SPAGHETE
Buna.Nu stiu daca a mai fost postat subiectul acesta .Sotului meu ii plac mult spaghetele si am deschis subiectul intrebandu-va VOI CE SOSURI PREPARATI PTR. SPAGHETE ?CUM PREGATITI SPAGHETELE ? CE RETETE MAI STITI IN PREGATIREA SPAGHETELOR ?
Raspunsuri
akella spune:
Spaghetti cu ardei gras si masline
Ingrediente: 400 g Spaghetti, sare, cate 4 ardei grasi rosii si galbeni, 600 g rosii, 4 cepe mici, 4 catei usturoi, 4 lg. ulei (masline), piper, 24 masline negre fara samburi, busuioc proaspat
Se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Ardeii se taie fin. Rosiile se oparesc, se curata de pielite si se taie in 8.
Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc in ulei. Se adauga ardeii, se lasa 5 minute, se pun si rosiile, se acopera si se lasa 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.
Pastele se aseaza pe farfurii impreuna cu legumele, maslinele si busuiocul.
akella spune:
Spaghetti carbonara
Ingrediente: 400 g Spaghetti, sare, 200 g bacon impanat, 3 lg. ulei (masline), 5 oua, piper, 1 praf nucsoara, 1 praf boia, 125 g cascaval, 1 leg. patrunjel verde
Pastele se fierb al dente intr-o cantitate mare de apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet.
Baconul se taie cubulete. Se incinge uleiul si se prajeste baconul. Se bat ouale si se adauga sare, piper, nucsoara si boia. Se rad deasupra 75 g cascaval si se inglobeaza.
Pastele fierte se trec prin jet de apa rece, apoi se scurg. Se adauga in cratita, la bacon si se calesc impreuna.
Compozitia de oua se toarna peste paste si se lasa sa se coaca, amestecand. Pastele se repartizeaza pe farfurii, se rade deasupra restul de cascaval si se presara cu frunzulite de patrunjel verde.
akella spune:
Spaghetti cu carne tocata si sos de ardei gras
Ingrediente: 1 ceapa, 2 catei usturoi, 1 lg. ulei (masline), 500 g carne tocata de vita, 1 lingurita oregano, sare, piper, 3 lg. pasta de rosii, 200 ml vin rosu, 250 ml supa de carne (instant), 1 ardei gras rosu, 400 g Spaghetti
Ceapa si usturoiul se toaca si se calesc in ulei. Se adauga carnea si se prajeste. Se adauga sare, piper, pasta de rosii si oregano. Se stinge cu vin rosu si supa si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic. La 5 minute dupa ce a fost pusa supa, se adauga ardeiul taiat cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper.
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg. Se aseaza apoi pe farfurii impreuna cu sosul.
akella spune:
Spaghetti cu cascaval
Ingrediente: 300 g Spaghetti, sare, 8 rosii, 200 g cascaval, 1 leg. busuioc, 4 lingurite ulei (masline), piper boabe
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg. Rosiile si cascavalul se taie cubulete. Busuiocul se toaca.
Se incinge uleiul, se calesc putin rosiile si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga branza si pastele si se calesc putin, apoi busuiocul tocat. Se orneaza cu frunze de busuioc si piper boabe.
akella spune:
Spaghetti cu legume
Ingrediente: 400 g Spaghetti, sare, 2 dovlecei, 4 gogosari in ulei, 4 catei usturoi, 1 leg. busuioc, 4 lingurite ulei (masline), 16 masline negre fara samburi, piper
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg. Dovleceii se taie cubulete, gogosarii se taie fasii, iar usturoiul si busuiocul se toaca.
