mamici din alte tari voua nu va este greu sa-i inv
buna la toata lumea ..
m-ar interesa daca sint romani in zona in care eu locuiesc.
adica in Michigan ,Thompsonville ...ptr ca mi-e dor sa pot vorbi cu cineva in limba romana..
am impresia ca nici nu mai pot vorbi corect romaneste ptr ca peste tot doar in engleza aud si vorbesc in engleza..in plus baietelul meu nu este expus limbii romane si mi-e teama ca nu v-a prinde ceva romaneste ptr a se intelege cu bunicii lui din tara..
multumesc ptr raspunsuri
Raspunsuri
Oana_B spune:
Welcome
Daca iti face placere poti sa bagi un ochisor la subiectul fetelor din America:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80239
Suntem cateva din Michigan, din pacate pe felia ailalta in zona sud-est, zona Detroit-ului:))
Cred ca am mai vazut pe cineva mai demult in zona de vest dar nu mai stiu despre cine e vorba.
Oana_B
claudiacrisp spune:
multumesc Oana ptr raspuns..
tu ai copii? daca da tie cum ti-a fost sa-i inveti romaneste? cred ca mi-ar fi fost mai usor daca sotul vorbeste romaneste ..dar el stie doar" buna ziua", " ce mai faceti?" , "sarutari" si cam atit...am crezut ca baietelul meu v-a prinde limba natural , usor de la mine dar m-am inselat ...aici unde eu locuiesc nu sint romani daca sint s-au americanizat ..adica nu au chef sa lege noi prietenii sau sint foarte ocupati cu carierile lor profesionale sau nu au nici u interes sa se imprieteneasca cu alti romani...
Oana_B spune:
Claudia, eu n-am copii...inca asa ca nu stiu sa povestesc despre copiii bilingvi dar daca vii la subiectul ce l-am indicat mai sus sigur fetele (si cele din alte state nu numai MI) vor putea sa zica mai multe:))
Oana_B
tinatache spune:
ai putea sa-i pui muzica pt copii romaneasca, e un mod f bun de a invata cuvinte. Si sa vb la telefon cu bunicii cat de des si cat mai mult. Eventual filmulete Maria Mirabela, Veronica, Dumbrava Minunata.
daca nu reusesti sa faci rost de ele da-mi un PM in septembrie ca luna asta nu apuc sa fac nimic acasa.
Pupici!
PS: si cel mai important am uitat: vb tu cu el in romaneste. Fetita mea are o colega la gradi care a invatat de la maica-sa romaneste si vb f bine, desi taica-su nu stie o boaba.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
claudiacrisp spune:
quote:
Originally posted by Oana_B
Claudia, eu n-am copii...inca asa ca nu stiu sa povestesc despre copiii bilingvi dar daca vii la subiectul ce l-am indicat mai sus sigur fetele (si cele din alte state nu numai MI) vor putea sa zica mai multe:))
Oana_B
scuze ca nu am intrat online mai curind sa raspund..multumesc ptr raspuns
o sa incerc sa intru pe pagina aia web si sa vad ce-mi pot spune alte mamici care sint in situatia mea...
claudiacrisp spune:
quote:
Originally posted by tinatache
ai putea sa-i pui muzica pt copii romaneasca, e un mod f bun de a invata cuvinte. Si sa vb la telefon cu bunicii cat de des si cat mai mult. Eventual filmulete Maria Mirabela, Veronica, Dumbrava Minunata.
daca nu reusesti sa faci rost de ele da-mi un PM in septembrie ca luna asta nu apuc sa fac nimic acasa.
Pupici!
PS: si cel mai important am uitat: vb tu cu el in romaneste. Fetita mea are o colega la gradi care a invatat de la maica-sa romaneste si vb f bine, desi taica-su nu stie o boaba.
Stefan baietelul mea nu prea are contact cu ai mei ..merg in tara rar ca de aici pina in tara biletele sint scumpe am incercat sa-i aduc pe ai mei in vizita aici si increzutii astia de americani nu vor sa le dea viza am incercat sa dau peste ceva romani in zona mea si nici aici noroc ..deci cu bunicii nu am noroc ca Stefan sa fie in contact si sa vorbeasca cu ei ..eu am ceva Cd cu povesti in limba romana si citeva casete..am incercat sa gasesc DVD-uri in limba romana cu filmele clasice romanesti si desene romanesti dar nu am avut noroc...si mi-e asa ciuda ca am fost in tara anul trecut si nu mi-a trecut prin minte sa caut si DVD ..eu incerc sa vorbesc cu el in romaneste dar i-mi vine asa de greu ptr ca stiind ca intelege foarte bine in engleza tot ...hmmm
fiind aici in state totul este mai complicat...daca as fi fost in europa mama ar fi putut veni des la noi si as fi avut si prieteni care vorbesc romaneste ...
multumesc ptr raspuns
claudia
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius