Retete cu carne de oaie?
Raspunsuri - Pagina 3

akella spune:
Gratar de miel si paine cu usturoi
Ingrediente: 4 cotlete de miel (a 150 g), 100 ml otet, 125 ml ulei (masline), 5 lg. vin rosu, 1 lg. rozmarin tocat, sare, piper, 1 bagheta, 4 catei usturoi, 2 lg. ceapa verde taiata inele
Cotletele se spala, se sterg si li se taie grasimea de pe margini. Se face un sos, omogenizand otetul cu 5 lg. ulei, vinul rosu, rozmarinul, sare si piper. Se pun cotletele la marinat in acest sos, timp de 2 ore. Din cand in cand, se intoarce carnea in sos.
Painea se taie in 4 bucati, care se mai taie inca o data pe lung. Usturoiul se zdrobeste si se amesteca bine cu restul de ulei, ceapa verde si sare, dupa gust. Painea se unge cu acest sos.
Cotletele se tamponeaza cu un servet de bucatarie si se prajesc pe gratar 5-7 minute pe fiecare parte. Se pune si painea cateva minute pe gratar, pana ce devine auriu-maronie.


akella spune:
Gulas de berbec cu legume
Ingrediente: 750 g carne de berbec, 2 cepe, 2 ardei iuti, 2 catei usturoi, 1 vanata, 1 dovlecel, cate 1 ardei gras rosu si galben, 200 ml vin rosu, 3 lg. untura, œ lingurita ghimbir (ienibahar), sare, piper, 1 cons. rosii (425 ml), 1 lingurita cimbru, 1 lingurita rozmarin
Se spala carnea, se sterge si se taie bucatele. Se toaca ardeii iuti, ceapa si usturoiul. Vanata si dovlecelul se curata, se golesc de semintele din centru si se taie felii. Ardeii grasi se taie bucati.
Intr-o tigaie se incinge untura si se prajeste carnea. Se adauga ardeii iuti, ceapa si usturoiul si se calesc. Se pudreaza cu ghimbir. Se sareaza si se pipereaza.
Se scoate carnea din tigaie. Se stinge apoi zeama ramasa cu vin si se da in fiert. Se adauga rosiile cu tot cu suc, urmate de cimbru si rozmarin.
Se preincalzeste cuptorul (180°). Se aseaza intr-o forma de sufleu straturi de carne si legume. Se toarna deasupra sosul de vin si se coace inabusit cca 90 de minute. Se serveste alaturi de cartofi la cuptor.


akella spune:
Gulas de oaie cu cartofi
Ingrediente: 750 g carne de oaie, sare, piper, œ lingurita praf de ghimbir (ienibahar), 2 cepe, 2 lg. ulei, 4 fire telina, 4 morcovi, 300 g cuburi pulpa de dovleac, 1 cons. rosii decojite (850 ml), 500 g cartofi albi, 200 ml lapte, 1 lg. unt, nucsoara
Carnea se taie cuburi si se lasa sa stea 30 de minute acoperita, cu sare, piper si ghimbir.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa tocata. Se adauga carnea si se prajeste. Se adauga dovleacul, telina si morcovii taiate bucati, apoi rosiile si se acopera vasul; se inabusa 90 de minute.
Cartofii se taie cuburi si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Apoi se scurg, se paseaza si se amesteca impreuna cu lapte fierbinte, unt, sare, piper si nucsoara. Piureul se repartizeaza pe farfurii cu gulasul si se orneaza cu patrunjel verde.


akella spune:
Miel cu dovleac
Ingrediente: 500 g carne de miel, 700 g dovleac, 300 g cartofi, 2 cepe, 2 catei usturoi, 2 portocale, 150 ml supa de carne (instant), 1 lingurita mustar, 1 lingurita curry, 1 lg. sos de soia, unt, rozmarin sau patrunjel verde
Se amesteca un catel de usturoi pisat cu mustar, curry si sos de soia. Se taie carnea bucatele si se lasa sa se marineze 40 de minute. Se toaca marunt ceapa si catelul de usturoi. Se taie cubulete dovleacul si cartofii, iar portocala rondele subtiri.
Se prajeste carnea in unt, se scoate, apoi, in aceeasi tigaie, se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga dovleacul si cartofii, supa de carne si œ din feliile de portocala. Se acopera si se fierbe 15 minute la foc mic. Se adauga carnea si se mai fierbe 5 minute. Se orneaza cu restul de felii de portocala si cu verdeata.


