Mamici de ianuarie-februarie 2007(12)
Raspunsuri - Pagina 12
aelita spune:
pe marinar nu o vad pe lista.nu e trecuta?
pana acum sunt 6
si 4
,dar banuiesc ca fara sa fie puse la socoteala Gio si marinar.
Asta inseamna ca sunt 8
si 4
????
18+
Catalina spune:
Buna fetele,
nu am mai apucat sa va scriu ca am inceput serviciul si e ca la balamuc. Aproape am si uitat de concediu.
Heramanadela, si eu vreau sa iti spun ca am niste nervi pe mine si o lipsa de rabdare de imi vine sa ii bat pe toti clientii. Nu esti singura.
Adela, subscriu la faza cu picioarele umflate. Mai ales seara cand ajung de la serviciu dar chiar si dimineata abia ma incalt. Nu stiu care o fi remediul.
Mai fetelor, ma bucur ca sunteti toate bine si ma uit la voi cate vorbiti de miscari. Mai, sper sa bebele meu e bine si doar eu sunt nesimtita ca parca nu mai simt cine stie ce. Voi cum simtiti? Si cum stiti ca nu sunt gaze? Si cat de des simtiti?
Am fost azi si am luat rezultatul de la TT. As dori din toata inima sa va spun ce scrie in el dar ... desi sunt vorbitor de lb engleza, pe cuvant e pricep. De la doctor am primit mesajul "e f bine". Dar nu mai mult. Il vad pe 21 dupa eco morfo (am programare pe 16 la Herghelegiu)si atunci o sa il mai intreb.
Oricum, pentru care va pricepeti, scrie asa:
Risks at sampling date:
Biochemical risk for Tr. 21 1:1435
Age risk: 1:788
Neural tube defects risk: < 1:10000
Trisomie 18 risk 1:1421
Bine, mai jos scrie ca determinarea riscului depinde de acuratetea datelor oferite de doctor si ca aceste calcule de risc sunt doar abordari statistice si ca nu au valoare de diagnostic. M-am lamurit. Bustean.
Fetele, care sunteti mai pricepute, care ati mai vazut, lamuriti si proasta ca ... ma uit ca curca-n lemne.
In rest, ma lupt si io cu caldura si sper intr-o ploaie ca poate voi si dormi.
Va pup si va doresc sa fiti bine,
Cata
17+
aelita spune:
Catalina,mai aveam un pic si dadeam goarna dupa tine,ca nu te mai avzusem pe aici.
Cum stii ca nu sunt gaze? pt ca nu seamana cu miscarile de gaze pe care le aveai si inainte,daca aveai.e mai mult ca o palpaire,parca bate o alta inima acolo .ca un muschi cand se zbate.
e ceva ce nu ai mai simtit pana acum in organism,deci pana la urma te prinzi de figura.nu din prima,dar pe masura ce el creste,miscarile se vor amplifica.
simteam o data de doua ori pe zi,cand ma puneam pe o parte si puneam perna sub burta.
apoi am inceput sa ma pun ca gandacul cu burta in sus si sa mangai burta pana cand a dat tare tare!
asta intre 17 si 18 sapt.
si eu ma lamuresc si mai bustean din datele alea ,dar daca medicul a zis "foarte bine",nu te mai chinui sa descifrezi,stie el ce zice,ai incredere in el!
ma bucur ca esti bine si tu si baietelul !
18+
marinar spune:
fete care stiti ID-ul si parola pt contul mamicilor trimitetimi-le si mie si o sa ma trec singurica pe lista ,e mai usor asa.
merci
Marina
15+
hermanadela spune:
mutumesc catalinachiar am crezut ca eu o iau deja razna.dar avem aceleasi simtome
atunci ii ok.
va pup
11+
tzuchi spune:
Gio si Marina Felicitari pentru
! Eu aseara am visat ca am fost la eco si am vazut un baietel; acu sunt asa de curioasa ca am inceput sa visez noaptea!
Catalina hai ca-mi dau eu cu presupusul despre rezultatele tale, eu inca nu am facut TT, dar mi-au dat o cartulie sa ma informeze ce e cu el si scrie si de rezultate (acu traduc din cartulie): rezultatul de la TT se dau in forma "risk 1:...(de ex 1:100 sau 1:250 sau 1:1500) si aceste numere iti dau informatia cat de mare este procentul ca bebele sa dezvolte SD (Tr.21) sau alte boli genetice. De ex rezultatul 1:100 inseamna ca exista o sansa din 100 ca bebele sa aiba SD. La tine este o sansa din 1435; este foarte important sa se inteleaga ca cu cat al doilea numar este mai mare cu atat riscul ca bebe sa aiba SD este mai mic. Aici in UK numai pentru femeile care au un risc de 1:250 si mai mare (de ex 1:100) li se ofera apoi sa faca amniocenteza, asta numai daca accepti tu. Sper ca m-am facut inteleasa, eu vad rezultatele tale foarte bune; cred ca o sa optez si eu sa fac TT, inca nu eram hotarita.
Hermanadela si mie imi lipseste cheful de munca, dar eu il pun pe seama oboselii, ma simt sfarsita incepind cu ora 15, as dormi non-stop. Abia astept trimestrul 2 poate imi revin ca altfel nu mai termin eu teza in veci!
Marina ti-am trimis PM.
10+
criss68 spune:
Buna seara,
Catalina, daca vrei sa stii semnificatia - tr 21 = trisomia 21 (adica 3 cromosomi 21 = sindrom Down), iar cifrele arata gradul de risc. Tr 18 - trisomia 18, cred sdr Edwards. Si bineinteles defectul de tub neural de care ti-ai dat seama.
daconst, tare bine mai arati in poze, am avut rabdare sa ma uit la toate. Nici eu nu mi-am cumparat deocamdata haine pt gravide, am unele de cand am fost candva mai plinuta (bine ca am mai pastrat din ele), si eu consider ca e suficinet sa luam haine o marime mai mare.
Felicitari tuturor celor care stiu sexul bebelusilor!!!
Eu nu am avut aceasta placere, pt ca nu m-am dus cred la cine trebuia.
Cred ca am scapat de greturi
. Azi am participat la un cocktail, unde ieri puteam sa jur ca nu voi manca nimic. Fiindu-mi cam foame am mancat. Vazand ca nu am nimic, plus niste preparate superapetisante... m-am riscat sa continui. Ca efect sunt ok, iar burtica o vad dintr-o data mai mare. Sper sa nu fie alarma falsa, vreau sa am inapoi viata mea. Nu-mi trebuie sa ma umflu, sa ma fac cat o balena, nu vreau sa profit ca "oricum ma ingras" si sa bag in mine ca-n prapastie, vreau doar sa mananc ce-mi placea inainte fara nici o teama.
pupici la toate burticile!
criss
15+
Mamicile spune:
fetelor kateryna sunt...am facut ultimele modificari in listuta (deh e bun si spitalul asta la ceva...ca te plictisesti
si modifici liste). Daca mai e ceva de modificat imi spuneti si va trec eu (cel putin pana se mai elibereaza Anis de treaba).