de o asemenea mama. Si ma rog de ce ar merita numai ea respect? Fiindca e in varsta? Dar toti imbatranim (unii o facem chiar cu demnitate!) si nu vad aici vreun merit personal deosebit. Ah, daca s-ar comporta altruist (faza cu fumatul este oribila!!!), atunci respectul tau ar veni de la sine si relatia ar fi armonioasa. Dar atata vreme cat ea nu stie sa se poarte cum trebuie cu toata lumea, indiferent de varsta, mi se pare normal s-o tii la distanta. Traieste-ti viata ta, in liniste si pace, fara critici inutile, fara certuri si tot asa. Iubeste-o in continuare, dar de la distanta. Iti va fi mai bine.

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creasta spune:

Imi pare rau nu am vrut sa te jignesc,mama mea nu a facut asa ceva,si nu cred ca ar face,adica sa ma scuipe ca este nervoasa,asa rau este la menopauza?asa afcem si noi cind ajungem?inca o data scuze.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Creasta bineinteles ca nu ajungem toate asa!

Si mama mea este acum la menopauza (sfarsitul perioadei de schimbare) si se poarta normal, cu respect fata de ceilalti oameni, indiferent ca are bufeuri, nervi etc.

Nu te supara dar ar fi bine ca data viitoare sa citesti tot subiectul inainte de a raspunde (la fel si Maria).

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Mai fetelor scriu repede sa nu merg s-o omor.....

M-a sunat adineauri si m-a intrebat ce face Stefan. I-am spus ca are un piculet gingiile iritate(a mai avut asa) de la periaj ca e mai sensibil dar ii trece repede si asteptam maselele....
Vai si a urmat: ca bunica nu spala copii cu nimica pe dinti si ca de ce il spal pe dinti. A facut harcea parcea cu mine! Imi vine s-o omor.
Ca dintii astia si asa cad. stiu asta dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie copilul cu dintii cariati.....Doamne ca am niste nervi!
Va inchipuiti ce ar fi daca ar fi langa mine.. zilnic ce m-as face cu ea.......... numa cum stie ea si bunica la fel....nu lasa dupa mineeeee. Mai bine ar mai citi niste carti sa afle mai multe sau nu stiu ce sa zic.
Ele cred ca tot ce fac io faca a asa vreau io...fara sa ma documentez, fara sa stiu cum e bine....
Ca de ce am io carte acasa si citesc prostii din ea:Mama si copilul de Capraru, ca pe vremea lor nu era...si cresteau copii sanatosi.

Pai de aia mama la 48 ani n-are dinti in gura ca a invatat-o buni sa se spele, nu?si are probleme cu stomacul....si multe altele.

Pai cum sa aibe steff dintii cariati.......
Vai ca turbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Ce oameni, ce mama. Mama nebuna de legat!
Pentru ce ma suna?.....sa-mi spuna cum sa-mi spal copilu si cum sa-l cresc.Eu am nevoie de o vorba buna.

i-am spus ca asteptam maselele din spate si a zis sa-i dau cheia de usa de rontait la steff. Cum adica?Cica asa se dadea la tara inainte...i-am explicat ca avem inele dentitie care sunt cu apa distilata inauntru si se tin la frigider.......moama, pai cand i-am zis asta!!!!!! a urmat: ca nu e bine sa fie rece...
pai cum sa nu, zic eu, ii face bine...si medicii au inventat asa ceva nu eu personal.

fetelor, eu nu m-am asteptat ca mama mea sa fie asa o bunica.......asa o mama umblata prin lume, aranjata, frumoasa.
Ce e cu lumea asta?
Eu m-am gandit ca va fi o bunica model si o sa stau linisita dpv asta de vedere.
Da spre nebunie? sau ce????

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Doamne Hildegard.

N-am citit toate paginile ca n-am timp. Am citit doar prima si ultima si vad ca de un an nu s-a rezolvat nimic.