akella spune:
Salata creata cu carne de miel
Ingrediente: 2 lg. otet, zahar, 2 lingurite mustar, sare, piper, 5 lg. ulei (masline), œ leg. menta, 3 fire busuioc, 400 g pulpa de miel fara os, 150 g salata creata, 250 g rosii mici, 100 g seminte de floarea-soarelui decojite
Se amesteca otetul cu mustarul, sare, piper, zahar si 3 lg. ulei. Se toaca busuiocul si menta si se adauga in sos.
Se taie cubulete carnea si se prajeste pe fiecare parte 2-3 minute in 2 lg. ulei. Se scoate si se lasa la racit. Se prajesc semintele fara grasime.
Se aseaza salata si rosiile taiate in 4 pe un platou. Se taie carnea fasii subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga peste salata. Se stropeste totul cu sosul de otet si se presara semintele de floarea-soarelui.


akella spune:
Tocanita de miel cu 3 legume
Ingrediente: 6 buc. gat de miel, 2 ardei grasi, 2 vinete, verdeata tocata, sucul de la 5 lamai, 2 cepe, 5 lg. ulei, 1 lg. miere, œ lingurita chimen, sare, piper
Se toaca marunt ceapa si se caleste in 2 lg. ulei si in miere. Intr-un alt vas se incinge restul de ulei si se rumeneste carnea.
Se adauga ceapa, vinetele taiate bucatele, ardeii taiati felii si verdeata. Se pune sucul de lamaie, sarea, piperul si chimenul. Se acopera si se lasa la foc moale 90 de minute.


