SPAGHETE
Raspunsuri - Pagina 2
akella spune:
Spaghetti in sos bolognez
Ingrediente: 400 g Spaghetti, 350 g pulpa de vita, 150 g pulpa de porc, 80 g slanina, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, ½ radacina de telina, 1 mar, 1 lg. unt, 4 lg. ulei (masline), 1 pahar de vin, 200 g rosii pasate, 4 lg. bulion
Carnea si slanina se trec prin masina de tocat. Legumele si marul se rad fin sau se taie cubulete, apoi se calesc in unt amestecat cu ulei. Se adauga carnea tocata si se rumeneste bine. Se toarna vinul, se lasa sa se evapore, apoi se adauga rosiile si bulionul diluat cu putina apa calda.
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurg si se amesteca bine cu sosul.
akella spune:
Spaghetti cu sos de ciuperci
Ingrediente: 300 g Spaghetti, sare, 800 g ciuperci, 4 lingurite unt, 12 lg. smantana, 4 lingurite cimbru, piper, 4 rosii
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg.
Ciupercile se taie felii si se calesc in unt. Se adauga smantana, se lasa 3 minute sa dea in clocot si se condimenteaza cu cimbru, sare si piper.
Rosiile se taie felii, se calesc putin cu ciupercile si se amesteca pastele cu sosul.
akella spune:
Spaghetti cu sos de vin
Ingrediente: 300 g Spaghetti, sare, 50 g slaninuta, 2 cepe verzi, 3 lg. vin rosu, 2 lg. otet aromat, 50 ml supa legume (instant), 1 lg. bulion, piper, 1 catel usturoi, 1 lg. ulei (masline), 50 g cascaval
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se taie fasii slaninuta, se topeste pana devine crocanta si se scoate. Se curata ceapa, se taie rondele frunzele verzi, restul se toaca.
Ceapa se prajeste in tigaia in care s-a topit slaninuta. Se adauga vin, otet, supa si bulion. Se lasa sa fiarba 5 minute si se adauga slaninuta. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se scurg pastele si se amesteca bine cu uleiul si usturoiul pisat. Se aranjeaza pe farfurii impreuna cu sosul. Se rade deasupra cascaval si se presara rondele de ceapa.
akella spune:
Spaghetti cu usturoi
Ingrediente: 350 g Spaghetti, 4-5 lg. ulei (masline), 6 catei usturoi, 2-3 ardei iuti, cateva masline negre
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se incinge uleiul intr-o cratita larga. Se adauga 3 catei usturoi intregi si 3 catei usturoi taiati in doua. Se pun apoi ardeii taiati rondele si se caleste totul la foc mic, avand grija sa nu se arda usturoiul. Cand s-au rumenit, se adauga pastele scurse si se mai inabusa 5-6 minute. Se orneaza cu rondele de masline.
joker spune:
Sos pentru spaghete al pesto
Ingrediente:
frunze de busuioc proaspat, ulei de masline extra virgin, usturoi, parmezan ras, muguri de pin, sare, piper
Mod de preparare
Busuiocul cu uleiul, usturoiul, parmezanul ras si mugurii de pin se mixeaza intr-un vas timp de 5 min., pina cand pasta devine omogena omogena.
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
joker spune:
Sos de spaghete condimentat
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline, 3-4 catei usturoi, o cutie ciuperci, 7-10 masline verzi, 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita); condimente: dafin, busuioc sau oregano, rosmarin,sare, piper; o lingurita zahar, 3 linguri de bulion, 350-500 gr. suc de rosii, 75 gr. unt, 1 ou crud, 1 pachet spaghete
Mod de preparare
Se pune uleiul de masline intr-o cratita si se incinge. Cind este incins bine, se pun cateii de usturoi, pisati in prealabil, in uleiul incins si se lasa sa se "aureasca" un pic uleiul. In acest fel, uleiul va capata un puternic miros de usturoi si va pierde mirosul puternic de masline. Dupa circa 3-5 minute, se pune, impreuna cu uleiul si usturoiul, carnea de vita tocata. Se adauga sarea, piperul si celelalte condimente: o foaie de dafin, busuioc proaspat tocat sau uscat, oregano, si foarte putin rosmarin, deoarece are o aroma foarte puternica. Se amesteca incontinuu cu lingura de lemn, astfel incat carnea sa se rumeneasca bine aproximativ 15 minute. Se pun ciupercile tocate nu foarte marunt si maslinele, taiate felii. Se amesteca 10 minute, apoi se incorporeaza bulionul si sucul de rosii. Se adauga si zaharul, se amesteca incontinuu pina se incorporeaza sucul de rosii si zaharul, se da focul incet, apoi se acopera cratita cu capacul si se lasa sa scada 30 de minute. Separat, se fierb spaghetele cu untul. Dupa ce au fiert, se strecoara si apoi se pun intr-un castron. Se sparge un ou crud si se amesteca bine
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
joker spune:
Spaghetti cu sunca si cognac
Ingrediente:
spaghetti 500g
sunca 100g
unt 50g
ceapa
faina - o lingura
smantana - 1 pahar
mar 1/4
cognac 1 lingura
cascaval ras 50 g
sare
piper
Preparare:
Se topeste untul intr-o cratita si se incorporeaza faina. Se adauga ceapa si marul tocat fin apoi se acopera cratita cu un capac si se fierbe la foc slab cca. 15 min amestecand din cand in cand.