Trebuie sa inveti sa fi mai diplomata. Daca te suna si te intreaba de copil nu-i mai da toate amanuntele. Spune-i asa in general, ca Stef e bine, se joaca , e vesel. Toate mesajele pe care i le dai trebuie sa-i intareasca convingerea ca la voi totul e bine si e frumos, un rai pe pamint. Poate asa nu va mai gasi nod in papura. Daca insista cu intrebarile intoarec-i si tu intrebarile. Ce mai faci? etc.

Cu fumatul , e o problema mare. Nu e voie linga copii. Nu ar fi voie sa fumeze nici ea, dar asta e alta poveste. Dar daca nu intelege nu te mai baza pe ea in ajutorul cu copiul. Tatal tau cu ce se ocupa , nu te poate ajuta?
Pe mine ma ajuta mult tata, deoarece eu am trei copii de 4 ani, 3 ani si 1 an si 8 luni. Daca n-ar fi tata totul ar fi dublu mai greu pentru mine.
Tatal tau a stat o anumita perioada cu copilul? Cum se impaca cu el? Daca l-ai ruga sa te ajute cum ar fi?

Scuza-ma daca s-a mai discutat ideea asta, dar chiar nu am timp sa citesc acum ce s-a scris.

Iar cu mama ta trebuie sa ai multa rabdare si tactica, ca altfel vezi si tu ca se creeaza mai multe probleme decit ti-ai imagina.
Hai ca poti. Esti o femeie inteligenta. Nu mai cere de la ea mai mult decit poate da. Asta e.

Iti doresc putere si rabdare.
Sanatate micului Stefan.

Romana si cei trei pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Romana, pe mine m-a crescut un alt tata de la 2 ani, care e pentru 10 tati. El m-a ajutata mult in viata si pe mama la fel. El este mai tot timpul cu treaba si nu se poate sa steie el cu copilul. Are multttt de lucru si un servici cu teren.

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Hildegard, curaj. Mai mult nu7 stiu sa-ti spun...dar cel mai bine ar fi sa lucrezi asupra ta, ca asupra mamei nu ai sanse...exerseaza indiferenta....stiu ca sunt urat ce spun dar trebuie sa iti pastrezi nervii intregi pt. Stefan.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
Ajutati-l pe Alex!!!

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

hilde, mie mi-a placut ce a zis miss-parker, ceva mai incolo.
mai citeste si tu o data, de 2 ori si mediteaza nitzelush....
zau, ca tu si steff si sotul tau sunteti persj principale in pov asta!
mai da-o si tu jos pe mama ta, de pe piedestal!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Ce nu inteleg eu, este cum de tu nu-ti dai seama ca repeti acelasi tipar, speri in continuare, cam optimist, ca mama ta o sa devina peste noapte mama si bunica ideala.

Probabil ca asta nu se va intampla. E momentul sa accepti asta si te comporti in consecinta.

Asa incercam sa ma port si eu cu soacra, frumos, sa-i dau raportul ce facem, cum si cand facem, maaaare gresala, ea nu cauta decat gasesca lucruri de criticat, direct sau mai rau prin intermediul sotului, de ma trezeam ca nu-s ce chestie o fac absolut gresit, ceva ce-i spusesem de 2-3 luni!!!!! Si-n timpul asta tot clocea in mintisoara ei.

Acum discutie cu soacra:
Soacra: Ce mai faceti?
- Bine multumesc.
- Ce gatesti azi?
- Nu m-am decis inca.
- Unde iesiti azi?
- O sa vedem.

Ce rost are sa-i spun ce gatesc? Niciodata nu o sa fie sanatos, sau e post sau nu o sa-i placa lu fisu.
Daca ii spunem ca mergem la mare, e prea cald, la munte prea frig si anunta ploaie. Ati prins ideeea.
De ce sa ne complicam?

A, weekendul trecut a aflat de la sot ca mergem la munte si ne-a aranjat o intalnire cu socrul, fostul ei sot, desi noi nu vroiam sa ne intalnim cu el!!!!! Dragut, nu?

Mergi la inceput