Se incinge uleiul, se calesc dovleceii, gogosarii, usturoiul si maslinele, se adauga pastele si se condimenteaza cu sare si piper. Se orneaza cu frunze de busuioc.
roxanaz spune:
uite aici cateva subiecte din arhiva:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=37220" target="_blank">Paste
www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=13&sortfield=lastpost&sortorder=&ARCHIVE=true&whichpage=2" target="_blank">Lasagna
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11608" target="_blank">Paste
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13305" target="_blank">Retete din Italia I
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12636" target="_blank">Retete din Italia II
Roxana
akella spune:
Spaghetti cu midii
Ingrediente: 1 kg midii, 4 cepe de apa, 2 catei usturoi, 1 lamaie, 250 g telina verde, 750 g rosii, 350 g dovlecei, 1 leg. busuioc, 3 lg. ulei (masline), 250 ml vin alb, sare, piper, 500 g Spaghetti, 1 lg. pasta de tomate, 1 lg. ketchup picant, 100 g smantana
Se curata midiile si se spala. Se arunca cele gasite deschise. Cepele se taie sferturi, iar usturoiul se toaca.
Se rade coaja si se stoarce sucul de lamaie. Telina se taie bucati. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Dovleceii se taie fasii, iar busuiocul se toaca.
Se incinge o lingura de ulei; se calesc ceapa, usturoiul si ˝ din cantitatea de telina. Se stinge cu vin. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga midiile si se fierb inabusit 5 minute pana se deschid. Se scurg si se pastreaza zeama. Se scoate carnea din 2/3 din midii.
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se calesc in ulei restul de telina si cuburile de rosii. Se stinge cu sos de vin. Se adauga bulion, suc si coaja de lamaie si smantana. Se calesc 10 minute amestecand. Dupa 7 minute se adauga dovleceii si se calesc.
Se scurg pastele. Se adauga la sosul de rosii, cu midiile si busuiocul tocat.
akella spune:
Spaghetti cu peste
Ingrediente: 300 g Spaghetti, sare, 2 dovlecei, 4 fire telina, 4 morcovi, 4 catei usturoi, 400 g filé de peste, 4 lingurite suc de lamaie, 4 lingurite ulei (masline), piper, 4 lg. smantana, patrunjel verde
Se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg. Dovleceii se taie fasii fine, morcovii si telina se taie feliute, iar usturoiul se toaca.
Pestele se taie cubulete si se stropeste cu suc de lamaie. Se incinge uleiul si se prajeste pestele pe fiecare parte 3 minute. Se condimenteaza, se scoate si se pastreaza la cald.
Se calesc in grasime legumele si usturoiul, se adauga smantana si se condimenteaza. Se aranjeaza pastele cu pestele si legumele si se orneaza cu patrunjel verde.
akella spune:
Spaghetti cu rosii I
Ingrediente: 300 g Spaghetti, sare, 600 g rosii, 4 cepe, 4 catei usturoi, 2 leg. busuioc, 4 lingurite ulei (masline), piper
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, se trec prin apa rece si se scurg. Rosiile se taie cubulete, ceapa, usturoiul si busuiocul se toaca marunt.
Se prajesc in ulei ceapa si usturoiul, se adauga rosiile si se lasa pe foc 5 minute. Se condimenteaza, se adauga busuiocul si se aranjeaza pastele pe farfurii cu sosul.
akella spune:
Spaghetti cu rosii II
Ingrediente: 2 lingurite faina, 1 lg. unt, 250 ml lapte, 100 g cascaval, sare, piper, 700 g rosii mici, 2 lg. ierburi de Provence, 3 lg. pesmet, 3 lg. ulei (masline), 400 g Spaghetti
Faina se caleste in unt si se inglobeaza treptat laptele. Se lasa sa clocoteasca 3 minute. Se inglobeaza cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper.
250 g de rosii se curata de coaja si seminte si se taie cuburi. Se adauga in sos. Se preincalzeste cuptorul (225°).
Se taie capacele la restul de rosii si se aseaza rosiile golite de miez pe o tava tapetata cu folie de aluminiu. Se amesteca ierburile cu pesmetul si se presara deasupra. Se stropesc cu ulei si se coc 15 minute. Se pregatesc pastele si se servesc cu rosii si sos.