boala basedow

boala basedow | Autor: doina2222

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
sunt destul de noua pe aici si am o problema:
stie cineva mai multe despre proeminenta globilor oculari in Boala Basedow?
Mama a fost diagnosticata cu o astfel de boala si efectiv s-a transformat!E de nerecunoscut!Are ochii iesiti din orbite si azi am aflat ca i s-au umflat si mai rau!
Si abia in Septembrie o sa faca un tratament cu ceva pefuzii pentru problema ochilor.
Sunt ingrijorata si daca cineva s-a confruntat cu asa ceva, rog sa-mi spuna si mie.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_v spune:

Bunica mea are Basedow. Si ei cand i s-a declansat boala i-au iesit ochii din orbite. Ea de vreo 25 de ani face tratament cu Carbimazol (Tiamazol, Thyrozol).
Dupa ce a inceput tratamentul ochii i-au revenit la normal si nu i-au mai iesit niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Doina, sa inteleg ca pana acum nu a luat medicamente? Tratamentul pt. Basedow nu se face din cand in cand, cu perfuzii, ci continuu, cu medicamente. Cand se va restabili cat de cat echilibrul hormonal se va atenua mult exoftalmia.

Multa sanatate si incearca sa o trimiti mai repede la medic.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si domnisorica Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina2222 spune:

Ba face tratament si glanda a raspuns foarte bine la tratament.Problema este cu ochii, care nu revin la normal.
Mama locuieste in Tr.Severin si la inceputul lui Sept trebuie sa vina la Tm.la Dr.MILOS sa vada cu problema cu ochii.Am inteles ca trebuie sa faca ceva perfuzii care nu se fac decat in centre medicale mai mari, cum ar fi Timisoara, cluj, Bucuresti...Si ca astea ajuta in aceasta exoftalmie.
Mi-e frica sa nu ramana asa pentru ca arata foarte rau.

Mergi la inceput