Se stropeste cu cognac, se lasa sa se evapore, se adauga smantana si cascavalul dupa care se da de pe foc.
Se fierb spaghetti in multa apa sarata si se condimenteaza cu sosul preparat, cu sunca taiata felii si putin piper macinat.
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
joker spune:
Spaghetti marinara
Ingrediente:
Spaghetti - 500 grame pt 4 persoane
Fileuri peste (dezosat) - 250 gms
Fructe de mare - calamari, scoici, creveti etc - 250 gms (optional)
1 kg rosii, curatate de coaja si taiate cuburi (vezi mai jos)
2 catei usturoi
1 ceapa
1 lingura ulei (de masline, daca aveti)
1 pahar vin alb sec
1 lingura unt
Patrunjel tocat pentru decor
Preparare:
Pentru ca sosul marinara sa fie cu adevarat bun, va recomand sa folositi rosii proaspete, si nu bulion sau pasta de rosii. Cu tehnica de mai jos sunt foarte usor de curatat si rezultatul va fi foarte gustos.
Curatarea rosiilor
Cu un cutit mic ascutit, si lasand rosia intraga, se scoate miezul tare si verde de la codita. Pe partea opusa a rosiei se fac 2 taieturi cam de 3 centimetri, in cruce. Se pun rosiile in apa clocotita cam 20 de secunde, pana cand coaja incepe sa se desprinda la taieturi. Se scot rosiile cu grija din apa clocotita si se pun in apa rece pana se pot lua in mana. Apoi coaja se poate trage jos foarte usor, pornind de la taieturile de la baza.
1. Se taie rosiile in bucati marisoare, avand grija sa nu se scurga sucul
2. Se toaca fin ceapa si cei 2 catei de usturoi
3. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se caleste scurt ceapa si usturoiul, pana cand ceapa devine transparenta.
4. Se adauga pestele taiat bucati si fructele de mare.
5. Se gateste pe foc mediu, amestecand usor, pana cand pestele este patruns aproape complet.
6. Se scot pestele si fructele de mare din tigaie si se trec intr-un alt vas.
7. Se pun in tigaie rosiile taiate si se calesc vreo 10 minute, amestecand ca sa nu e arda.
8. Intr-un alt vas se pune apa la fiert si se adauga 1 lingura de ulei, pentru ca spaghetele sa nu se lipeasca intre ele.
9. Cand apa fierbe se pun si spaghetele, amestecand din cand in cand.
10. La rosiile din tigaie se adauga vinul, putin piper, pestele si fructele de mare si se tin pe foc pana sunt bine incalzite si scade suficient sosul.
11. Pastele se tin la fiert cam 10 minute, ca sa fie fierte dar nu excesiv de moi. Se scurg si se clatesc cu apa calda, apoi se amesteca cu putin unt.
12. Se servesc pastele cu sosul marinara si putin patrunjel tocat.
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
joker spune:
Spaghetti a la matriciana
Ingrediente:
spaghetti 400g
costita afumata 150g
unt 50g
rosii 50g
ceapa
ardei iute rosu
cascaval ras 50 g
sare
piper
Preparare:
Se rumenesc intr-o cratita, in unt, ceapa tocata si costita taiata cubulete. Se adauga apoi ardei iute, sare si piper iar dupa cateva minute rosiile curatatede pielite si taiate bucati.
Se fierbe sosul la foc potrivit pana ce se ingroasa.
Se fierb spaghetele al dente , se strecoara si se condimenteaza cu sosul preparat si cascaval ras.
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
joker spune:
Spaghetti a la Fiorentina
Ingrediente:
100 g. spaghetti, 200 g. spanac (fiert sau congelat), 150 g. bacon, 100 g. smantana, sare, ulei, piper macinat.
Preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare. Cind sunt gata se scurg de apa (fara sa se treaca prin apa rece) si se pastreaza in strecuratoare sau intr-un castron. Intr-o tigaie se pune putin ulei in care se prajeste putin baconul, se adauga spanacul si putina apa, se sareaza, pipereaza si se lasa la foc mic 5 minute. Apoi se adauga smintina si pastele. Daca smintina e prea groasa, se subtiaza cu putin lapte. Se amesteca bine si se da la o parte de pe foc.
Joker...mama de ied zapacit
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos