Doliu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

doliu? nu cred ca doliu inseamna cum te imbraci, daca te uiti la tv, daca te uiti in oglinda... sau altele... doliu e undeva unde ceilalti oricum nu il pot vedea... asa ca tu decizi.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

condoleante.
cred c-ar trebui sa respecti dorinta persoanei pierdute. socrii mei de pilda au pretentia la un doliu perfect, si Dumnezeu sa-l ierte pe socrul meu care are deja 3 luni!! am tinut pana acum,,,
insa parintilor mei nu le place asta, nu vor sa tin doliu deloc,,, ma enerveaza cand imi zic asa... insa e dorinta lor,

important e ceea ce simti fata de cel pierdut ,,nu ceea ce izice lumea, cand or renunta romanii la tampeniile astea , nu stiu!!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gicutza spune:

Acum 3 ani cand a murit tata, am purtat doliu 40 de zile. Nu stiu de ce, dar asa am simtit eu. Oricum eram suficient de daramata psihic ca sa-mi mai pese cu ce si cum ma imbrac. Si stii ca uneori se spune ca te imbraci asa cum te simti... eu atunci ma simteam... "negru"! Dupa slujba de 40 de zile am fost oarecum obligata sa renunt la negru pentru ca a doua zi am ajuns direct la spital unde am ramas internata 1 saptamana. Si mi-am dat seama ca la mine va trebui sa functioneze invers... sa ma simt asa cum ma imbrac! Si am renuntat la hainele negre.

Dar doliul a ramas si pana acum in sufletul meu.

Mama a purtat 1 an haine negre. Singura exceptie a fost la nunta mea cand si-a pus o bluza gri. Dar sunt sigura ca negrul il poarta si acum in suflet.

Vlad si Ana
Sa traim bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Imi pare rau. Esti singura...
Mie mi-a murit mama in ianuarie si am purtat atat cat am simtit ca nu pot imbraca altceva... Deci nu am purtat doliu o perioada anume. Scoteam hainele din dulap si nu le puteam pune pe mine daca erau colorate tare. Nu erau in concordanta cu ce simteam. Imbraca-te cum te simti tu bine. Curios este ca dupa pomana de 40 de zile nu am mai simtit atat de adanc nevoia sa ma imbrac in negru.
In alta ordine de idei: cum poti intreba asa ceva aici? Cum ai avut puterea sa deschizi calculatorul?! Chiar te influentam in privinta asta?

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Condoleante, poti purta sau nu, indiferent de ce zice lumea....

Poze nunta..

De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Doliu e in sufletul nostru, nu mai conteaza ce zic altii, mai ales cand stii ca mama nu ar vrea sa te vada asa...

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Kim si loneanbianca, condoleante! Dzeu sa o odihneasca in pace!
Eu as purta doliu numai daca cel care a murit ar fi avut acea pretentie. Altfel, prefer sa-l port in suflet.
VA doresc putere sa treceti peste aceasta incercare.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loneanbianca spune:

Mamei noastre nu ai placea culoarea neagra( cind a murit tata... mama nu ne-a lasat sa purtam doliu, mai ales ca era tot asa vara)...si de aceea nu cred ca vom purta prea mult...nu-mi pasa de ce crede lumea.... golul si durerea e in suflet.....

PS. Eu am 33 ani,,,o sora... de 32 si un frate de 18 ani....

Va multumesc pentru rugaciunile si gindurile voastre!As vrea sa va raspund la fiecare in parte...dar nu am inca putere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Condoleante.
cred ca doliul e un mod de exprimare a durerii, precum cuvintele, gesturile si lacrimile. Dar fiecare om isi exprima suferinta diferit...uneori nu o exprima deloc, ramine undeva foarte adinc in suflet.

Altfel, sint popoare care poarta culoarea alb, ca doliu. Nu stiu de ce dar mie albul, nu negrul, mi se pare mult mai aproape de doliu si de realitatea mortii, asa cum o vad eu. Daca as simti nevoia sa port doliu vreodata, probabil as purta doliu alb....

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

eu am ramas oarecum socata de subiect. Spui cu atat seninatate ca azi a murit mama si marea problemea e cu ce te imbraci. Te imbraci cu ce simti, cred ca asta ar fi ultima mea grija, m-as imbraca in pijamale, cu ce as nimeri cand deschis sifonierul, nu as avea puterea sa stau sa postez pe net si sa astept pareri . Tu faci ce zice lumea sau faci ce simti tu? Porti doli pentru ca iti cer altii sau pentru ca ast crezi tu ??
Spui ca te ingrozeste ideea de a purta haine negre..atunci nu purta, ca vad ca asta e marea ta problema. In fine, nu vreau sa mai cometez.
Condoleante !!! Imi pare rau pentru tine!!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput