Mamici de sept-oct 2006 (57)
Raspunsuri - Pagina 29
osna spune:
quote:
Originally posted by Sibylle
Svetlana, nu am stiut ca si la C&A sunt haine de bebei ... ce inseamna ignoranta totala... O sa merg si acolo, clar ! Mersi !
la noi este un etaj intreg pentru haine de bebei si copii mai mici.mi-a spus sotul ca ma tine legata de el cand mai urcam acolo la etaj.vezi ca sunt foarte multe reduceri zilele astea.
ma duc sa fac o fasole verde ca nu stiu ce sa mai gatesc.
svetlana
34+
mephala30 spune:
Eloise, imi pare rau ca nu ne-am adunat mai multe fete. Data viitoare...pt. mine insemnand prin vara anului urmator...sa ma cunoasteti bronzata si slaba! ![]()
Carmen
(32+) si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
inni spune:
Aa..Ileana mie mi-a spus o prietena..fosta gravida..ca ei pepenele i-a produs contractii. Nu stiu cat de adevarat este. La mine nu a avut efectul asta.
Poze
Inni
35+ cu
....
eloise spune:
Mirabela, daaaa, ne-am magnetizat ieri amandoua cu cate o limonada, respectiv Ice tea, si acum abia-abia ne revenim din mahmureala.....
Inni ca tot spuneai tu de botez si interdictia mamei de a participa. Ce stiu eu e ca interdictia ---in mod traditional "standard"--- se reduce la primele 6 saptamani post partum, atat cat tin lohiile, apoi inainte de a intra in biserica trebuie sa iti faca preotul o dezlegare (citeste o rugaciune, tu ingenunchiata si cu capul sub... nu stiu... sutana aia sau anteriu, cum ii zice) ca sa te spele de pacat si necuratenie.
Si pe mine ma revolta teribil obscurantismul si inapoierea bisericii ortodoxe romane. Cum de ex nu ai voie in biserica la menstruatie sau cand ai lohii... dar daca sufletul mi-i greu si simt nevoia sa ma rog in interiorul casei Domnului? De ce o sleahta de popi sa-mi interzica? Eu mereu ma intreb, cand e vorba de Legea lui Dumnezeu versus legea popilor: Asa a zis Doamne Doamne? Cand a zis? Unde scrie ca femeile n-au voie in altar etc???? Scrie in cartile popilor, nu in Evanghelie... Plus ca la noi sunt multe elemente stravechi pastrate de cand cu Vechiul Testament (izolarea in pustie daca femeia e necurata -are menstra-) etc. Acum e total absurd sa se perpetueze aceste practici cand se stie ca la mijloc e doar FIZIOLOGIA. Nu e nici o legatura logica intre Eva, marul pacatului originar si menstra sau lohii. Sa ma scuteasca!
M-a luat valul si m-am enervat... scuze....
Eloise
29 cu 
EU
Virsta bebe
adameasca spune:
Sibylle, ti-ai mai revenit?
Eloise, eu am ajutor la copil, de-aia imi permit sa am insomnii
: are o bona de la 9 la 13, il preia mama mea de la 13 la 17, apoi eu si tac-su pana seara. Daca il plimb eu, il culca tac-su si ii face dush. Daca il plimba tac-su, il culc eu
. Deci facem cu randul si de regula nu e nimeni obosit de la atata stat cu copilul. Nu-si pierde nimeni rabdarea prea repede, totul e sub control.
Sandra, eu am renuntat sa ma mai uit la TV la emisiuni d-astea, ca mai rau ma apuca nervii. Am taiat inclusiv stirile de pe lista. Sigur daca se intampla ceva important ajunge si la urechile mele.
Ma duc acasa, sa ma intind in pat, poate bag si-un somn. Ca io, in nebunia mea, am aterizat la 8 jumate la birou dupa ce am fost la recoltat sange pentru analize. ![]()
Inni, nu vad de ce ar provoca pepenele contractii. P-asta n-o mai cred. Eu mananc la greu, e ca un drog ptr mine
. Intru in sevraj daca se termina.
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca
inni spune:
Da Da Da...asta cu altarul o uitasem...sunt perfect de acord cu ce ai scris si te inteleg ca "te-ai ambalat"...si eu la fel patesc ca ma gandesc din ce in ce mai mult si negasind o explicatie logica ma apuca nervii...Ma gandesc uneori ca..si biblia..tot de oameni a fost scrisa ..nu de Isus..nu de Dzeu.
Toate astea au fost stabilite in trecut pt. ca barbatii la vremea respectiva sa obtina suprematia..nu stiu cum sa spun...insa constat cu uimire ca nici barbatii (popii) din ziua de azi nu sunt mai prejos decat aia de atunci. Le place sa respecte vechile reguli...savureaza in continuare aceasta "suprematie".
Aaaa..si mai am o boala..cu pupatul mainii..aici recunosc ca nu toti sunt asa. Dar mi se face sila cand mai vad cate un popa care-ti intinde mana aia scofalcita (sau nu) sa i-o pupi. Pai ca ce chestie ? El de ce nu mi-o pupa si mie.![]()
![]()
..Cum sa faca asta?..el este slujitorul lui Dzeu...tu de fapt nu ii saruti lui mana, ci lui Dzeu...hai sa fim seriosi....
Poze
Inni
35+ cu
....
eloise spune:
Deci daca botezi copilul la peste 6 saptamani dupa nastere ai voie (ca tre sa ti se dea voie, deh...
) in biserica, dar dupa ce se citeste rugaciunea de dezlegare... de pacatul de a fi adus pe lume un copil (la urma urmei... un nou enorias din parohie, un nou crestin)
Mda Inni si faza aia cu "mi l-ai dat pagan, ti l-am adus crestin" super enervanta si de prost gust
.
Da, la urma urmei totul se poate reduce la vechea lege patriarhala, legea barbatilor. Barbatii au fost mereu fascinati si inspaimantati de puterea fantastica a femeilor, de taria lor fizica si morala, in ciuda slabiciunii constitutive... de capacitatea lor de a da viata. Femeile au fost persecutate, considerate diabolice, vrajitoare, torturate, arse pe rug, acuzate in fel si chip, doar din cauza acestei forte misterioase pe care ele o poseda, si care ameninta sa uzurpe puterea masculina. Tot astfel sunt subminate si din punct de vedere al ritualurilor religioase. Si la cununie ti se spune sa te temi si sa te supui barbatului...
E revoltator ca dupa suferinta travaliului si cu toata dragostea altruista cu care dai nastere unui copilas... tot nu-ti speli pacatele de Evă....
Eloise
29 cu 
EU
Virsta bebe
danip spune:
Buna burtici,
Mirabelac, ai dat tu un link pt patut, ne-a a placut si noua (mie si sotului), m-am inscris sa ma anunte cand e disponibil, dar pana acum nici o veste. Oare in Buc. nu or avea reprezentanta, ca mai degraba ma duc si-l iau de acolo??
Pupici!
Dani
28+
Ovidiu
Burtica
Nasi de cununie si de botez
Chuny spune:
Vaaaai, eu cred ca ultima oara cand am pupat mana unui preot eram tare mica. Dar cand m-am prins ca nu imi place, am refuzat sa o mai fac. Si uite ca sunt poate 10 ani de cand popa din satul lui bunica-mea tot incearca de cate ori vine la sfintzit casa si umplut buzunarele;.. e f contrariat si tot timpul impinge mana sus ca sa i-o pup. Iar eu daca vad ca insista imi apropii fruntea de mana lui... gimnastica curata : cu cat ridica el mana mai sus, cu atat mai mult incerc sa evit. Eu nici crucea nu o pup. Bunica-mea ma certa de fiecare data ca-i e rusine dar ata ete.
Ileana, imi revin incetishor. Sper ...
Sibylle
30 +
Pozele mele Poze noi
floricika spune:
Apropo de pupatul mainii la preot, la nunta se vede clar pe caseta cum toata lumea pupa mana la popa numai mireasa(adica je
) ia mana la popa si da noroc cu el![]()
si asta in renumita Manastire Casin![]()
Floricika
34+ cu
David
Poze