Retete cu carne de oaie?
Raspunsuri - Pagina 4

Carmen_Marieta spune:
Cotlete de miel cu rozmarin
8 fire de rozmarin
8 cotlete mari de miel, curatate de grasime
3 catei de usturoi, curatati de coaja si taiati felii
3 linguri ulei de masline
2 linguri boabe de mustar
Pe fiecare cotlet legati cu ata cate 1 fir de rozmarin, prinzand intre cotlet si fir cate 2 feliute de usturoi. Amestecati mustarul cu uleiul si cu un praf de sare si piper si ungeti cotletele.
Incingeti o tigaie din teflon la temperatura maxima. Frigeti cotletele timp de 1-2 minute, pe fiecare parte. Daca doriti sa se patrunda mai bine, frigeti inca 2-3 minute pe fiecare parte. Lasati cotletele sa se "odihneasca" timp de 1 minut inainte de a le servi.
Serviti cu garnitura de sfecla etc.
Pofta buna!
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Friptura de miel cu rosii rumenite
mai dificila dar dementiala!!!!!!!!!!!!Rosiile vor avea un gust cu totul deosebit de la sucul pe care il lasa carnea in tava, la cuptor.
1 pulpa de miel de 2 kg ;1 lingura mustar;50 g unt
2 catei de usturoi, taiati;3 fire de rozmarin
Pentru rosii
4 rosii mari, taiate jumatati;2 catei de usturoi, zdrobiti
1 ardei iute, mic, taiat felii;
1 lingurita seminte de fenicul ;2 fire de cimbru, tocate
1 lingurita zahar ;1 lingura ulei de masline
Preincalzeste cuptorul lasemnul 3/160grd.C. Unge carnea cu mustar si unt inmuiat la temperatura camerei. Cresteaza din loc in loc si impaneaza cu usturoi si rozmarin. Presara sare si piper si asaza in tava.
Asaza rosiile de jur imprejur, cu partea taiata in sus. Peste rosii, presara uniform usturoiul, semintele de fenicul, ardeiul iute, cimbrul si zaharul. Presara sare si piper negru, apoi stropeste cu uleiul de masline. Da la cuptor timp de 1ora si jumatate.
Scoate din cuptor si pune friptura pe un platou incalzit. Las-o 15 minute inainte sa o portionezi. Tine rosiile in cuptorul cald, dar stins, pana servesti.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Pulpa de miel la cuptor
Poate fi servita ca fel principal la orice masa festiva
1,8 kg pulpa de miel;2 linguri ulei;1 lingurita piper negru, zdrobit
8 fire de rozmarin uscat ;8 fire de cimbru uscat
150ml vin alb ;150 ml supa de oase (sau 1/2 cub concentrat de vita dizolvat in 150ml apa fiarta)
4 linguri peltea de zarzare sau coacaze
1 - Incingeti cuptorul la 220 grd. C. Puneti jumatate din rozmarin si cimbru intr-o tava de friptura, asezati pulpa de miel peste ele, ungeti pulpa cu ulei si presarati piperul, restul de cimbru si rozmarin. Dati la cuptor si coaceti 20 min.
2 - Reduceti temperatura la 180 grd. C si coaceti aprox. 20 min pentru fiecare 500 g carne, ungand din cand in cand carnea cu zeama lasata in tava.
3 - Scoateti pulpa din tava, apoi adaugati vinul si supa. Fierbeti 2 min si adaugati pelteaua. Fierbeti la foc mic 3 min pana se ingroasa sosul. Puneti intr-o sosiera si serviti cu miel, cartofi fierti si salata verde.
Pofta buna!
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Carne de berbec cu tocana de legume
500 g carne de berbec, 600 g cartofi, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. ceapa, 2 linguri bulion de rosii, 2 linguri unt sau untura, 1 lingura faina
Carnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind este aproape prajita, se presara 1 lingura de faina. Apoi se asaza intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, se toarna 2-3 pahare de supa sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit. Dupa 1 1/2 - 2 ore (la miel dupa 40-50 minute) se trece carnea intr-o cratita mai putin adinca si se adauga morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, curatati, spalati, taiati felii si prajiti, foi de dafin (1-2 foi) si 6-8 boabe de piper(sau o bucatica de ardei iute). Toate acestea se sting cu sosul strecurat de la carnea inabusita si se pun din nou la fiert 1/2 ora.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Miel cu lămâie și ou
1 kg. carne de miel tăiată felii;1 ceapă;2 căței usturoi
1 rămurică rozmarin;1 pahar vin alb sec
3 ouă;1 pahar suc de lămâie stors proaspăt
sare
Într-o tigaie se călește ceapa, un pic, apoi se adaugă usturoiul zdrobit întreg(pui cățelul de usturoi pe blatul de lemn și îi dai un pumn), carnea de miel și rozmarinul.
Se lasă carnea să se călească un pic apoi se adugă vinul în două serii, câte jumătate de pahar.
Se sărează după gust.
Ouăle se bat cu sucul de lămâie.
Când carnea este fiartă se adaugă ouăle bătute cu sucul de lămâie și se mai lasă pe foc pănă se cuagulează.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.