Carmen_Marieta spune:
Ciorba cu carne de oaie
800 g carne de oaie, 2,5 I apa, 250 g morcovi, 100 g bulion, 200 g ceapa, 300 g cartofi, 150 g ardei gras, 50 g leustean, 1 leg. verdeata, 100 g telina, 5 g sare de Iamiie, (otet), 100 g albitura, 100 ml ulei, 300 g rosii, 150 g varza alba, sare.
Preparare : carnea se porționeaza, se spala, se opareste, se spala in citeva ape reci si sa pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza, iar in timpul fierberii se adauga ceapa curatata, spalata si leusteanul si patrunjelul taiat marunt. Zarzavaturile se curăță, se spală, se taie în formă nertegulate și se înăbușă în ulei cu ados de apă. După fierberea cărnii pe jumătate se adaugă zarzavatul înăbușit, varza curățată, spălată și tăiată în cuburi. Se continuă fierberea încă 30 minute. Spre sfârșitul fierberii se adugă roșiile, pasta de tomate diluate cu zeamă fierbinte. Se potriveste gustul de sare și sare de lămâie dizolvată. Se servește u verdeață tăiată mărunt.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Moussaka
Ingrediente:
4 vinete mijlocii,sare,140 ml ulei de masline, 400 g carne tocata de miel, 2 cepe taiate marunt, 100 ml vin alb sec, 4 rosii rascoapte, piper negru macinat, cascaval razuit, 1 sos Besamel preparat conform retetei
Se taie vinetele in felii groase de 1/2 cm. Se sareaza si se lasa aproximativ 1+1/2 ora sa se odihneasca. Se pun 2 linguri de ulei la incins si se prajeste carnea tocata impreuna cu ceapa 1/4 ora. Se stropeste cu vin. Rosiile se cresteaza, se oparesc cu apa fierbinte, se indeparteaza coditele, coaja si semintele si se adauga la carnea tocata.Compozitia se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se inmoaie la foc mic 1/4 ora. Se incalzeste cuptorul la 200 C. Se prajesc feliile de vinete in uleiul ramas. Se lasa sa se scurga de ulei. Intr-o tava (cca 28 cm) se aseaza in straturi alternativ, felii de vinete si compozitia de carne tocata. Fiecare strat se pipereaza. Ultimul strat va fi de vinete. Se toarna sosul Besamel peste Moussaka. Deasupra se presara cascaval si se da la cuptor aproximativ 1/2 ora.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Tocana de miel cu smantana
Ingrediente:
300-500 g carne de miel, 50-80 ml untdelemn, cca. 80 g ceapa, 100 ml smantana, 25 g faina,lamiie, boia, marar, patrunjel sau tarhon taiat marunt, sare.
Ceapa taiata marunt, se caleste in untdelemn, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mai mici si se amesteca ca sa se prajeasca putin la suprafata; apoi se presara cu o lingurita rasa de sare si se pun 3-4 linguri cu apa. Carnea se lasa sa fiarba la foc mic,acoperita,adaugand cite putina apa cind scade lichidul, ca sa nu se arda ceapa si amestecand din cand in cand, pana se moaie bine. Cand carnea este bine fiarta se freaca faina cu circa 200 ml de apa rece, adaugata cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se toarna in sos, completind cu apa cit este necesar; se lasa sa fiarba citeva clocote si, daca este prea gros, se mai dilueaza cu putina apa. Dupa cateva clocote, cratita se ia de pe foc si mancarea se presara cu cate o lingurita cu varf din oricare verdeata. Se amesteca , cit este fierbinte, cu smintina batuta bine cu o lingura de apa rece, si se potriveste gustul cu sare si putina zeama sau sare de lamaie, sau cu cateva picaturi de otet. Pentru culoare, se incalzesc 1-2 linguri cu untdelemn in care s-a pus un varf de lingurita de boia dulce de ardei si, fara sa se infierbinte, se desarta peste mancarea cu care nu se mai amesteca.
Tocana se serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez, sau cu mamaliguta calda.
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.


Carmen_Marieta spune:
Tocana de legume cu carne de oaie
Ingrediente:
1/2 carne de oaie nu prea grasa, 200 g ceapa, 3 ardei grasi (300 g ), 1/2 kg cartofi, 1/2 kg rosii, piper, boia, untdelemn, patrunjel, o foaie de dafin, sare.
Ceapa taiata in felii subtiri, se caleste la foc mic, in 50 ml untdelemn, impreuna cu o lingurita rasa de sare (ca sa se lase mai repede apa) pina cind scade apa ce o lasa si devine lucioasa (cca 10 minute). Se adauga 1/2 lingurita cu boia de ardei, se amesteca de 2 ori si imediat se pune carnea taiata in bucati mici care se amesteca, 2 minute, pina cind se coaguleaza la suprafata; apoi, totul se stinge cu 200 ml apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, amestecind mai des, ca sa nu se arda ceapa, si completind lichidul, cind acesta scade. Daca pe parcurs se arde ceapa, nu se mai pune apa, ci se schimba mincarea in alta cratita, altfel aceasta va capata un gust foarte neplacut. Dupa ce carnea s-a muiat foarte bine, se adauga ardeii taiati in felii subtiri , cartofii, in forma de sferturi de 2 cm grosime, rosiile curatate de coaja (daca se poate) si taiate in felii de 2 cm grosime, un virf de cutit cu piper sau dupa gust, o lingurita rasa de sare si apa, cit sa acopere. Mincarea se amesteca putin, se lasa pe plita sa fiarba acoperita, la foc mic, sau se introduce in cuptor, tot acoperita, la foc mic, sau se introduce in cuptor,tot acoperita, unde se lasa cca 30 minute, pina cind fierb bine toate, fara sa se mai amestece in cratita(zarzavatul sa ramina intreg). Cind toate sint fierte, se potriveste gustul cu sare. Mincarea se presara cu patrunjel taiat marunt
Poze nunta..
De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.
